کاربردها و عوارض قرص و شربت فورازولیدون

0 4,566

فورازولیدون در درمان وبا، اسهال باکتریایی ( ناشی از ارگانیسم های حساس از جمله گونه های سالمونلا، شیگلا، استافیلوکوک، اشریشیاکلی،گونه های پروتئوس، کامپیلوباکتر و انترباکتر ) و ژیاردیاز مصرف می شود.

فورازولیدون در رده درمانی داروهایی آنتی بیوتیک قرار می گیرد و به شکل قرص فورازولیدون ۱۰۰mg و شربت فورازولیدون (سوسپانسیون) ۵۰mg/ 15ml عرضه می شود. برای آشنایی با کاربردها و عوارض این دارو در ادامه می توانید با نصرینو همراه شوید.

مکانیسم اثر فورازولیدون

قرص و شربت فورازولیدون

این دارو با نام های تجاری سوسپانسیون فورازولیدون شرکت تهران دارو، سوسپانسیون فورازولیدون ۵۰mg/ 10ml شرکت پاک دارو و قرص ۱۰۰mg تهران دارو در بازار دارویی ایران به فروش می رسد و با داروهای نظیر
Piperazine ،Ritodrine ،Nitrofurazone ،Epinephrin-Ophthalmic ،Etafedrine ،Bretylium ،Terfenadine Halothane ،Ketamine هم گروه می باشد.

موارد مصرف:

این دارو با تشخیص پزشک و به منظور درمان اسهال ناشی از ژیاردیاسیس، اسهال ایجاد شده از عوامل پوروتوزوئری و باکتریال همچون استافیلوکوک، کامپیلوباکتر، پروتئوس، انترباکتر، اشریشیاکلی، سالمونلا و شیگلا برای بیماران تجویز می گردد.

قرص فورازولیدون

مکانیسم اثر:

قرص و شربت فورازولیدون با تاثیر بر عملکرد آنزیم باکتریایی از افزایش رشد قارچ ها و بر هم زدن فلور میکروبی روده جلوگیری می کند و سبب مهار آنزیم مونوآمین اکسیداز می شود.

عوارض جانبی:

اختلات گوارشی، بثورات جلدی، خارش، ضایعات پوستی، درد مفاصل، سردرد، تب، تهوع، استفراغ، درد شکم، آگرانولوسیتوز از عوارض احتمالی مصرف این دارو می باشد. البته در بیمارانی که با کمبود G6PD مواجه هستند، باعث ایجاد کم خونی هممولیتیک خفیف و برگشت ناپذیر می شود، بنابراین این بیماران باید مصرف دارو را قطع نمایید.

شربت فورازولیدون

نکات و توصیه های پزشکی:

  • جذب این دارو از راه خوراکی کم می باشد و این دارو در روده غیر فعال می شود و دفع آن از طریق مدفوع می باشد و فقط ۵% آن از طریق ادارار دفع می گردد.
  • از مصرف همزمان الکل و فراورده های حاوی آن در طول درمان با این دارو خودداری کنید.
  • مصرف داروی فورازولیدون همراه با غذا، میزان تحریکات گوارشی را کاهش می دهد.
  • از مصرف همزمان این دارو و حتی تا دو هفته پس از قطع مصرف قرص و شربت فورازولیدون با قرص سرماخوردگی، داروهای ضدسرفه، داروهای کاهنده اشتها و همچنین غذاهای نظیر محصولات تخمیر شده، جگر مرغ، باقالا، آبجو و پنیر غیر پاستوریزه که دارای تیرامین و آمین محرک می باشند، خودداری نمایند.
  • کاهش استفاده از این دارو ممکن است، سبب کاهش عوارض جانبی همچون استفراغ و تهوع گردد.
  • استفاده این دارو برای نوزادان کمتر از یک ماه ممنوع می باشد.
  • بیمارانی که به مصرف این دارو حسایت دارند، نباید آن را مصرف نمایند.
  • زنان در طول بارداری و شیردهی باید با تجویز پزشک این دارو را مصرف کنند.
  • مصرف شربت و قرص فورازولیدون ممکن است باعث تیره شدن رنگ ادرار گردد.
  • این دارو باید در دمای ۱۵ الی ۲۰ درجه سانتی گراد و به دور از رطوبت و نور نگهداری شود.
  • میزان مصرف دارو با توجه به سن بیمار و نوع بیماری باید توسط پزشک معالج تجویز گردد.

 

منبع: آرگــامــگ

 

*** قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید.

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود