منظور از گوشت اردک همان قسمت سینه و ران اردک است که معمولا ان را سرخ می کنند ، باید گفت که گوشت اردک نسبت به گوشت مرغ و یا طیور اهلی دیگر گرمترین گوشت را دارا است و هم چنین دارای چربی و انرژی بیشتری نسبت به گوشت مرغ دارد که در ادامه مطلب با خواص گوشت اردک آشنا خواهید شد.
خواص گوشت اردک و مغذی بودن آن برای رشد و سلامت ما اهمیت فراوانی دارد چرا که منبع غنی از پروتئین هایی با کیفیت فراوان است، گوشت اردک دارای چربی و کلسترول بالایی است به همین دلیل مصرف آن برای کسانی که کلسترول بالایی دارند باید کنترل شده باشد. خاصیت های گوشت اردک نیز همچون خواص گوشت بوقلمون و خواص گوشت بلدرچین با مزیت ها و ویژگی های خاص و متفاوتی همراه است.
بیشترین چربی اردک در پوست و زیر سینه آن است که دلیل این چربی در زیر پوست آن ها این است که در برابر سرما از خود محافظت کنند. ناگفته نماند که قسمت سینه و ران اردک پروتئین بیشتری دارد طوری که ۱۰۰ گرم آن بدون پوست ۲۰۱ کالری و با پوست ۳۳۷ کالری انرژی دارد و همچنین خواص گوشت اردک از مرغ بیشتر است.
خواص گوشت اردک
- گوشت اردک مخصوصا جگر و بال های ان به دلیل دارا بودن آهن و روی در رفع کم خونی بسیار موثر است.
- دارا بودن کلسترول خوب و از بین بردن کلسترول و چربی های بد که تضمین کننده سلامتی بدن است.
- سرشار از آنتی اکسیدان و از بین برنده رادیکال های آزاد و جلوگیری از به وجود آمدن سلول های سرطانی.
- از جمله خواص گوشت اردک دارا بودن ویتامین های B6 و B12 در گوشت اردک باعث تقویت سیستم عصبی، افزایش متابولیسم، افزایش اشتها می شود.
- دارا بودن انواع ویتامین و پروتئین باعث تامین انرژی روزانه بدن می شود و به دلیل پروتئین زیاد باعث می شود معده مدت زمان بیشتری احساس سیری می کند و از اشتهای کاذب هم جلو گیری می کند
- دارا بودن ویتامین b3یا همان نیاسین موجود در گوشت اردک نقش مهمی در تنظیم متابولیسم چربی در بدن میکند و همچنین باعث روان شدن و نرم شدن دستگاه گوارش می شود .
- به دلیل بالا بودن چربی گوشت اردک خاصیت چاق کنندگی بالایی برای افراد لاغر دارد.
- با خوردن گوشت اردک می توانید کلیه های خود را تقویت کنید زیرا تاثیر مثبتی بر روی کلیه ها دارد که بهتر است در برنامه غذایی خود جای دهید .
- خوردن منظم گوشت اردک برای کسانی مشکل در قوای جنسی دارد پیشنهاد می شود زیرا باعث بیشتر شدن قوای جنسی فرد می شود
- گوشت اردک به دلیل دارا بودن مواد مغذی از جمله مس تاثیر فراوانی بر حفظ سلامتی جسمی و ذهنی دارد.
- گوشت اردک به دلیل دارا بودن سدیم به تغذیه عضلات و حفظ حداکثر عملکرد آنها کمک میکند. و همچنین میتواند خطر گرفتگی عضله را کاهش داده یا آن را درمان کند. سدیم، فشار عصبی که باعث ایجاد درد در بدن میشود را کاهش میدهد و باعث تثبیت فشار خون هم می شود.
- مواد معدنی موجود در گوشت اردک باعث تسکین درد گلو ، درمان سرفه ،صاف کردن صدا و در برطرف کردن خشکی سینه نقش به سزایی دارد.
- دارا بودن ویتامین B2یا همان ریبو فلاوین در گوشت اردک باعث حفظ سلامت مو را تضمین و همچنین از ریزش مو و چرب شدن زیاد مو جلوگیری می کند.
- از خواص گوشت اردک دارا بودن فسفر موجود در ان است که باعث تحکیم استخوان ها و دندان ها می شود.
گوشت اردک باید قبل از خوردن کامل پخته شود. برای رفع بوی زهم اردک هم باید گوشتش را ۳ بار با آب جوشاند و آب آن را دور ریخت و سپس پیاز، سبزی و ادویه های مختلف را به آن اضافه کنید. و در آخر برای لذیذ شدنش می توانید آن را در روغن سرخ کنید.
و در آخر باید گفت به دلیل بالا بودن چربی و کلسترول گوشت اردک کسانی که دچار ناراحتی های قلبی و فشار خون هستند باید از مصرف ان خود داری کنند و زیاده روی در مصرف ان باعث انسداد رگها، چاقی و بالا رفتن کلسترول می شود.
ارزش غذایی گوشت اردک
در جدول زیر انواع مواد معدنی، ویتامین ها، پروتئین و سایر مواد موجود در 100 گرم گوشت اردک آورده شده است. امید است مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
منبع: آرگــامــگ