ورزشکاران چگونه روزه بگیرند؟

0 3,847

یکی از سوال هایی که ذهن ورزشکاران به ویژه ورزشکاران ایرانی را در ایام ماه مبارک رمضان به خود درگیر می کند این است که آیا روزه داری و روزه گرفتن خللی در ورزش حرفه ای و روند پیشرفت و رشد آن ها وارد می نماید یا خیر که با هم در این مقاله به این سوال پاسخ می دهیم.

ماه مبارک رمضان ، ماه خیر و برکت ، ماه انسان ساز و ماه نزول برکات است ، که هر چه انسان کامل تر باشد از فوائد این ماه بیشتر بهره می برد. ورزش که همواره برای سلامتی جسم و روح به آن سفارش شده است ، در این ماه جلوه پر رنگ تری یافته و می تواند نقش خود در این مهم را بهتر و بیشتر ایفا کند . ورزش نه تنها با روزه منافاتی ندارد بلکه اگر به صورت صحیح و اصولی انجام شود ، باعث آرامش و کاهش استرس ورزشکاران می شود و استقامت فکری و صبر آنان را تقویت می کند.

آیا روزه منافاتی با ورزش حرفه ای دارد؟

اگر ورزشکاری کار حرفه‌ای و قهرمانی‌اش برایش ارزش زیادی دارد، به نحوی که حتی حاضر تمرین‌های خود را تعطیل یا کم کند، در عین حال می‌خواهد فرایض دینی خود را هم به طور کامل انجام دهد، می‌تواند با بهره‌گیری از یک مشاور تغذیه و برنامه‌ریزی کامل غذایی به تمام اهدافش برسد و این دو با یکدیگر هیچ منافاتی ندارن

بهترین زمان تمرین برای ورزشکاران در ماه رمضان:

از لحاظ علمی بهترین زمان تمرینات و مسابقات در این ماه سه ساعت بعد از اذان صبح است چون بدن آمادگی بیشتری دارد.اما در عمل این مسأله امکان‌پذیر نیست و اکثر مسابقات به پس از افطار موکول می‌شود. در این حالت بهتر است شروع ورزش حدود سه ساعت بعد از افطار باشد تا غذای خورده‌شده فرصت هضم پیدا کند.

نحوه انجام تمرینات برای ورزشکاران در ماه رمضان:

ورزشکاران سعی کنند در ماه مبارک رمضان تمرینات ورزشی خود را سبک تر انجام دهند ، زیرا انجام حرکات ورزشی سنگین موجب از دست دادن نمک ، آب زیاد و ضعف شدید در ورزشکاران می شود .

توصیه‌هایی برای تغذیه ورزشکاران در ماه رمضان:

ورزشکاران چگونه روزه بگیرند؟
بنا به توصیه پورکاظمی، رئیس فدراسیون پزشکی ورزشکاران گروه اول مجاز به روزه‌داری هستند اما باید از شدت تمرینات‌شان بکاهند تا آب بدن از دست نرود. ضمن اینکه نباید در ساعت گرم روز ورزش کنند و در عین حال باید مراقبت‌های پزشکی روزه و ورزش را رعایت کنند.

تمام باید و نبایدهای ورزشی برای ماه رمضان

نباید زیر نور آفتاب راه رفت و ورزش کرد، بهتر است از میزان فعالیت‌های روزمره کاسته شود، امتناع از خوردن انواع فست فودها(سوسیس، کالباس، پیتزا، همبرگر)، نوشیدنی‌های گازدار، غذاهای پرادویه، پرچرب و پرنمک و البته قهوه و چای پررنگ دیگر مواردی است که پورکاظمی تاکید دارد روزه‌داران و به خصوص ورزشکاران روزه‌دار باید آن را لحاظ کنند.

با در نظر گرفتن همه این صحبتهای کارشناسی شکی ایجاد نمیشود به اینکه ورزش هیچگونه منافاتی با روزهداری ندارد و حتی میتواند به خاطر رعایت کردن بسیاری از باید و نبایدهای غذایی، به انجام هرچه بهتر فعالیتهای ورزشی نیز کمک کند البته اگر ورزش به صورت اصولی و صحیح انجام شود.

برای افطار چه بخوریم؟

توصیه اکثر پزشکان و متخصصان این است که به هنگام افطار، روزه را با یک شیرینی طبیعی مانند خرما، کشمش یا انجیر باز کنیم. ضمن اینکه از خوردن غذاهای سنگین و پرحجم هم در این وعده غذایی پرهیز شود. رئیس کمیسیون پزشکی کمیته ملی المپیک در رابطه با این وعده غذایی گفت: وعده غذایی برای افطار باید به گونه‌ای انتخاب شود که به حفظ تعادل قند و آب بدن کمک کند. در کل این وعده غذایی باید سبک و زود هضم و در عین حال پرکالری باشد.

با جمع بندی همه این صحبت ها که متخصصین حوزه پزشکی و ورزش بیان می نمایند می توان نتیجه گرفت ورزش هیچگونه منافاتی با روزهداری ندارد و حتی میتواند به خاطر رعایت کردن بسیاری از باید و نبایدهای غذایی، به انجام هرچه بهتر فعالیتهای ورزشی نیز کمک کند البته اگر ورزش به صورت اصولی و صحیح انجام شود.

 

منبع: دکتـــرســــلام

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود