خواص بی نظیر خرما
خرما انواع مختلفی دارد که هر کدام خواص فوق العاده ای برای بدن دارند و در درمان و جلوگیری از بیماری ها به بدن کمک می کنند و برای پوست و مو نیز مفید است.
خواص خرما در طب سنتی
رطب گرم در دوم و تر در اول است. مداومت در خوردن آن با مغز بادام به غایت چاق کننده بدن، محرک قوه باه، تقویت کننده کلیه، کمر و ملین طبع است. می تواند مضر دندان، چشم، حنجره و صوت باشد و افراط در خوردن آن ایجادکننده سردرد و مصلح آن کاهو با سرکه و خیار و سکنجبین است.خرمای تر اقسام گوناگون دارد و بدتر از همه برای مزاج، خرمایی است که جسم آن سنگین تر و حرارت و شیرینی آن بیشتر باشد البته کسانی که مزاجشان گرم نیست و اعضای درونی آن ها هم ضعیف نیست و تحریک نمی شوند با خوردن خرمای تر چاق می شوند و نیازی به مصلح ندارند.
تمر در دوم گرم (و بعضی در اول گرم) و در اول خشک (و بعضی در اول تر) دانسته اند. به عقیده حکمای گذشته، غذائیت بالایی دارد و خون پاکیزه تولید می کند. افزاینده منی و میل جنسی است. جهت سستی، لقوه، خستگی و تقویت کلیه لاغر شده به کار می رود. صورت را باطراوت می کند. در بیماری های سرد و بلغمی، کمردرد، درد سرین و سایر بیماری های مفصلی و بیماری های ریوی سرد مفید است.
ناشتاخوردن خرما، برای از بین بردن کرم های گوارشی مفید است.
خوردن خرمای نارس به صورت ناشتا و نوشیدن آب پس از آن بدن را فربه و اگر آب نیاشامد لاغر می کند.
آشامیدن آب جوشانده میوه خرما با حلبه (شنبلیله) جهت تب بلغم و شکستن سنگ کلیه مجرب است.
خوردن میوه خرمابا برنج جهت چاق کردن افراد لاغر مفید است.
معرفی خرما
– برای رفع خشونت و نرم کردن سینه و برای افراد سرد مزاج بسیار خوب است.
– برای تقویت کلیه از شربت فوق استفاده کنید.
– برای کسانی که درد کمر یا درد مفاصل دارند.
– کسانی که فشار خون دارند خرما کمتر مصرف کنند.
– کسانی که میخواهند چاق شوند صبحانه گردو + خرما و لیمو شیرین استفاده کنند.
– خوردن خرما صبح ناشتا باعث از بین رفتن کرمها میشود.
– به خاطر وجود ویتامین B در خرما میوه خوبی برای تعادل اعصاب و نیز باعث رشد است.
– فسفری که در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلولهای عصبی می شود.
– برای کمبود آهن بسیار مفید است.
– از ابتلاء به سرطان مصون نگاه می دارد.
– منیزیم و فسفری که در خرما وجود دارد تقویت کننده اعمال فکری است.
– چون منیزیم مغز در افراد پیر رفته رفته کم میشود به همین علت سالمندان در برنامه خود باید خرما را بگنجانند.
– منیزیم برای حفظ سلامتی پروستات و کلیه لازم است
– کسانی که می خواهند چاق شوند از رطب با بادام استفاده کنند (رطب خرمای تازه است)
– خرما به خاطر داشتن ویتامین A باعث تقویت مو و ناخن، تقویت قوه بینایی و رشد اندامها در اطفال و نوجوانان میشود.
– یک غذای خوب برای کسانی که ضعیف شدهاند و کم خون هستند بادام زمینی همراه خرما و شیر استفاده شود.
– به خاطر وجود ویتامینهای B در خرما برای نمو جنین ، سوخت و ساز مواد پروتئینی و جذب قندها و بیماریهای قلبی و عروقی کبد یک میوه بسیار مؤثر است.
– کسانی که شب کوری دارند روزانه خرما بخورند.
– خرما از پوسیدگی و کرم خوردگی دندان جلوگیری میکند به شرط آنکه بعد از خوردن خرما چند برگ تلخون بجویم.
– خرما بوی بد بدهان را از بین میبرد.
– کسانی که رماتیسم دارند از شربت خرما استفاده کنند.
– شیرگرم همراه خرما برای بیماریهای ریوی، سرفه، آسم و برونشیت نافع است.
– برای کسانی که میخواهند حافظه خوبی داشته باشند صبحانه همراه غذا خرما میل کنند.
– بهترین غذای زمستان خرما است چون انواع املاح معدنی را دارد و انرژی کافی به بدن میرساند.
خرما بهترین غذا هنگام افطاری است، زیرا روزه دار پس از ساعتها تشنگی و گرسنگی با خوردن خرما میتواند کمبود شدید ویتامینها و مواد غذایی و کاهش قندخون خود را جبران کند.
خرما مملو از مواد مغذی و مفید است و به آسانی هضم و جذب میشود و قند و مواد معدنی بدن را فوراً تأمین میکند و شادابی را به روزه دار بازمی گرداند و خستگی را دور میکند.
عصبهای شنوایی را تقویت میکند و آرامش بخش اعصاب نیز میباشد، و درمان بیماریهای کبد و یرقان محسوب میشود و مانع تَرَک خوردن لبها، خشکی پوست و شکسته شدن ناخن میشود.
برای درمان بیماریهای معده و روده خورده میشود و به علت داشتن فیبر باعث بهبود کار رودها میشود و به علت داشتن املاحی همچون کلسیم مانع ابتلای فرد به ترشی معده میشود.
خرما جزو معدود مواد غذایی است که باکتری و میکروب را به بدن خورنده منتقل نمیکند، و حتی تک سلولیهای بیماری زای» آمیبها» و باکتریها را میکُشد.
منبع : برگرفته از سلامت آنلاین