چه غذاهایی برای بیماران کلیوی ضرر دارد؟
افرادی که دارای بیماری کلیوی هستند باید رژیم غذایی خاصی داشته باشند و از آنجا که مصرف برخی از مواد معدنی همچون سدیم، پتاسیم و فسفر برای بیماران کلیوی مضر است، باید برای داشتن یک رژیم غذایی مناسب فاقد این مواد معدنی وسواس گونه عمل کنیم.
مقدمه
ارتباط بین مواد غذایی و بیماریهای کلیوی
رژیم غذایی و پرهیز بستگی به مرحلهی بیماری دارد. برخی از افراد مبتلا به نارسایی کلیوی که نیاز به دیالیز دارند، رژیم غذایی خاصی را باید رعایت کنند. دیالیز نوعی درمان است که آب اضافی را حذف و ضایعات را فیلتر میکند. رژیم غذایی از تشکیل مواد شیمیایی و مغذی خاص در خون جلوگیری میکند. در برخی از افراد کلیهها نمیتوانند سدیم، پتاسیم و فسفر بیش از حد را از بدن خارج کنند. کلیه های آسیب دیده همچنین ممکن است مشکل فیلتر کردن مواد زائد ناشی از متابولیسم پروتئین را داشته باشند. بنابراین مقدار پروتئین مصرفی در این افراد باید کم باشد. با این حال افرادی که در مراحل نهایی دیالیز هستند، به پروتیئن بیشتری در رژیم غذایی خود هستند.
۱٫ آووکادو
۲٫ غذاهای کنسرو شده
۴٫ برنج قهوهای
۵٫ موز
۶٫ پرتقال و آب پرتقال
۷٫ گوشت فرآوری شده
۸٫ ترشی، زیتون
ترشی، زیتونهای پرورده طعم دهندهی همه نمونه های غذاهای سالم هستند. معمولا در طول فرآیند پخت ترشی، مقدار زیادی نمک اضافه می شود. به عنوان مثال، یک قطره ترشی می تواند حاوی بیش از ۳۰۰ میلی گرم سدیم باشد. به همین ترتیب، ۲۴۴ میلی گرم سدیم در ۲ قاشق غذاخوری ترشی شیرین وجود دارد. زیتون پرورده نیز شور است. پنج زیتون ترشی سبز حاوی حدود ۱۹۵ میلی گرم سدیم است. بسیاری از فروشگاه های مواد غذایی، سدیم موجود در انواع سس، ترشی و زیتون را کاهش دادند که حاوی سدیمی کمتر از انواع سنتی هستند. با این حال، هنوز میزان سدیم آن بالا میباشد و به طور کلی به هیچ عنوان برای بیماران دارای آسیبهای کلیه تجویز نمیشود. منبع: سایت الو دکتر