علائم تبخال چشمی و روش های درمان آن

0 309

توصیه به مبتلا شدگان تبخال چشمی

کسی که یک بار با این عارضه مبتلا شده است، قطعا باید منتظر بازگشت دوباره این عارضه باشد، زمانی که ویروس تبخال وارد بدن می شود می تواند بدون ایجاد هیچ گونه علائمی به صورت خاموش در سیستم عصبی بدن باقی بماند و در شرایطی مانند تغییرات هورمون ها، گرمای زیاد، نور آفتاب، ضربه، استرس و یا استفاده از دارو های خاص باعث ایجاد تبخال می شود.

ویروس تبخال قابلیت آن را دارد که به صورت مکرر تکرار شود و این تکرار به خصوص در ناحیه چشم خطراتی زیادی برای چشم دارد و باعث تهدید بینایی خواهد شد به همین دلیل نباید به سادگی از این عارضه گذشت و باید تحت درمان کامل قرار بگیرد.

اقدامات پیشگیرانه تبخال چشمی

چگونه از تبخال چشمی جلوگیری کنیم؟

ویروس تبخال قابل انتقال از فردی به فرد دیگر است پس تا جای ممکن از تماس فیزیکی با افرادی که دچار عارضه چشمی شده اند دوری کنید، اگر این فرد یکی از افراد خانه بود تا جای ممکن به بهداشت شخصی خود اهمیت دهید و از استفاده کردن وسایل مشترک اجتناب کنید، تا جای ممکن ظروف غذا او را مانند قاشق، چنگال، بشقاب او را جدا کنید زیرا ویروس تبخال در بزاق دهان و حتی ضایعات دهانی و ترشحات بینی فرد وجود دارد.

اگر خودتان دچار تبخال روی لب و یا بینی شدید به هیچ عنوان دستتان را به چشمتان نزدیک نکنید چرا که می تواند قابل انتقال باشد.

تشخیص تبخال چشمی

با استفاده از دستگاه مخصوص معاینه چشمی می توان این ویروس را تشخیص داد، اما در صورتی که پزشک بخواهد دقیق تر تشخیص دهد از قطره های چشمی کمک می گیرد. تبخال چشمی در چشم به صورت یک زخم بسیار کوچک قابل مشاهده است، منظور از زخم یک نقطه گرد و قرمز نیست بلکه این زخم به صورت رگه رگهای بسیار قرمز در چشم قابل مشاهده است.

تبخال خارجی چشم

روش های درمان این مشکل

درمان عفونت چشمی بستگی به نوع شدت و وخامت آن بستگی دارد. در همین ابتدا درمان باید به این موضوع اشاره کرد که به هیچ عنوان برای درمان عفونت چشمی از روش های خانگی و خود درمانی کردن استفاده نکنید زیرا زمانی که مشکل در چشم باشد باید کار را به متخصصان در این موضوع واگذار کنیم.

در مرحله اول درمان این عارضه پزشک درمان را با استفاده از پماد های چشمی، قطره های چشمی و با کمک دارو های ضد ویروس شروع می کند. سپس در صورت نیاز پزشک قسمت های آسیب دیده روی چشم را توسط یک دستگاه مخصوص از سطح چشم بر می دارد.

کسانی که به طور مرتب دچار این آسیب چشمی می شوند به مرور زمان بافت ماتی روی قرنیه چشمشان ایجاد می شود که این ماتی تاثیر فراوانی بر کاهش دید فرد می گذارد که در این وضعیت باید از پیوند قرنیه برای دید بهتر استفاده کنند.

تبخال چشمی و علائم آن

اگر تبخال چشمی باعث آسیب بیش از حد چشم شود طوری که به لایه های زیرین قرینه آسیب برسد با تشخیص پزشک از قطره های چشمی کورتون جهت التیام التهابات استفاده می کنند.

نکته: استفاده از قطره های کورتون حتما باید زیر نظر پزشک متخصص باشد زیرا در صورت استفاده نادرست باعث آسیب جدی چشم خواهد شد.

اگر عفونت ناشی از تبخال چشمی عود کنند باشد با تجویز پزشک فرد مبتلا شده باید از قرص ضد ویروس استفاده کند و به هیچ عنوان در مقابل نور مستقیم خورشید قرار نگیرد و حتما از عینک آفتابی استفاده کند.

استفاده از پماد های ضد ویروس در همان مراحل اولیه باعث می شود تبخال در کوتاه ترین مدت رو به بهبودی برود از جمله این پماد های ضد ویروس اسیکلویر (زوویراکس)/ پنسیکلویر (دناویر/ دوکوسانول است که توسط پزشک تجویز می شود.

درمان تبخال چشم
در آخر باید گفت که زمانی که این ویروس وارد بدن می شود دیگر راهی برای از بدن خارج کردن آن وجود ندارد و حتی درمان قطعی هم ندارد، این عارضه شاید برای مدت طولانی مخفی بماند اما با احتمال ۵۰ درصد دوباره فرد را مبتلا خواهد کرد. پس کسانی که یک بار و یا بیشتر دوباره به این عارضه مبتلا شده اند باید هر ساله برای چکاب به پزشک متخصص مراجعه کنند و حتما با ظاهر شدن کوچک ترین نشانه هایی پزشک خود را در جریان بگذارید.

منبع

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود