علایم و درمان فشار خون پایین برای افراد مختلف

0 91

فشار خون پایین یا هیپوتانسیون بیماری است که در آن فشار خون در رگ ها پایین تر از حد طبیعی باشد. این بیماری در اغلب موارد علایمی ندارد. با این وجود در برخی از افراد سبب سرگیجه و ضعف می شود. به طور کلی فشار خون در افراد مختلف, متفاوت است. در این مطلب با علایم و درمان فشار خون پایین برای افراد مختلف آشنا می شویم.

روش های درمان فشار خون پایین

افت فشار خون و روش های درمان آن

بهبود فشار خون پایین نیز مانند فشار خون بالا اهمیت دارد. کم آب شدن بدن و عوارض دارویی و برخی از جراحی ها از جمله عوامل پایین آمدن فشار خون در عروق می باشند. خوشبختانه درمان فشار خون به سادگی صورت می گیرد. اما برای درمان فشار خون باید علت ابتلا به این بیماری تشخیص داده شود. فشار خون پایینی که علایم ندارد و یا علایم آن خفیف است به ندرت نیاز به درمان دارد. اما اگر فشار خون پایین سبب بروز علایمی در بیمار شود, باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد و نیاز به درمان دارد. در این مواقع پزشکان به علت کاهش فشار خون می پردازند و در واقع هدف آن ها در درمان فشار خون پایین, ابتدا درمان علت کاهش فشار خون می باشد. کم شدن آب بدن، نارسایی قلبی، دیابت یا کم کاری تیروئید از جمله عوامل اصلی کاهش فشار خون به شمار می روند. پزشک برای درمان سریع فشار خون پایین ابتدا اقدام به درمان این بیماری ها می کند.

علایم و نشانه های فشار خون پایین

در صورتی که کاهش فشار خون ناشی از مصرف برخی داروها باشد, برای درمان فشار خون پایین پزشک اقدام به تغییر دوز دارو و یا قطع کامل آن دارو می کند. اما در مواردی که علت کاهش فشار خون تشخیص داده نمی شود و بیماری به هیچ گونه درمانی پاسخ نمی دهد, هدف درمان به افزایش فشار خون و کاهش علایم بیماری تغییر می کند. در این مواقع با توجه به سن بیمار, وضعیت سلامتی و نوع فشار خون پایین او ممکن است هر یک از اقدامات زیر انجام شود.

  • مصرف بیشتر نمک

اگرچه متخصصان معمولا توصیه می کنند در رژیم غذایی از نمک کمتری استفاده شود. اما یکی از روش های درمان غذایی فشار خون پایین, افزودن مقدار نمک بیشتر به رژیم غذایی است. این مسئله به این دلیل است که نمک حاوی سدیم است و سدیم فشار خون در عروق را افزایش می دهد. بنابراین برای افراد مبتلا به فشار خون پایین خوب است. اما از آن جایی که مصرف بیش از حد نمک منجر به نارسایی قلبی به ویژه در میانسالان می شود, قبل از افزایش میزان نمک در رژیم غذایی توصیه می شود با پزشک مشورت شود.

فشار خون پایین چیست؟ روش های درمان آن

  • نوشیدن آب بیشتر

اگرچه همه افراد باید به اندازه کافی آب بنوشند, اما این مسئله برای افرادی که به فشار خون پایین مبتلا هستند, اهمیت بیشتری پیدا می کند. مایعات حجم خون در عروق را افزایش می دهند و به پیشگیری از کم آبی بدن کمک می کنند. این دو مسئله در درمان سریع فشار خون پایین اهمیت دارند.

  • پوشیدن جوراب ساق بلند

با کاهش فشار خون, ممکن است خون در رگ های پا تجمع پیدا کند. پوشیدن جوراب ساق بلند ارتجاعی برای از بین بردن درد و تورم رگ های واریسی ممکن است به کاهش تجمع خون در پاها کمک کند. این روش در واقع یکی از روش های درمان واریس پا نیز محسوب می شود.

داروهای موثر در درمان کاهش فشار خون

داروهای بسیاری به تنهایی و یا همراه با دیگر داروها برای درمان سریع فشار خون پایین استفاده می شوند. این داروها به وِیژه برای زمانی که به طور ناگهانی فشار خون افت میکند, به کار می روند. به عنوان مثال، فلودروکورتیزون از جمله این داروها است که به افزایش حجم خون کمک می کند و منجر به افزایش فشار خون در این مواقع می شود. همچنین داروی midodrine اغلب برای درمان فشار خون پایین در افراد مبتلا به افت فشار خون مزمن تجویز می شود. این دارو با محدود کردن توانایی عروق خونی موجب افزایش فشار خون در رگ ها می شوند.

میزان فشار خون پایین چند است؟

اگرچه فشار خون در افراد مختلف متفاوت است, با این وجود فشار خون سیستولیک کمتر از ۹۰ میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک کمتر از ۶۰ میلی متر جیوه, فشار خون پایین در نظر گرفته می شود. با این وجود افرادی دارای فشار خون پایین تلقی می شوند که میزان فشار خون آن ها برای مدت زمان طولانی پایین باشد. در این صورت فشار خون پایین حتما باید درمان شود.

علایم و نشانه های فشار خون پایین

درمان فشار خون پایین

افراد مبتلا به فشار خون پایین علایم مختلفی یا یکدیگر دارند. شدت این علایم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. همچنین برخی از این افراد, علایم قابل توجه ایی ندارند. با این وجود برخی از شایع ترین علایم فشار خون پایین به شرح زیر است.

  • سرگیجه یا سبکی سر
  • غش
  • عدم تمرکز
  • تاری دید
  • حالت تهوع
  • کاهش دمای بدن, افزایش رطوبت بدن و تغییر رنگ پوست
  • تنفس تند و سطحی
  • خستگی
  • افسردگی
  • تشنگی

فشار خون پایین در بارداری

کاهش و افت فشار خون در طی بارداری غیر طبیعی نیست. کاهش فشار خون به این دلیل اتفاق می افتد که گردش خون در دوران بارداری بیشتر می شود و تغییرات هورمونی در طی این دوران باعث گشاد شدن عروق خونی می شوند و در نتیجه کاهش فشار خون رخ می دهد. فشار خون زنان باردار معمولا در سه ماهه اول بارداری افت می کند و به تدریج با ورود به سه ماهه دوم بارداری, گاهی مواقع ممکن است به پایین ترین حد خود برسد. علایم فشار خون پایین در این دوران مشابه علایم کلی این بیماری می باشد. شایع ترین این علایم سرگیجه و حتی غش می باشد. اگرچه افت فشار خون در بارداری طبیعی است و جای نگرانی برای آن وجود ندارد اما باید تحت نظر پزشک قرار بگیرد و در صورت تشدید و یا طولانی شدن علایم بیماری درمان صورت گیرد.

در اغلب موارد فشار خون پایین جدی نیست. در صورتی که فشار خون پایین باشد اما فرد مشکل خاصی نداشته باشد, ممکن است اقدامی برای درمان فشار خون پایین انجام نشود. با این وجود به افراد مبتلا به فشار خون پایین توصیه می شود تحت نظر پزشک قرار بگیرند.

منبع : نصرینو

منبع: آرگــامــگ

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود