معرفی خیار چنبر و خواص درمانی آن
کاهنده قند خون و تمیز کننده معده و روده، نرم کننده سینه و خنک کننده میباشد. در ضمن برای اسید اوریک بالا، گُرگرفتگی، ورم صورت، یبوست، یرقان و قولنج بدن نیز مفید است. تخم آن نیز ضد سرفه، کاهنده تب و دفع کننده کرمها از
معرفی خیار چنبر و خواص درمانی آن
نام علمی:
Cucumis sativa var. flexuosus، نام فرانسه Concombre serpent و نام انگلیسی آن Snake melon میباشد. نامهای دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، خیار چمبر، خیار شنبر، خیار دراز، خیار سفید، قرع الخیش، خبارزه، چیمکانی، قومیا، ککری و بوصینی نام برده شده است.
تیره گیاه:
کدو Cucurbitaceae
نوع گیاه:
بوته.
مشخصات ظاهری میوه:
خیاری است دراز به طول حدود ۵۰ سانتیمتر گاهی موارد بیشتر، خمیده، سبز مایل به سفید، گاهی موارد تاب خورده و شیاردار و مخطخط میباشد. در ضمن تخم آن نیز درشت تر و درازتر از تخم خیار سبز است.
طبیعت:
از نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و تر میباشد.
بخش مورد استفاده:
میوه و تخم آن
نحوه مصرف:
معمولاً میوهی رسیده به صورت خام مصرف خوراکی دارد.
خواص درمانی میوه:
کاهنده قند خون و تمیز کننده معده و روده، نرم کننده سینه و خنک کننده میباشد. در ضمن برای اسید اوریک بالا، گُرگرفتگی، ورم صورت، یبوست، یرقان و قولنج بدن نیز مفید است. تخم آن نیز ضد سرفه، کاهنده تب و دفع کننده کرمها از بدن خصوصاً کرم کدو و انگلها میباشد. در استعمال خارجی استفاده از آب یا رنده شده آن به صورت ماسک، شفاف و لطیف کننده پوست صورت است.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (۱۳۹۵)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از ۴۰۰ نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.