طرز تهیه سمنو سنتی خوشمزه و مجلسی به روش اصیل ایرانی

0 5,765

سمنو یکی از سین های سفره عید نوروز می باشد. مواد تشکیل دهنده سمنو گندم و آرد به همراه خلال پسته و بادام است. اما طرز تهیه ی “سمنو” سفره عید…

سمنو یکی از دسرهای قدیمی و بسیار محبوب ایرانی است که بدون اضافه کردن هیچ گونه مواد شیرین کننده ای طعمی شیرین دارد. این دسر خوشمزه سرشار از ویتامین E می باشد که برای سلامتی سلامتی و شادابی پوست بسیار مناسب می باشد.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۸ نفر سمنو تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری سمنو تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی سمنو با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۸ نفر

مواد لازم سمنو

  • گندم ۱ کیلوگرم
  • آب به اندازه کافی
  • بادام با پوست ۱۲ عدد
  • آرد گندم سبوس دار ۲ کیلوگرم

دستور پخت

طرز تهیه سمنو

برای تهیه سمنو ابتدا گندم ها را پاک می کنیم و در قابلمه ای می ریزیم و روی آن آب سرد می گیریم و به مدت ۲ روی همین طور می گذاریم تا در آب سرد خیس بخورد.بعد آب داخل قابلمه را خالی می کنیم و گندم ها را در سینی که لبه داشته باشد می ریزیم

به طوری که گندم ها روی هم نباشند بلکه کاملا کف سینی پهن شده باشند و یک دستمال تمیز را خیس می کنیم و آب آن را می گیریم و همان طور نمدار روی سینی می کشیم.نباید دستمال اصلا خشک شود و مداوم باید آن را نمدار کنیم،

تا گندم ها شروع کنند به جوانه زدن و پس از ۱ الی ۲ روز بعد جوانه می زنند آن ها را داخل پارچه ای تمیز می ریزیم و پارچه را زیر شیر آب می گیریم تا بوی بد گندم های جوانه زده از بین برود و بعد دستمال را می پیچانیم و آب آن را می گیریم

و داخل یک کاسه قرار می دهیم و در یخچال می گذاریم.روزی یکبار از یخچال بیرون می آوریم و زیر شیر آب سرد می گیریم و کاسه را نیز می شوییم و آب اضافه پارچه را کاملا می گیریم و پارچه محتوی جوانه گندم را داخل کاسه می گذاریم

و در یخچال قرار می دهیم،تا جوانه های بیشتری بزند و گندم ها سبز نشوند. سپس خوب که جوانه زد از یخچال بیرون می آوریم و پارچه را باز می کنیم و جوانه ها را جدا می کنیم و داخل چرخ گوشت چرخ می کنیم و جوانه های چرخ شده را داخل پارچه ای تمیز می ریزیم

و شیره آن را خوب می گیریم و تفاله ها را نیز در کاسه ای می ریزیم و کمی آب گرم روی آن می ریزیم و با قاشق مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم تا ۱۰ دقیقه بماند و بعد مجددا در پارچه می ریزیم و شیره آن را می گیریم

و این کار را ۳ مرتبه انجام می دهیم تا دیگر شیره آن را کاملا گرفته باشیم.شیره گندم بدست آمده را در قابلمه ای ترجیحا مسی می ریزیم و آرد را کم کم به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی خوب مخلوط می کنیم

و قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم و پیاپی با قاشق هم می زنیم تا ته نگیرد و زودتر جوش بیاید و حرارت را ملایم می کنیم و هر ۴ دقییقه یکبار آن را هم می زنیم.حدودا ۵ الی ۶ ساعت زمان می برد تا رنگ سمنو تغییر کند و آب آن تبخیر شود

البته بستگی به میزان سمنو نیز دارد.زمانیکه آب سمنو تبخیر شد دمکنی را قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا به مدت ۲ ساعت با حرارت کم سمنو پخته و خوشرنگ شود.۳۰ دقیقه آخر بادام ها را نیز داخل سمنو می ریزیم.

منبع:پارسی دی

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود