هشدار؛ اگر این علائم را دارید آبله میمونی گرفته‌اید

0 3,729

نوید شفیق در مورد مرگ و میر بیماری آبیه میمونی گفت: مرگ و میر این بیماری کمتر از کروناست و بیشتر مرگ و میرها در کشورهای آفریقایی گزارش شده اما کودکان و افراد پر خطر می‌توانند موارد شدیدی را بگیرند.

دکتر نوید شفیق در خصوص دوره کمون بیماری آبله میمون گفت: دوره کمون بیماری آبله میمون ۵ تا ۲۱ روز از زمان مواجهه با عامل بیماری زا است. در گذشته این بیماری از حیوان به انسان منتقل می‌شد اما در حال حاضر این بیماری از انسان به انسان نیز منتقل می‌شود و حتماً باید از رابطه خیلی نزدیک و جنسی و ترشحات بزرگ منتقل شود.
وی افزود: گزارش‌هایی نیز از وجود سوش آبله میمونی بر روی اجسام نیز دیده شده اما اینکه آیا اینها آلوده کنندگی دارند یا خیر هنوز جای سوال است و بیشترین احتمال انتقال از طریق روابط نزدیک و جنسی است و مردم باید فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و به دلیل اسلامی بودن کشورمان احتماًل اینکه این بیماری بیشتر شود کم است.
این فوق تخصص مراقبت‌های ویژه در خصوص موارد ابتلاء در ایران نیز اظهار داشت: در شمال ایران و جنوب تهران دو مورد مشاهده شده که مورد تأیید وزارت بهداشت قرار گرفته است اما در مجموع بعید می‌دانیم مانند کرونا پاندمی و آندمی شود اما باید مراقبت و پیشگیری‌های لازم انجام شود.

تصاویری نایاب از اولین پارک تهران

وی گفت: واکسن این بیماری تولید شده ولی نیازی نیست کل جمعیت کشور این واکسن را تزریق کنند ولی افراد پرخطر و آنهایی که رابطه نزدیک دارند و افرادی که با ترشحات بیمارها در ارتباط هستند باید واکسینه شوند. در کل بعد از ۵ تا ۲۱ روز که نهفتگی بیماری است علائم بیماری ظاهر می‌شود که در ابتدا به صورت علائم سرماخوردگی ظاهر می‌شود و با تب، بدن درد و بیحالی خود را نشان می‌دهد.

سهمیه بنزین شهریور تغییر کرد؟

اگر این علائم را داشتید، بدانید آبله میمونی گرفته‌ایددکتر شفیق ادامه داد: ۳ تا ۵ روز بعد نیز بثورات پوستی بعد از شروع تب نمایان می‌شود و در این مرحله واگیر بیماری بیشتر می‌شود که باید از تماس با ترشحات پوستی فرد مبتلا جلوگیری شود ولی در مرحله کمون هم احتمال آلودگی می‌باشد.

وی در مورد مرگ و میر این بیماری گفت: مرگ و میر این بیماری کمتر از کروناست و بیشتر مرگ و میرها در کشورهای آفریقایی گزارش شده اما کودکان و افراد پر خطر می‌توانند موارد شدیدی را بگیرند.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: هیچ داروی تعیین شده‌ای برای آبله میمون فعلاً در دسترس نیست و مهمترین گزینه برای جلوگیری از این بیماری پیشگیری است و در بیمارهای با ریسک بالا واکسیناسیون باید انجام شود و در مجموع هیچ درمان تأیید شده‌ای برای این بیماری وجود ندارد.

وی در خصوص دوره بهبودی بیماری آبله میمونی گفت: در کل بهبودی کامل این بیماری دو تا چهار هفته طول می‌کشد.

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود