معرفی برگ بو و خواص درمانی آن
معمولاً برگها را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده میکنند و به عنوان چاشنی اغذیه و به منظور معطر ساختن برخی از کنسروها و غیره نیز به کار میرود.
معرفی برگ بو و خواص درمانی آن
نام علمی:
Laurus nobilis L.، نام فرانسه Laurier commun و نام انگلیسی آن Sweet bay میباشد. نامهای دیگر درخت به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، برگ بو، باهشتان، شجره الرند، غار، درخت غار، مازریون و دفنه نامیده شده است.
تیره گیاه:
برگ بو Lauraceae
نوع گیاه:
درخت یا درختچه
مشخصات ظاهری:
درختی است همیشه سبز و ناخزان به ارتفاع حدود ۸ متر گاهی موارد بیشتر، برگهای آن سبز تیره، معطر، منفرد، کامل، بیضی شکل و نوک تیز، کنارهی برگها موجدار و دندانهدار و سطح تحتانی برگها چرمی شکل است. گلهای آن نر و ماده به صورت دستههای ۴ تایی، کوچک و به رنگ زرد یا خاکستری روشن و میوهاش سته، بیضی شکل، به رنگ ارغوانی تیره و به ابعاد یک آلبالو میباشد.
بیشتر بخوانید: برگ بو، معطر و ملکوتی
طبیعت:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.
رویش جغرافیایی:
در اغلب کشورها خصوصاً کشورهای اروپایی و آفریقایی و در ایران بیشتر در استانهای شمالی، آذربایجان، کرمانشاه، لرستان، اصفهان، خراسان شمالی و سمنان انتشار دارد.
ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در برگ و میوه:
در برگ اسانس روغنی فرّار، تانن، یک ماده تلخ، مواد رزینی و پکتیکی و در میوه کلروفیل، آمیدون، اسانس و رزین مشخص شده است.
بخش مورد استفاده:
برگ. میوه درخت نیز خواص دارویی دارد و اثر درمانی آن قویتر از برگها است، ولی در حال حاضر در طب سنتی کاربرد ندارد.
نحوه مصرف:
معمولاً برگها را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده میکنند و به عنوان چاشنی اغذیه و به منظور معطر ساختن برخی از کنسروها و غیره نیز به کار میرود.
خواص درمانی:
معرق و برطرف کننده نزله، بادشکن و تهوعآور (به مقدار زیاد)، ادرارآور و ضد تشنج، باز کننده قاعدگی و دفع کننده سموم از بدن، خرد کننده سنگ مثانه و اشتهارآور، ضد قارچ و مسکن سرفههای مقاوم، تقویت کننده معده و هضم کننده غذا میباشد. در ضمن برای برونشیت مزمن، آنفولانزا و حملههای عصبی نیز مفید است.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (۱۳۹۵)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از ۴۰۰ نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.