قرص های چربی سوز را بیشتر بشناسید

0 3,887

داروی ونوستات یا ارلیستات و زنیکال جزء قرص های چربی سوز می باشند. این داروها از داروهای مهار کننده جذب چربی هستند و در داخل و خارج کشور تهیه می شوند. قرص چربی سوز از انواع مختلفی برخوردار است و بعضی از این قرص ها عوارض چندانی ندارند. مواد اصلی و موثر قرص های چربی سوز شامل کافئین و افدرین می باشد.

مزایا و معایب قرص چربی سوز

این گروه از داروها به گونه ای متفاوت در بدن اثر می کنند و همه آن ها مضر نیستند. به عنوان مثال، داروهایی که موجب تجزیه نشدن چربی در روده شده و منتهی به اسهال چرب می شوند، در طولانی مدت موجب دفع ویتامین های محلول در چربی می شوند و فرد را با سوء تغذیه مواجه می سازند. گروه دیگری از انواع قرص چربی سوز مهار کننده جذب چربی هستند و این عمل موجب می شود چربی وارد چرخه سوخت بدن نشود. در کل داروی چربی سوز که سوخت و ساز بدن را بالا می برد، چند مشکل به وجود می آورد. بی احتیاطی و ناآگاهانه مصرف کردن آن ممکن است موجب به مرگ شود. به عنوان مثال بر روی داروهایی که روی غده تیروئید کار می کنند، اثر گذاشته و سوخت و ساز روی آن را بالا می برند. در افرادی که مشکلات قلبی و عروقی دارند نیز ممکن است موجب مرگ شوند.

چربی سوز

قرص های چربی سوز موجب از بین رفتن چربی های سلولی می شوند و به بدن آسیب می زنند. همچنین باعث بالا رفتن سوخت و ساز دستگاه گوارش شده و موجب ناراحتی های گوارشی می شوند. پزشکی که برای افراد چاق(BMI بالاتر از ۳۰) این دارو را به صورت ترکیبی یا تنها تجویز می کند، باید درباره عملکرد داروها توضیح دهد تا بیمار با اطلاع، مصرف قرص چربی سوز را انتخاب کند.
در شرایط اکنون، این فرص ها از چرخه نظارت بهداشت و درمان در بازار توزیع می شوند. بیشتر این قرص ها از کشور هند و پاکستان وارد ایران می شوند و از نظر سلامت نمی توان به آن ها اطمینان کرد. ضمن اینکه تضمینی نیز برای لاغری وجود ندارد.

قرص چربی سوز توزیع شده در بازار استاندارد نیست. این قرص ها فقط افراد چاق را به سمت خود می کشانند و منابع چربی را در بدن آن ها آزاد می کنند. قرص «ونوستات»تنها قرص چربی سوز استاندارد و تایید شده در وزارت بهداشت و درمان است. این قرص فاقد عوارض بوده و برای افراد مصرف کننده مشکلی به وجود نخواهد آورد. ونوستات(ارلیستات) یک مهار کننده برگشت پذیر آنزیم لیپاز است که با برقراری اتصال با این آنزیم، آن را غیر فعال می کند. بنابراین این دارو از هیدرولیز چربی تری گلیسرید به شکل قابل جذب (اسید چرب و مونوگلیسرید) جلوگیری می گند. این دارو از طریق خوراکی به مقدار ناچیزی جذب می شود و به همراه یک غذای کم کالری و یک رژیم غذایی کنترل شده کاهش وزن و به منظور نگه داری این وضعیت و نیز کاهش خطر برگشت چاقی به کار می رود. 

عوارض قرص چربی سوز

قرص های چربی سوز معمولاً چربی بدن را می سوزانند. ترکیب اصلی در قرص های اخیر بازار، اورلیستات می باشد. این قرص چربی سوز به همراه غذا مقدار زیادی از چربی غذا را دفع می کند. این دارو به طور معمول جذب نمی شود و جزء آن دسته از داروهایی است که عوارض کمی دارد. چون متابولیسم آن روی اندام های بدن بیشتر است اما زمانی که جذب نمی شود، عوارض جانبی آن کمتر است.
قرص های آنتی لیپاز، جذب چربی را مختل می کنند و در نتیجه در جذب ویتامین های محلول در چربی نیز اشکال پدید می آورند. جذب ویتامین ای، دی، آ و کا با مصرف این قرص ها انجام نمی شود. اگر قرار باشد فرد به صورت کوتاه مدت از این داروها استفاده کند، دچار مشکل نمی شود اما اگر در دراز مدت مورد مصرف  قرار گیرند، عوارض جانبی پدیدار خواهد شد. این دارو باعث کمبود ویتامین های محلول در چربی، افزایش خونریزی ماهانه در خانم ها به دلیل اختلال در انعقاد خون(به دلیل کمبود ویتامین کا) می شود.

قرص چربی سوز

از طرفی نیز کمبود ویتامین های محلول در چربی مانند E نیز عوارض خاص خود را دارند. به عنوان مثال، باعث جذب کمتر مواد مغذی آنتی اکسیدان در بدن می شود. در بعضی از غذاهای سرخ شده مانند کتلت، کوکو و فست فودها چربی زیادی وجود دارد. بعضی اوقات می توان بعد از خوردن این غذاها از قرص چربی سوز استفاده کرد. البته فقط مصرف محدود این قرص ها توصیه می شود. مصرف خودسرانه هر نوع دارویی از جمله این قرص ها به هیچ عنوان صحیح نمی باشد.

قرص های چربی سوز دارای کافئین و افدرین می باشند و این دو ماده باعث افزایش مصرف کالری می شوند. افدرین باعث انبساط ریه ها می شود و  ضربان قلب و فشار خون را بالا می برد. اشتها را کم می کند و مثل یک دیورتیک عمل می کند. بدین معنی که منجر به افزایش ادرار می شود. البته اگر شما به کافئین حساسیت دارید یا یک نوع داروی قلبی یا داروی ضدآسم(غیر از افدرین) مصرف می کنید، نباید از قرص چربی سوز استفاده کنید. چون باعث بی نظمی در ضربان قلب، بروز حملات دردناک و اشکال در تنفس خواهد شد.

کافئین مانند افدرین در بدن گرما تولید می کند و اضافه کردن آسپیرین به مواد دارای کافئین و افدرین، تولید این گرما را افزایش می دهد و زمانی که دمای قسمت مرکزی بدن افزایش می یابد، شما به طور اتومات انرژی بیشتری می سوزانید.

داروهای چربی سوز به دلیل کاهش سریع وزن بسیار مورد مصرف و توجه قرار می گیرند. البته افرادی نیز هستند که به مصرف این داروها، پاسخ خوبی نمی دهند. بنابراین باید در مصرف این داروها احتیاط کرد و از مصرف خودسرانه و بی رویه آن اجتناب نمود و زیر نظر پزشک یا متخصص آن ها  را مصرف کرد.

در پایان از اینکه با اطلاعات دارویی قرص های چربی سوز همراه ما بودید، خرسندیم. همچنین می توانید انواع میوه های چربی سوز و نوشیدنی های چربی سوز را جایگزین قرص های چربی سوز نمایید. و یا از ورزش های چربی سوز استفاده کنید تا در وضعیت سلامتی بهتری به کاهش وزن دست یابید.

 

 

منبع: آرگــامــگ

 

*** قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید.

نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود