معرفی تخم شربتی یا دانهی ریحان کوهی و خواص درمانی آن
نرم کننده مجاری تنفسی و خنک کننده، تحلیل برنده ورم کلیه و ضد التهاب مجاری ادراری، برطرف کننده حبس البول و ضد اسهال، ضد نفخ شکم و آرامبخش، محرک و مسکن دردهای عمومی بدن، معرق و قطع کننده شکم
معرفی تخم شربتی یا دانهی ریحان کوهی و خواص درمانی آن
نام علمی گیاه:
Ocimum album L. و نام فرانسه آن Grand basilc میباشد. نامهای دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، ریحان کوهی، بادروز، بادروج و بادروج ابیض میباشد.
تیره گیاه:
نعناع Labiatae
نوع گیاه:
بوته
مشخصات ظاهری:
گیاهی است تقریباً شبیه به ریحان سبز، برگهای آن ریزتر، ساقه گیاه چهارگوش، گلهای آن مایل به سرخی و تخم آن ریزتر از تخم ریحان سبز میباشد که به آن تخم شربتی میگویند.
طبیعت تخم:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.
رویش جغرافیایی:
در اغلب نقاط معتدله و مرطوب کشورها و ایران انتشار دارد.
ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن:
مواد اوسیمن، پینن، ترپن هایدرت، سینئول، متیل چاویکول، لینالول، آنتول، اوژنول، استراگول، تیمول، سیترال و کامفور در آن مشخص شده است.
بخش مورد استفاده:
تخم گیاه
نحوه مصرف:
معمولاً تخم را به صورت خیسانده در آب استفاده میکنند.
خواص درمانی تخم شربتی:
نرم کننده مجاری تنفسی و خنک کننده، تحلیل برنده ورم کلیه و ضد التهاب مجاری ادراری، برطرف کننده حبس البول و ضد اسهال، ضد نفخ شکم و آرامبخش، محرک و مسکن دردهای عمومی بدن، معرق و قطع کننده شکم روش، ملین و ضد اسپاسم عضلانی، مدر و برطرف کننده ترشحات زنانگی میباشد.
بیشتر بخوانید: نیمه پر لیوان را هورت بکش
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (۱۳۹۵)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از ۴۰۰ نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.