معرفی تخم شربتی یا دانه‌ی ریحان کوهی و خواص درمانی آن

0 138
معرفی تخم شربتی یا دانه‌ی ریحان کوهی و خواص درمانی آن

نرم کننده مجاری تنفسی و خنک کننده، تحلیل برنده ورم کلیه و ضد التهاب مجاری ادراری، برطرف کننده حبس البول و ضد اسهال، ضد نفخ شکم و آرام‌بخش، محرک و مسکن دردهای عمومی بدن، معرق و قطع کننده شکم

معرفی تخم شربتی یا دانه‌ی ریحان کوهی و خواص درمانی آن
معرفی تخم شربتی یا دانه‌ی ریحان کوهی و خواص درمانی آن

تخم شربتی - دانه‌ی ریحان کوهی

نویسنده: صمصام صانعی

نام علمی گیاه:

Ocimum album L. و نام فرانسه آن Grand basilc می‌باشد. نام‌های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، ریحان کوهی، بادروز، بادروج و بادروج ابیض می‌باشد.

تیره گیاه:

نعناع Labiatae

نوع گیاه:

بوته

مشخصات ظاهری:

گیاهی است تقریباً شبیه به ریحان سبز، برگ‌های آن ریزتر، ساقه گیاه چهارگوش، گل‌های آن مایل به سرخی و تخم آن ریزتر از تخم ریحان سبز می‌باشد که به آن تخم شربتی می‌گویند.

طبیعت تخم:

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.

رویش جغرافیایی:

در اغلب نقاط معتدله و مرطوب کشورها و ایران انتشار دارد.

ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در آن:

مواد اوسیمن، پی‌نن، ترپن هایدرت، سینئول، متیل چاویکول، لینالول، آنتول، اوژنول، استراگول، تیمول، سیترال و کامفور در آن مشخص شده است.

بخش مورد استفاده:

تخم گیاه

نحوه مصرف:

معمولاً تخم را به صورت خیسانده در آب استفاده می‌کنند.

خواص درمانی تخم شربتی:

نرم کننده مجاری تنفسی و خنک کننده، تحلیل برنده ورم کلیه و ضد التهاب مجاری ادراری، برطرف کننده حبس البول و ضد اسهال، ضد نفخ شکم و آرام‌بخش، محرک و مسکن دردهای عمومی بدن، معرق و قطع کننده شکم روش، ملین و ضد اسپاسم عضلانی، مدر و برطرف کننده ترشحات زنانگی می‌باشد.

بیشتر بخوانید: نیمه پر لیوان را هورت بکش

منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (۱۳۹۵)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از ۴۰۰ نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.

 

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود