نشانه های زخم معده چیست؟

0 4,053

زخم معده یکی از مشکلات رایج گوارشی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. برای کسب اطلاعات در مورد علل، درمان و علائم زخم معده همراه ما باشید.

امروزه با توجه به سبک غذایی و تنوع آن واسترس و اضطراب، انواع ناراحتی های گوارشی یکی از بزرگترین مشکلات جامع بشری است. زخم معده یکی از ناخوشایندترین ناراحتی های گوارش بشمار می آید. ما در این مطلب شما را با علایم زخـم معـده آشنا می کنیم.

زخـم معـده نوعی بیماری به معنی آسیب خوش‌خیم در معده است که نام دیگر آن «پپتیک اولسر» است. که بر اثر یک نوع باکتری به نام  هلیکوباکتر پیلوری که این باکتری در بزاق هر فرد ممکن است بوجود آید. و درصورت استفاده از قاشق یا چنگال فرد آلوده یا استفاده از انواع داروها مثل آسپرین، ایپوپروفن و… که از رایج ترین علل بیماری زخـم معده است، که فرد می تواند مبتلا شود. در ادامه با مهمترین نشانه ها و علایم زخـم معده آشنا خواهید شد.

نشانه های زخم معده

علایم زخـم معده و نشانه های بروز این بیماری

رایج ترین علایم زخـم معـده, درد و سوزشی است که از جناغ سینه تا بالای ناف هر فرد می تواند بعد مصرف یک الی سه ساعت پس از غذا  احساس کرد. درد زخـم معده براثر ترشح بیش از حد اسید معده  ایجاد می شود. شدت این درد بخصوص هنگامی که معده خالی است یا شب بسیار زیاد است. در صورت نادیده گرفتن این درد و درمان نشدن آن، زخم های بوجود آمده دیواره را از بین برده و سوراخ های ایجاد شده، به رگ های خونی آسیب می رساند.

علایم زخم معده

نشانه های ابتلا به زخـم معده

  • کم شدن اشتها بدلیل اینکه فرد بیمار بعد از صرف غذا دچار درد شدید و استفراغ می شود. بنابراین از خوردن غذا خودداری می کند و کاهش وزن در این افراد امری کاملا طبیعی است.
  • بیشتر افراد مبتلا به بیماری زخم معده، علائمی شبیه به بیماری آنفولانزا در آن ها بوجود می آید که علایم زخم معده شبیه، تب، کسالت، حالت تهوع می باشد.
  • در این بیماران احساس گرسنگی ناگهانی بعد از صرف غذا امر کاملا طبیعی می باشد.
  • بعضی از درد های زخم معده با خوردن انواع خوراکی ها تا حدودی آرام می شود.
  • رنگ مدفوع فرد بیمار ممکن است کم رنگ با اثری از خون یا ظاهری تیره رنگ داشته باشد.

علایم بسیار خطرناک زخم معده

  • بالا آوردن ناگهانی خون در استفراغ بیمار نشانه پیشرفته شدن بیماری است که سریعا باید به پزشک مراجعه کند.
  • مشاهده لکه های خونی رنگ در مدفوع که نشان دهنده خونریزی زخم معده می باشد.
  • دردهای بسیار شدید در ناحیه معده و شکم که باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کند.

عوامل و خوراکی های مضر در نشانه های زخم معده

  • عصبانی شدن و اضطراب بسیار شدید
  • استفاده از غذاهای بسیار شور و غذاهای فست فودی
  • استفاده از نوشیدنی های کافین دار و نوشابه های گازدار
  • استفاده از الکل و دخانیات
  • استفاده خودسرانه انواع داروهای شیمیایی

میوهای مفید در درمان زخم معده

موز: بدلیل اینکه موز خاصیت ضد باکتری دارد و از رشد باکتری ها و ترشح اسید معده جلوگیری می کند. بنابراین برای درمان گیاهی زخم معده روزانه یک یا دو  عدد موز میل کنید.

نارگیل: نارگیل هم دارای خاصیت ضد باکتری دارد. که نوشیدن شیر تازه نارگیل یا آب نارگیل  روزانه به اندازه یکبار و به مدت شش الی هفت روز برای درمان زخم معده فوق العاده مفید و موثر است.

سیر: سیر دارای خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتری را دارا می باشد.برای درمان زخم معده یه حبه سیر را له می کنیم و به یک لیوان آب گرم اضافه میکنیم .که خوردن آن در درمان زخم معده مفید است.

کلم: ۲۵۰ گرم کلم را در قابلمه به همراه ۵۰۰ میلی لیتر آب جوشانده،و منتظر می مانیم تا بجوش آید و نصف آب درون قابلمه بخار شود. و صبر میکنیم تا خنک شود و روزی ۲ بار آن را میل کنید، که بسیار معجزه آور در درمان زخم معده و ناراحتی های گوارشی می باشد.

در این مطلب با روش های درمان و علایم زخم معده آشنا شدیم. امیدواریم با رعایت مواد غذایی و پرهیز از مصرف خودسرانه دارو از بروز این بیماری دردناک جلوگیری کنیم.

منبع: آرگــامــگ

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود