علل، علائم و روش های درمان دوبینی چشم را بهتر بشناسید
دوبینی چشم به خاطر عملکرد نادرست ماهیچه های بیرونی چشم ایجاد می گردد، یعنی هر دو چشم سالم می باشند، اما به صورت همزمان نمی توانند بر یک نقطه تمرکز داشته باشند. علت این عملکرد نادرست به خاطر عوامل بسیاری همچون ابتلا به برخی بیماری ها و اختلالات تماس عصبی ماهیچه ای و … می باشد. به همین منظور در ادامه به ارائه درمان دوبینی چشم و همچنین بررسی علائم و علت دوبینی چشم خواهیم پرداخت.
پیش از این که بخواهیم به دنبال روش های برای درمان دوبینی چشم یا Diplopia باشیم، بهتر است ابتدا به علت و علائم دوبینی چشم پی ببریم، چرا که دوگانگی دید ممکن است به دلیل ابتلا به برخی بیماری ها ایجاد شود. بنابراین با مشخص شدن علت دوبینی چشم سریع تر می توان در جهت درمان دوبینی اقدامات لازم را انجام نمود.
علت های ایجاد دوبینی چشم
از جمله علل ایجاد دوگانگی دید در افراد می تواند اختلات چشمی، عفونت، اختلالات خود ایمنی، اختلالات اعصاب مغزی، مشکلات عصبی و نئوپلاستی، اختلالات تماس عصبی ماهیچه ای، آسیب مغزی، ترکیبات سالیسیلاتی، آنتی بیوتیک فلوروکینولون، مواد افیونی و ابتلا به بیماری های همچون بیماری همستی، دیابت، میگرن، ام اس، آبسه، تروما، سرطان، بوتولیسم، سینوزیت، قوز قرنیه، انحراف چشم، تومور مغزی، آب مروارید، چشم آستیگمات، سندروم ورنیک، نشانگان گیلن باره، میاستنی گراویس، بیماری لایم و گریوز باشد.
علائم دوبینی چشم
- ضعف چشم
- افتادگی پلک
- درد در هنگام حرکات چشم
- درد در اطراف چشم
- سرگیجه
- حالت تهوع
- لوچی(ناهماهنگی چشمها)
- انحراف چشم
- اختلال در توانایی خواندن شخص
- اختلال در حرکت و تعادل
لازم به ذکر است که اصلی ترین راه تشخیص دوبینی چشم مراجعه به چشم پزشک و انجام معاینه و آزمایشات مرتبط با این بیماری می باشد.
درمان دوبینی چشم
پس از این که علت دوگانگی دید مشخص گردید، با توجه به علت بیماری باید در جهت رفع دوبینی چشم اقدام نمود.
در صورتی که ماهیچه های بیرونی چشم(عضله چشم) ضعیف شده باشد، با انجام عمل جراحی، مشکل دوبینی چشم برطرف خواهد شد.
دوبینی چشم به خاطر ابتلا به بیماری میاستنی گراویس، با تجویز دارو از سوی پزشک قابل درمان می باشد.
اگر بیماری گریوز دلیل دوگانگی دید باشد، با انجام عمل جراحی چشم و یا مصرف دارو این مشکل رفع خواهد شد.
دوبینی چشم در افراد مبتلا به دیابت، با مصرف دارو قابل درمان می باشد.
به طور کلی برای درمان دوبینی چشم ممکن است از سوی پزشک با توجه به علت ایجاد این اختلال استفاده از عینک، چشم بند، قطره چشمی، لنز های تماسی مات(غیرشفاف)، پچ چشم، همچنین تزریق بوتاکس به عضله های چشم و انجام تمرینات چشم تجویز گردد و یا این که انجام عمل جراحی چشم توصیه شود.
بنابراین افراد در صورت مشاهده علائم دوبینی چشم و یا هرگونه اختلال در دید بهتر است در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایند.
منبع : نصرینو
سلامت چشم
منبع: آرگــامــگ