خواص کنگر در طب سنتی
خواص کنگر در طب سنتی
کنگر کوهی، یکی از گیاهانی است که در فصل بهار میروید.از خواص کنگر کوهی، برطرف کردن مشکلات و بیماریهای مربوط به کلیه، کیسه صفرا و کبد بوده، خوردن آن با ماست به افراد دارای مزاج گرم توصیه میشود.
خواص کنگر در طب سنتی
تعداد کلمات ۶۹۲ / تخمین زمان مطالعه ۳ دقیقه
معرفی کنگر
تحقیقات پزشکی نشان می دهد که گیاه کنگر می تواند از بروز سرطان در انسان پیشگیری کند. کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی بهصورت خام در سالاد استفاده میکنند.
کنگر منبع غنی پتاسیم است.ضدعفونیکننده، اشتهاآور، تببر و هضمکننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود. این گیاه و بهخصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت میکند. کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کمخونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میکند.
تحقیقات پزشکی حاکی است، گیاه کنگر به خاطر بهبود سلامتی کبد از طریق تقویت غشاء سلولهای کبدی و کمک به آن برای رهایی از سموم، شهرت دارد و یکی از ویژگی های ناشناخته آن، پیشگیری از سرطان است.
کنگر بیشتر مورد استفاده کسانی است که داروهای بیماریهای مزمن مثل دیابت، فشار، روماتیسم و نظایر آن را مصرف می کنند زیرا این گیاه می تواند به پاکسازی کبد آنها از سموم دارو کمک کند.
خواص کنگر کوهی (طبیعت و خواص درمانی)
- برگهای این سبزی، موجب کاهش چربی خون شده و به دلیل فیبر نامحلول، بسیار ملین و برای پایین آوردن قند خون سودمند است.
- سینارین موجود در عصاره برگ کنگر، باعث کاهش کلسترول و تریگلیسیرید خون میشود و استفاده از عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگها مفید است.
- از خواص کنگر کوهی، پیشگیری از سرطان روده باریک به علت وجود اینولین (مادهای که باعث افزایش باکتریهای مفید دستگاه گوارش میشود) در آن است.
- آنتی اکسیدانهای موجود در کنگر کوهی، پوست را در برابر سرطان محافظت میکند.
- از دیگر خواص کنگر کوهی، افزایش نیروی جنسی بوده، این گیاه به دلیل دارا بودن هورمونهای گیاهی، ترشحات غدد را تقویت میکند.
- کنگر کوهی، ضدعفونی کننده، اشتها آور، تببر و هضم کننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود.
- از مهمترین خواص کنگر کوهی، درمان یرقان، نارسایی کبد و کمخونی بوده، اسید کافئیک موجود در کنگر از کبد در برابر سموم شیمیایی و عفونت محافظت میکند.
- خوردن کنگر کوهی همراه با ماست به افراد گرم مزاج جهت تعدیل مزاج توصیه میشود، ضمن اینکه کنگر منبع غنی از پتاسیم است.
سینارین و ماده دیگری که به عنوان اسید کافئیک شناخته شده است، کبد را در برابر عفونت حفظ می کند و به کبد کمک می کند تا بعد از تخریب قسمتی از آن دوباره خود را از نو بسازد. از آنجایی که کنگر محتوی کربوهیدرات پیچیده غیر قابل هضم به نان اینولین است، خاصیت مسهلی دارد. از طرفی اینولین موجود در کنگر باعث افزایش باکتری های مفید و کاهش باکتری های مضر در مدفوع می شود. در حقیقت باعث حفظ سلامتی روده شده و احتمالاً می تواند خطر سرطان روده باریک را کاهش دهد. آنتی اکسیدان موجود در کنگر، پوست را در برابر سرطان محافظت می کند.
مضرات کنگر کوهی (موارد احتیاطی و منع مصرف)
منبع : برگرفته از مجله اینترنتی ستاره
بیشتر بخوانید :
خواص بورانی کنگر
گیاه کنگر Gundelia tournefortii