اهمیت راز داری در خانواده
خانواده دارای حریمی است که حفظ آن از لازم ترین امورات است. تنها در این صورت است که امنیّت زندگی زناشویی تأمین می گردد. یکی از مهم ترین عواملی که این حریم را تهدید می کند بیان اسرار و رازهای درون خانواده نزد دیگران است. با ما همراه باشید تا با اهمیت رازداری در خانواده بیشتر آشنا شوید.
رازداری میان اعضای خانواده
امام علی (علیه السلام) فرموده اند: جمع خیر الدنیا والآخره فی کتمان السر ومصادقه الأخیار وجمع الشر فی الإذاعه ومؤاخاه الأشرار؛[۱] «خیر دنیا و آخرت در رازداری و دوستی با نیکان جمع شده، و همه شر و بدی در افشای اسرار و دوستی با بدان جمع گردیده است».
در خانواده نیز زن و شوهر باید به این صفت آراسته باشند و اسرار و عیوب یکدیگر را برای دیگران، حتی پدر و مادر خود، آشکار نسازند.
قرآن کریم زن و شوهر را لباس یکدیگر می داند و می فرماید: هن لباس لکم وأنتم لباس لهن،[۲] «همسرانتان، لباس شمایند، و شما نیز لباس آنهایید».
همان گونه که لباس حافظ تن و حجابی بر روی عیب های بدن است، زن و شوهر نیز باید برای یکدیگر چنین باشند و عیب های هم را بپوشانند.به طور کلی، رازهای مربوط به خانواده را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
- عیوب یا بیماری های جسمی یا روانی همسر؛
- اشکال های اخلاقی یا رفتاری همسر؛
- مسائل مربوط به اختلافات خانوادگی؛
- مسائل مربوط به امور جاری همسر و خانواده که لازم است پوشیده بماند؛
- مسائل مالی همسر و خانواده؛
- مسائل کاری همسر؛
- اسرار مربوط به بستگان همسر.
خشم و کینه و احساس انتقام، قدرت قضاوت و استدلال و منطق را در ما ضعیف می سازند. اگر به این احساس های گذرا پاسخ مثبت دهیم و معایب همسرمان را نزد دیگران آشکار کنیم، ممکن است برای چند لحظه با مدتی کوتاه خوشحال شویم، اما در آینده بی شک پشیمان خواهیم شد.
منبع: کتاب «خانواده + عشق * اخلاق (اخلاق همسران)»
نویسنده: مجتبی حیدری