آشنایی با هل قراب و مزایای درمانی آن

0 4,869

هل سیاه(هل باد ) هل باد ( نام های دیگر : هل قراب ، هل سیاه ، قاقله کبار ) با نام علمی Black cardamom ، میوه گیاهی است علفی چند ساله مشابه هل سبز می روید این میوه دارای کیسه ای به شکل مثلث مختلف الاضلاع طول آن در حدود شصت تا سی میلی متر قطر آن پانزده تا ده میلیمتر است هنگامی که خشک شود باز می گردد دانه های آن بیرون می ریزد. در هر دانه هل دوازده دانه نامنظم به رنگ قهوه ای با بوئی معطر شیرین مزه وجود دارد هل قراب در سیلان هندوستان کشت می شود . برای کاهش وزن مناسب است .

نویسنده: صمصام صانعی

نام علمی:

Elettaria majus و نام فرانسه آن Cardamome majus می‌باشد.
نام‌های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، هل قراب، قاقله کبار و هیل نامیده شده است.

مشخصات ظاهری هل قراب:

مثلثی شکل و مختلف الاضلاع، طول میوه حدود ۵۰ میلی‌متر و قطر میوه حدود ۱۰ میلی‌متر و در هر خانه‌ی میوه حدود ۱۴ دانه‌ی نامنظم به رنگ قهوه‌ای روشن، خوشبو، معطر و کمی شیرین مزه وجود دارد.

طبیعت هل قراب:

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن کمی گرم و خیلی خشک می‌باشد.

رویش جغرافیایی:

هل قراب بومی سیلان می‌باشد و در هندوستان نیز کاشته می‌شود.

ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در هل قراب:

خاکستر، اسیدهای غیر محلول و اسانس در آن تشخیص داده شده است.

بخش مورد استفاده:

دانه‌های معطر موجود در هل

نحوه مصرف:

طبق دستور پزشک

خواص درمانی:

از نظر خواص درمانی با هل سفید تفاوت زیادی ندارد. تقویت کننده عمومی بدن و آرام‌بخش، تقویت کننده معده و مقوی هاضمه، هضم کننده غذا و اشتهاآور، تقویت کننده قلب و ترمیم کننده زخم‌های دهان، ضد تهوع و بندآورنده اسهال، برطرف کننده رطوبت معده و تقویت کننده لثه می‌باشد. در ضمن برای زخم معده مفید و برطرف کننده گازهای نابهنگام روده در زمان خواب است.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (۱۳۹۵)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از ۴۰۰ نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود