بیماری مزمن مانع داشتن رابطه جنسی نیست اگر این ۶ گام رعایت شود
دیابت، لوپوس، بیماریهای قلبی، آرتریت روماتوئید، سرطان و … از جمله بیماریهای مزمنی هستند که، هنوز درمان قطعی برای آنها شناخته نشده است، اما با کمک داروها و روشهای درمانی جدید تا حد زیادی قابل کنترل هستند. روزهای اولی که از خبر ابتلا به یکی از این بیماریها می گذرد، معمولاً با ناراحتی و نگرانی نسبت به موفقیت روشهای کنترل آن همراه است. اما با گذشت زمان که فرد می آموزد چطور با بیماری خود کنار بیاید، سوالات دیگری هم برای او اهمیت پیدا می کند. مطمئناً یکی از مهمترین سوالات این خواهد بود:
تکلیف رابطه جنسی من با وجود داشتن بیماری مزمن چیست؟
به عنوان پاسخی کلی به این سوال باید گفت، همان طور که راههایی برای کنار آمدن جسمانی و روانی با بیماری وجود دارد، راههایی نیز برای کنار آمدن جنسی با آن شناخته شده است. اگر شما هم به بیماری مزمنی مبتلا هستید و می خواهید رابطه جنسی لذت بخشی را در دوران طولانی کنترل بیماری تجربه کنید، شش گام زیر را بخوانید.
۱- انعطاف پذیر باشید
شما چه راههایی برای برقراری رابطه جنسی سراغ دارید؟
اگر رابطه جنسی را فقط به نوع واژنی (واژینال) محدود کرده باشید، وقتی با عوارض بیماری و داروها مواجه می شوید، به احتمال زیاد این گزینه را از دست خواهید داد و به خاطر بی بهره شدن از یکی از لذتهای مهم و سازنده زندگی زناشویی، خود و همسرتان را افسرده خواهید کرد. اما اگر برداشت شما از رابطه جنسی جور دیگری باشد، آنگاه رابطه جنسیِ لذت بخش را دست یافتنی خواهید یافت.
برای تغییر برداشت خود می توانید از راههای متعددی که شما را به سوی لذت جنسی سوق می دهند، استفاده کنید. از جمله این راهها میتوان به برقراری رابطه صمیمانه جسمانی با همسر و استفاده از راههای دیگری که برای برانگیختن بُعد شهوانی عشق وجود دارد، اشاره کرد.
با حوصله خارج کردن لباسهای اضافی همسر، لمس نقاط حساس بدن(البته غیر از نقاطی که به دلیل بیماری دردناک شده اند مثلاً زنی که به دلیل سرطان پستان تحت درمان رادیوتراپی این منطقه است، از لمس شدن و تحریک سینه ها اذیت می شود)، بوسیدن، در آغوش گرفتن، برقراری رابطه چشمی و رد و بدل کردن حرفهای عاشقانه قبل، در حین و بعد از رابطه جنسی از جمله راههای برانگیختن عشق و لذت جنسی هستند. یک کلام، به جای اینکه به بیماری و محدودیتهای جنسی آن زل بزنید بر امکانات موجود و تواناییهای دیگر خود متمرکز شوید.
۲- اطلاعاتتان را بیشتر کنید و از حمایتها استفاده کنید
از پزشکتان درباره تأثیر داروها و شرایط جنسی خود در طی دوران کنترل بیماری سوال کنید. از داروشناسان هم اطلاعات بگیرید. سپس از اینترنت استفاده کنید. در سازمانها و مراکزی که درباره بیماری شما کار می کنند، عضو شوید و از آنها درباره کنار آمدن جنسی با بیماریتان اطلاعات بخواهید. در گروههای حمایتی این موسسات نیز عضو شوید و از اعضای گروه درباره راههای موفقیت آنها در کنار آمدن جنسی، سوال کنید.
۳- با مشورت پزشک، روان سازهای مناسب را هنگام رابطه جنسی امتحان کنید
ممکن است دیابت و بیماریهای دیگر از طریق ایجاد خشکی واژن رابطه جنسی را با مشکل مواجه کنند. در این موارد روان سازها می توانند کمک کننده باشند. حسن این مواد آن است که، گران نیستند و در دسترس قرار دارند. البته توصیه اکید می شود که، قبل از مصرف هر گونه روان ساز با پزشک خود مشورت کنید، تا متناسب ترین آنها را به شما معرفی کند ( برای مثال خانمهای مبتلا به سرطان پستان، مجاز به استفاده از روان سازهای حاوی هورمون نیستند).
۴- به سلامت خودتان کمک کنید
شاید این سوال پیش بیاید که با وجود این بیماری چطور می توانم به سلامت خودم کمک کنم؟
پاسخ این است: با اصلاح سبک زندگی می توانید شرایط را مدیریت و علاقه و توانایی جنسی خود را حفظ کنید.
– دخانیات را کنار بگذارید (البته اگر تا حالا اهل آن بوده اید!).
– در روز ۵ سهم میوه و سبزی تازه بخورید.
– روزی سی دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید.
– در شبانه روز حداقل هفت ساعت خوب بخوابید.
۵- به دنبال ایجاد فرصتهای جدید باشید
آه! ابتلا به بیماری مزمن یعنی از دست دادن چیزهایی که دیگر نمی توانم مثل سابق آنها را داشته باشم، از جمله آنها رابطه جنسی است. این طرز تفکر هر قدر هم که درست باشد، نه تنها کمکی نمی کند، بلکه با غورطه ور کردن شما در خود، افسردگی را نصیبتان خواهد کرد. بدیهی است که، افسردگی هم میل جنسی و لذت شهوانی را می کُشد. پس بهتر است، به جای اینکه وقتتان را با این افکار تلف کنید به دنبال ساختن فرصتهای جدید باشید و راههای دیگری برای برانگیختن لذت جنسی پیدا کنید.
۶- س*ک*س تراپی (درمان رابطه جنسی) را در برنامه خود قرار دهید
درمانگران جنسی روانشناسانی هستند که، در زمینه مشکلات جنسی آموزش تخصصی دیده اند. هرگز با مراجعان، رابطه جنسی برقرار نمی کنند و رابطه آنها را مشاهده نمی کنند. این درمانگران فقط وضعیت جنسی شما را مورد بحث قرار می دهند و راههایی به شما پیشنهاد می دهند که، بتوانید از رابطه با همسر لذت ببرید. مطالعات نشان داده اند، دوسوم از افرادی که از س*ک*س تراپی استفاده می کنند، بهبود قابل ملاحظه ای نشان می دهند. برای یافتن س*ک*س تراپیست متبحر و مناسب از پزشک تان کمک بگیرید.
منبع: دکتـــرســــلام