فواید مصطکی از دیدگاه طب سنتی (بخش اول)
فواید مصطکی از دیدگاه طب سنتی (بخش اول)
گیاه خارق العاده و ناشناخته مصطکی، از آن دسته گیاهانی محسوب میشود که خواص خود را در طب سنتی به اثبات رسانده است و فواید خارق العادهای دارد. با ما همراه باشید تا به بررسی خواص و مضرات مصطکی بپردازیم.
فواید مصطکی از دیدگاه طب سنتی (بخش اول)
مقدمه
مصطکی از گیاهان دارویی ناشناخته است که در طب سنتی کاربردهای درمانی فراوانی دارد. این گیاه که به «برادر کندر» معروف است، می تواند درمانگر بسیاری از مشکلات و دردهای جسمانی شود. درختچه یا درخت کوچکی است که بلندی آن معمولا تا ۳ متر ولی اگر پرورش داده شود و از آن مراقبت نمایند، در باغ ها تا ۱۴ متر نیز می رسد. بومی مناطق با آب و هوای مدیترانه ای است و در آفریقای شمالی و در بعضی از جزایر یونان که به نام جزایر مصطکی معروف می باشند، انتشار دارد.
درختچه ای است همیشه سبز که بوی رزین مصطکی از تمامی اندام گیاه استشمام می شود. گل های آن دو پایه در ابتدا سبز ولی به تدریج قرمز رنگ می شود. میوه آن کروی قرمز، کوچک و پس از رسیدن سیاه رنگ می شود. از میوه این درخت اهالی جزایر مصطکی روغنی خوراکی می گیرند که قابض است و به جای روغن زیتون در خوراک مصرف می کنند ولی محصول عمده این درختان رزینی است که از شاخه و چوب و ساقه های این درخت در اثر شکافی که وارد می کنند، گرفته می شود و به ماستیک معروف است.
از این گیاه در مصر باستان به منظور مومیایی کردن اجساد استفاده میشده است. همچنین از آن برای خوشبو کردن دهان استفاده می شده و امروزه همچنان از صمغ گیاه مصطکی به عنوان عطر و طعم دهنده در نوشیدنی ها و آدامس های یونانی استفاده می شود. این گیاه از خانواده پسته بوده، میوه آن کروی و به رنگ قرمز و کوچک است و پس از رسیدن سیاه رنگ می شود. از میوه این درخت روغنی خوراکی استخراج می شود که به روغن مصطکی معروف است و خاصیت قابض داشته، در برخی مناطق به جای روغن زیتون برای پخت خوراک مصرف می شود ولی محصول عمده آن صمغ رزینی است که در اثر خراش های طبیعی یا خراش هایی که به همین منظور بر درخت وارد می کنند استخراج و در مصارف دارویی و صنعت داروسازی استفاده می شود.
خواص مصطکی در طب سنتی (طبیعت و خواص درمانی)
خواص مصطکی برای دهان و دندان
چننچه گوشت لثه های شما از بین رفته و دچار تحلیل و سست شدن لثه ها شده اید، هر روز مقدار کمی مصطکی را بجوید تا پای دندان ها گوشت آورده و لثه ها سالم و محکم شوند. جوشانده مصطکی با با سعد کوفی و شستن متناوب دندان ها با آن بوی بد دهان را رفع می کند.
خواص مصطکی برای بیماری های گوش
در صورت تورم گوش یا اگر غده ای در گوش باشد که سبب سنگینی گوش شود، باید مقداری مصطکی را در آب جوش بریزید و بجوشانید. پس از سرد شدن سه قطره از آن را سه بار در روز، در گوش بچکانید تا گوش را باز کند و در نتیجه سنگینی گوش و کری که در اثر غده گوش باشد برطرف خواهد شد. برای رفع سنگینی گوش، آن را در روغن کنجد بجوشانید و یک تا دو قطره در گوش بچکانید.
ادامه دارد…
منبع: سایت ساعد نیوز