نشانه ها و علائم تومور چشمی, علل و روش های درمان

0 82

از رایج ترین تومور های بد خیم چشم می توان به دو دسته ملانوم و رتینوبلاستم اشاره کرد. تومور ملانوم که از شایع ترین تومورهای داخل چشمی در افراد سفید پوست می باشد و همیشه به یک چشم حمله می کند. ما در ادامه این بحث به بیان علائم تومور چشمی و علت و راه های درمان این بیماری پرداخته ایم. همراهمان باشید.

تفاوت بین تومورهای چشمی را بشناسید:

تومور های چشمی را بر اساس اینکه در چه سنی تشکیل شوند، دسته بندی می کنند. تومور ملانوم در بزرگسالان و در فاصله سن های ۶۰ تا ۷۰ سالگی ایجاد می شود. که منشاء آن سلول های انگوری چشم شخص می باشد. منظور از لایه انگوری چشم، مشمیه و عنبیه و جسم مژگانی چشم است. رتینوبلاستم در سنین زیر هفت سال اتفاق می افتد که این آمار در ایران در سن ۳/۵ سالگی است.

هر آنچه باید در مورد تومور چشمی از علت تا درمان بدانید

علل ایجاد تومورهای چشمی چیست؟

تغییرات ژنتیکی خاصی که به شکل موضعی در سلول های ناحیه ایجاد می شود، می تواند منجر به پیدایش این بیماری گردد. و همچنین در بعضی از اشخاص علت ایجاد تومورهای چشمی می تواند سیگار و اشعه خورشید باشد.

درمان تومور چشمی

علائم تومور چشمی را بشناسید:

در کمال تاسف این تومور در مراحل اولیه به هیچ عنوان خود را نشان نمی دهد و بعد از پیشروی به دیگر نقاط بدن که اغلب کبد می باشد بسته به اینکه این تومور در کجای شکل چشم گرفته باشد، علائم مختلفی را از خود بروز می دهد.

به طور مثال اگر تومور در مشمیه به وجود آمده باشد سبب کاهش دید در شخص می شود. و یا تومور جسم مژگانی با گسترش به سمت جلو چشم باعث جا به جایی عدسی و بروز آب مروارید و آب سیاه چشم و در نهایت جلو راندن عنبیه می شود و در این موقع است که علائم تومور چشمی خود را نشان می دهد. علاوه بر این موارد خوب است توجه داشته باشید که احساس اینکه پرده ای در مقابل چشم شماست، کاهش دید، تار دیدن، کج دیدن اجسام، بروز اختلال در میدان بینایی، درد چشم، بالا رفتن فشار چشم و همچنین التهاب داخل چشم می تواند از جمله علائم وجود تومور چشمی در فرد باشد که باید جدی گرفته شود

راه های درمان تومور چشمی

گاهی تومور در پشت عنبیه قرار گرفته است و در معرض دید پزشک نیست و با یک بار مراجعه نمی توان تشخیص داد. در این مورد علامتش کاهش دید است که با عینک و دیگر درمان ها برطرف نمی شود. علاوه بر موارد ذکر شده گاهی تومور در سطح کاسه چشم بروز می کند که با تغییر رنگ چشم از لکه های صورتی تا مشکی می باشد و اگر به موقع برای درمان اقدام شود، می توان جان بیمار را حفظ کرد.

راه های تشخیص تومور چشمی:

وقتی که علائم تومور چشمی مشخص نیست با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش روتین چشم به راحتی می توان وجود تومور های رنگ دانه ای را درون چشم تشخیص داد. در آزمایش تومور به شکل یک برجستگی گنبدی شکل به رنگ قهوه ای دیده می شود. در ۹۵ درصد این بیماری وجود تومورها با انجام معاینات پزشکی قابل تشخیص است. اما می توان برای یک معاینه کلی از سونوگرافی های چشم هم استفاده کرد. علاوه بر این سی تی اسکن و ام آر آی نیز در این زمینه بسیار مفید است. مراجعه به موقع بهترین و موثرترین راه درمان در این زمینه است به همین دلیل با احساس کوچکترین کاهش دید حتما به پزشک مراجعه کنید.

نشانه های تومور چشمی

درمان تومور های چشمی:

در زمینه درمان تومور های چشمی قبل از شروع به درمان باید تست های کبدی برای تشخیص پیشرفت تومور در بدن انجام شود. در درمان تومور های کوچک از لیزر درمانی و حرارت درمانی استفاده می شود و در تومور های بزرگتر از رادیواکتیو تماسی و یا تابش اشعه با انرژی بالا می توان بهره برد. از دیگر درمان های این بیماری می توان به خارج ساختن موضعی تومور و یا رادیوتراپی با ذرات باردار اشاره کرد.

روش های تشخیص بیماری تومور چشمی

هرگونه ناراحتی و کاهش دیدی و تاری چشم را جدی بگیرید و برای تشخیص علت آن و درمان به پزشک متخصص چشم مراجعه نمایید تا اگر چشمان شما به عارضه ای دچار شده است به موقع و راحت بتوان آن را برطرف کرد.

منبع : نصرینو

منبع: آرگــامــگ

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود