چگونه دوستی خود را پایدار کنیم؟
چگونه دوستی خود را پایدار کنیم؟
دوست پیدا کردن کار سختی نیست اما حفظ کردن دوست،کمی مشکل است. داشتن یک دوست خوب نعمت است و باید در حفظ آن کوشا باشیم تا با رفتارهای اشتباه خود سبب دوری آنها نشویم. ما در این نوشتار میخواهیم به رفتارهای که سبب تحکیم روابط دوستی ها میشود بپردازیم. این نوشتار را از دست ندهید.
چگونه دوستی خود را پایدار کنیم؟
مقدمه
نکته؛ از دست دادن برخی از دوستان بسیار خوب است، چون عامل گرفتاری شخص میشوند و آنها کسانی هستند که هدف شان از رفاقت چیزی جز گمراهی نیست. اما منظور از روایت به این است که نمیتوانند دوستان خوب و شایسته برای خود انتخاب کنند و اگر هم انتخاب کردند با رفتارهای غلط خود سبب قطع شدن رفاقت میشوند. ما میخواهیم در این نوشتار به بررسی رفتارهای که سبب تحکیم رفاقت ها میشود بپردازیم.
رفتارهای که سبب تحکیم رفاقت ها میشود
۱٫ شنونده خوبی باشید
توجه؛ اگر به صحبت های دوست تان توجهی نداشته باشید و زمان حرف زدن او حواس شما پرت باشد و درگیر کارهای دیگری باشید، در واقع شخصیت او را جریحه دار کردید و باعث رنجش خاطر او شدید و با ادامه پیدا کردن این رفتارها، رابطه شما قطع خواهد شد. اما گوش دادن به حرف های دوست تان سبب محکم شدن رشته های دوستی میشود.
۲٫ رازدار رفیق خود باشید
توجه: برای رازهای خود یک فیلتر قرار دهید، همه رازهای خود را برای دوستان خود بیان نکنید شاید ظرفیت آن راز را نداشته باشد و او را افشا سازد. امام صادق (علیهالسلام ) فرمودند: ای پسر نعمان دوست خود را بر رازهایی آگاه کن که اگر روزی دشمنت از آنها آگاه گردید زیانی به تو نرسد؛ زیرا که دوست انسان ممکن است روزی دشمن شود.[۲]
۳٫ نقاط مثبت دوست خود را توجه کنید
نکته؛ افراد بدبین و شکاک نمیتوانند رفیق های خوبی باشند و عمر رفاقت با این نوع افراد، بسیار کوتاه خواهد بود.
۴٫ برای دوست خود هدیه بخرید
۵٫ انتظارهای خود را محدود سازید
۶٫ در مشکلات کنار هم باشید
۷٫ احترام یکدیگر را حفظ کنید
نکته پایانی: رفیق خوب مثل این است که بادی بورزد به گلستانی، وقتی باد به گلستان وزید میفرماید آن باد بوی عطر از گلستان می گیرد، رفیق خوب هم به رفقای خود بوی خوش مهربانی میدهد. بر عکس، رفیق بد، مانند آتش است، همین طور اگر تماس با آتش شما را میسوزاند، تماس با رفیق بد نیز شما را میسوزاند.[۴]
پی نوشت :
[۱] نهج البلاغه (صبحی صالح) صفحه ۵۵۹
[۲] تحفالعقول، صفحه ۲۲۹
[۳]طبرسی، علی بن حسن، مشکاه الأنوار، صفحه ۲۱۹، کتابخانه حیدریه، نجف، ۱۳۸۵ق
[۴] آیتالله مظاهری، تربیت فرزند از نظر اسلام، قم: بوستان کتاب، ۱۳۸۹، صفحه ۲۹۷