واریس پا چگونه درمان می شود؟

0 3,767

واریس پا یکی از شابع ترین بیماری های مرنبط با عروق می باشد که علت آن می تواند نشستن و ایستادن به مدت طولانی، سن و سابقه خانوادگی و افزایش وزن به خصوص در ناحیه شکم باشد.

گشاد شدن سیاهرگ ها، واریس نامیده می شود. واریس پا یکی از شایع ترین بیماری های عروقی محسوب می شود. علت های زیادی سبب ابتلا به واریس پا می شود که یکی از شایع ترین این علت ها ایستادن طولانی مدت می باشد. در ادامه مطلب به علایم و نشانه های این بیماری و درمان می پردازیم.

علایم و نشانه های بیماری واریس پا

درمان واریس پا

اغلب افراد وقتی که رگ های پا متورم می شود و به رنگ آبی تمایل پیدا می کند، در حالی که ظاهری رگ ها پیچیده می شود, واریس پا را تشخیص می دهند. اگر فکر می کنید دارای علایم واریس پا می باشید، این علایم به صورت خفیف و ملایم هستند و شامل موارد زیر می شوند:

  1. اغلب یک درد کسل کننده، سوزش و یا سنگینی در پاها احساس می شود. این علایم در اواخر روز و یا بعد از نشستن و  زمانی که برای مدت طولانی بایستید، بیشتر قابل توجه است.
  2. ورم ملایم رگ ها که معمولا در قسمت مچ پا و پاها است.
  3. رگ یا ورید واریسی دچار خارش شدید می شود.

علایم و نشانه های شدیدتر بیماری واریس پا

  1. افزایش تجمع مایع و ورم کردن پا
  2. درد و تورم قابل توجه پشت ساق پا بعد از هر بار نشستن و ایستادن به مدت طولانی
  3. تغییر رنگ پوست که بیشتر در اطراف مچ پا و ساق پا قابل مشاهده است.
  4. خارش، خشک شدن، تورم، کشیدگی و یا پوسته پوسته شدن پوست
  5. ترومبوفلبیت سطحی : هنگامی اتفاق می افتد که در نزدیکی سطح پوست،در یک ورید یا رگ کوچک, یک لخته خون یا التهابی ایجاد شود.
  6. زخم برداشتن
  7. خونریزی یا کبودی پس از یک آسیب جزئی

همچنین در زنان علایم واریس پا ممکن است چند روز قبل از دوره قاعدگی و در طول آن نیز شدیدتر شود.

درمان واریس پا

واریس پا

در درمان واریس پا هدف کاهش علایم و جلوگیری از عوارض می باشد. برخی افراد تنها هدف شان از درمان واریس پا, بهبود یافتن علایم ظاهری آن می باشد. درمانی هایی از قبیل ورزش و پوشیدن جوراب های ساق بلند, از اولین و اغلب بهترین روش های درمانی محسوب می شود.

در درمان واریس پا اگر درمان های خانگی کمکی در بهبود بیماری اعمال نکرد, روش ها و جراحی هایی موجود است که واریس پا را درمان می کند که شامل موارد زیر می باشد.

  1. اسکلروتراپی : یک ماده شیمیایی به نام sclerosant به داخل رگ مبتلا به واریس تزریق می شود تا پوشش داخل رگ تخریب کند و سبب بسته شدن رگ می شود. این روش معمولا برای رگ های کوچک بهتر عمل می کند.
  2. درمان با لیزر : در این روش اشعه لیزر برای از بین بردن رگ های واریسی استفاده می شود. این روش سوزاندن نامیده می شود. لیزر درمانی ساده بر روی رگ های کوچک نزدیک به پوست مانند رگ های عنکبوتی, انجام می شود و این اشعه بر روی پوست خارجی شما استفاده می شود. لیزر درمانی با Endovenous از یک فیبر لیزری درون رگ استفاده می کند. این فیبر نیز رگ واریسی را می سوزاند و سبب بسته شدن رگ می شود.
  3. درمان با فرکانس رادیویی: در این روش از انرژی فرکانس رادیویی به جای اشعه لیزر در داخل رگ واریسی استفاده می شود و آن را از بین می برد. از این روش می توان برای بستن رگ های واریسی بزرگ در ناحیه پا استفاده کرد.
  4. Phlebectomy : در این روش چند برش کوچک بر روی پوست ایجاد شده تا از آن طریق رگ واریسی برداشته شود.
  5. بستن و زدودن : در این روش درمان واریس پا, برش پوست بر روی رگ واریسی ایجاد می شود, و رگ را گره می زنند و آن را می بندند و از این طریق آن را حذف می کنند.

در درمان واریس پا ممکن است به از بین بردن رگ های آسیب دیده, درمان بروز عوارض و یا اصلاح یک مشکل اساسی نیاز باشد که واریس را سبب شده است. اندازه رگ های مبتلا به واریس در انتخاب گزینه های درمان تاثیر زیادی دارد. به طور کلی رگ های واریسی بزرگ با بستن و زدودن رگ, لیزر درمانی و فرکانس های رادیویی درمان می شوند و گاهی ترکیب چند روش از این روش ها در درمان واریس پا بهتر است. این در حالی است که معمولا رگ های کوچک واریسی با اسکلروتراپی و لیزر بر روی پوست خارجی, درمان می شوند.

 

منبع: آرگــامــگ

 

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود