آشنایی بیشتر با شربت و قرص لوراتادین

0 3,919

لوراتادین آنتی هیستامینی است که اثرات هیستامین شیمیایی طبیعی در بدن را کاهش می دهد. هیستامین در بدن می تواند موجب تولید علائمی مانند عطسه, خارش, اشک چشم و آبریزش بینی شود. این دارو در دو شکل شربت و قرص لوراتادین تولید می شود. در این مطلب به موارد مصرف این دارو و عوارض جانبی آن به همراه اختلالات دارویی لواتادین آشنا می شویم.

موارد مصرف قرص لوراتادین و اختلالات دارویی آن

قرص لوراتادین

لوراتادین جزء داروهای آنتی هیستامین است که در بهبود عطسه, درمان آبریزش بینی, اشک چشم, کهیر, جوش پوستی, خارش بدن و دیگر علائم سرماخوردگی و آلرژی استفاده می شود. همچنین این دارو در درمان کهیر و خارش پوست در افراد مبتلا به واکنش های پوستی مزمن نیز کاربرد دارد.

اگرچه به نظر نمی رسد مصرف این دارو در دوران بارداری به جنین آسیب برساند, اما در صورت بارداری توصیه می شود قبل از مصرف قرص لوراتادین وضعیت خود را به پزشک اطلاع دهید. مصرف لوراتادین در زنان شیرده, به کودک شیرخوار آسیب می رساند چرا که این دارو به درون شیر منتقل می شود. به همین دلیل به زنان شیرده توصیه می شود قبل از مصرف این دارو, وضعیت خود را به پزشک اطلاع دهند.

این دارو نیز مانند بسیاری از داروهای دیگر با برخی از مواد غذایی, داروها تداخل دارد. در مجموع ۶۹ دارو که با لوراتادین تداخل دارد, شناخته شده است. از این تعداد ۵۵ دارو اثرات قرص لوراتادین را تعدیل می کند و ۱۴ داروی باقی مانده اثرات جزئی در جذب لوراتادین می گذارند. از جمله این داروها desloratadine می باشد. لوراتادین بسیار شبیه به desloratadine است. در صورت مصرف لوراتادین توصیه می شود از این داروها استفاده نکنید.

موارد منع مصرف لوراتادین

قرص لوراتادین

  • در صورت هر گونه حساسیت به شربت یا قرص لوراتادین
  • قرص لوراتادین متلاشی شده حاوی فنیل آلانین است, بنابراین در صورت خرد شدن این دارو, قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
  • در صورت داشتن هر گونه بیماری مانند آسم و ناراحتی های کبدی و یا کلیوی
  • برای کودکان زیر ۶ سال

عوارض جانبی قرص لوراتادین

بروز کهیر, مشکلات تنفسی, تورم صورت و لب و زبان و گلو از جمله عوارض جانبی لوراتادین ناشی از حساسیت به آن است. در صورت مشاهده این علائم سریعا به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورت داشتن علائمی از قبیل سریع و نامنظم شدن ضربان قلب, سردرد شدید و احساس سرگیجه مصرف قرص لوراتادین را قطع نموده و به پزشک مراجعه کنید.

بیماری های قابل درمان با لوراتادین

شایع ترین عوارض جانبی لوراتادین

  • سردرد
  • احساس خستگی و خواب آلودگی
  • درد معده و استفراغ
  • خشکی دهان
  • احساس عصبانیت و یا بیش فعالی

با توجه به مطالب بیان شده, قرص لوراتادین از جمله داروهای تجویز شده در درمان سرماخوردگی می باشد. با این حال استفاده از این دارو بدون نظر پزشک ممکن است علائم بیماری را تشدید و سلامتی را به خطر اندازد.

 

منبع: آرگــامــگ

 

*** قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید.

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود