راه نجات بخش از آلزایمر

0 3,775

آلزایمر از بیماری هایی است که در مراحل پیشرفته به سختی درمان یا کنترل می شود اما پیشگیری از آن بسیار آسان می باشد. برای آشنایی با روش های پیشگیری از آلزایمر همراه ما باشید.

پیشگیری از آلزایمر با دریافت به موقع و به اندازه ویتامین ها و مواد معدنی امکان پذیر است. ضمن اینکه برای مقابله از ابتلا به این بیماری بهتر است کنترل مناسبی بر عملکرد مغز داشته باشیم و تمرینات مناسبی برای افزایش قدرت ذهن انجام دهیم.

روش های پیشگیری از آلزایمر

جلوگیری از آلزایمر از درمان آن بسیار راحت تر است. افراد مسن زیادی در سراسر دنیا به این بیماری دچار می باشند. این بیماری مشکلات زیادی برای فرد ایجاد می کند و عملاً زندگی او را در دست خواهد گرفت. در چنین مواقعی فرد نمی تواند به تنهایی بیرون رود یا فعالیت خارج از منزل داشته باشد. در نوع پیشرفته این بیماری، فرد حتی قادر به انجام ساده ترین فعالیت های روزمره نیز نخواهد بود.

درمان بیماری آلزایمر

بیماری آلزایمر به سیستم عصبی مرکزی مربوط می شود. نیروی عقل همگام با این بیماری تحلیل می رود. متاسفانه دلیل مشخصی برای بروز این بیماری وجود ندارد. ضمن اینکه قابلیت درمان نیز ندارد. در واقع این بیماری با داروهای تجویز شده توسط پزشک کنترل می شود تا از عواقب احتمالی بیماری جلوگیری گردد.

در این بیماری سلول های مغزی نابود می گردد و از اندازه مغز کاسته می شود. این موضوع از بروز تغییرات متوالی در مغز ناشی می شود. در این فرآیند سلول های مغزی جای خود را به «پلاک های پیری» می دهند. پیشگیری از آلزایمر قبل از دیدن اولین نشانه ها بسیار کارساز است.

زمانی که این بیماری شکل می گیرد، در سلول های مغزی فرد رشته های درهم تابیده رویت می شود و این موضوع آغاز از بین رفتن سلول های سالم مغز را نشان می دهد.

تحلیل مغز در بیماری آلزایمر

چرا به آلزایمر دچار می شویم؟

برای ابتلا به آلزایمر دلایل بسیاری ذکر شده که در ادامه به این دلایل اشاره کرده ایم.

به طور کلی بالا رفتن سن، ژنتیک و سندرم داون در بروز آلزایمر دخیل هستند. ضمن اینکه به طور کلی زنان بیش از مردان به این عارضه مغزی دچار می شوند. بروز آلزایمر در کشورهای غربی فقط ۵ درصد می باشد. زمانی که اقوام درجه یک در سنین بعد از ۶۵ سالگی دچار این بیماری شده اند، میزان ابتلا به این بیماری ۳ تا ۶ برابر بیشتر می گردد. اگر این فرد مبتلا خواهر یا برادر بوده و آلزایمر را نیز قبل از سن ۶۰ سالگی تجربه کرده است، احتمال بروز این بیماری به ۷ تا ۹ برابر خواهد رسید.

پیشگیری از آلزایمر

به عنوان مثال کسانی که حامل سندرم داون هستند، در عملکرد شناختی مغز با افزایش سن احتمالاً دچار مشکل می گردند. آزمایش آپولیپوپروتئین A برای تعیین آلزایمر در فرد استفاده می شود. با این آزمایش قادر خواهیم بود که بیماری را در افرادی که در این زمینه بدون نشانه هستند، بیابیم.

نشانه های بروز آلزایمر

این نشانه ها در افراد گوناگون متفاوت بوده و گاهی بسیار بی اهمیت جلوه می کند. در واقع زمانی این نشانه ها به شکل آشکارا دیده می شوند که عملاً فرد به طور جدی درگیر این بیماری شده است و دیگر پیشگیری از آلزایمر سودی ندارد.

علائم آلزایمر

ضعف حافظه

ضعف حافظه از رایج ترین نشانه های این بیماری است. به عنوان مثال مطلبی را که به تازگی یاد گرفته اید، فراموش می کنید. نام دوستان یا محل سکونت آن ها را به خاطر نمی آورید. البته در افراد آلزایمری این قبیل اتفاقات بسیار رخ می دهد و با پیشرفت بیماری، فرد دیگر این موضوعات فراموش شده را به خاطر نخواهد آورد. بهتر است پیشگیری از آلزایمر قبل از ضعیف شدن حافظه انجام شود.

اختلال در فعالیت روزمره

فرد قادر نیست کارهای همیشگی و روزانه خود را بدون فکر کردن به یاد بیاورد. به عنوان مثال تعمیر وسایل خانه، پختن غذا و …

پیشگیری از آلزایمر

اشکال در تکلم

فرد نمی تواند کلمات را به شکل کامل و درست بر زبان آورد. گاهی کلمات ساده و پیش پا افتاده را در حین صحبت به خاطر نمی آورند و از معادل های نامتعارف برای آن ها استفاده می کنند.

پریشانی و سردرگمی

کم کم در پیدا کردن محل سکونت به مشکل بر می خورند. از نظر زمان و مکان دچار سردرگمی هستند. آدرس خانه ای که سال ها در آن زندگی کرده اند، به خاطر نمی آورند. با قرارگیری در یک مکان نمی دانند چه طور به منزل برگردند.

از دست دادن ادراک

درک درستی از محیط اطراف ندارند و همین موضوع سبب می شود عجیب و غریب لباس بپوشند یا به نظر برسند. به عنوان مثال در روز داغ تابستان لباس گرم می پوشند و یا در فصل زمستان با لباس نازک از منزل خارج می شوند.

از دست دادن ادراک

در حین خرید گاهی بیش از حد به فروشنده پول می دهند. در حین خرید چیزهای غیرضروری زیاد می خرند.

اختلال در تفکر انتزاعی

شماره ها را به خاطر نمی آورند و فراموش می کنند قصد انجام چه کاری را داشته اند. کیف پول خود را جا می گذارند. گاهی ممکن است وسایل غیر مربوط همچون کتاب و … را در یخچال پیدا کنید.

تغییرات شخصیتی

این افراد از نظر شخصیتی دچار آسیب های زیادی می شوند. به عنوان مثال نسبت به اطرافیان سوء ظن می یابند. بی دلیل می ترسند. به خانواده به شدت وابسته می گردند.

تغییرات رفتاری

آسیب پذیر می گردند و به شدت حساس می شوند. گاهی پرخاشگر و عصبانی هستند و گاهی نیز آرام و بدون دلیل روشن گریه می کنند.

از دست دادن خلاقیت

این افراد بسیار منفعل و غیر فعال می گردند. البته همه ما بعد از کار زیاد و خستگی چنین حالاتی مانند عدم خلاقیت را تجربه کرده ایم اما این افراد ساعت ها را به شکل بی هدف به تماشا کردن تلویزیون سپری می کنند. برای انجام کار رغبت ندارند. بیش از اندازه در خواب هستند. بهتر است برای آن ها از تکنیک های افزایش خلاقیت مغز بهره مند شویم.

جلوگیری از بروز آلزایمر

برای پیشگیری از آلزایمر روش های مختلفی قید شده است. البته محققان تاثیر آن ها را در کاهش درصد ابتلا به این بیماری تایید کرده اند.

فعالیت فکری

حل کردن جدول یا معما، درگیر کردن ذهن با بازی های فکری یا مطالعه مستمر و منظم تاثیر زیادی در تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر دارد.

روش های آسان برای کنترل بیماری آلزایمر

فعالیت بدنی

پیاده روی و ۳۰ دقیقه فعالیت ورزشی برای سلامت مغز، قلب و ماهیچه کارساز بوده و به همین دلیل این فعالیت در طی روز توصیه می گردد. یکی از تاثیرات این فعالیت بر روی مغز، پیشگیری از آلزایمر است.

جلوگیری از آلزایمر با ورزش

آب خوردن

کم آبی سبب ضعف حافظه می شود. از خوردن الکل و نوشیدنی های مشتق شده از آن بپرهیزید و مایعات را در برنامه روزانه خود وارد نمایید. پیشگیری از آلزایمر با این روش ها امکان پذیر است.

داروهای مصرفی

به این موضوع همواره توجه داشته باشید که گاهی مصرف همزمان دو دارو با یکدیگر سبب به وجود آمدن شرایط خطرناک در بدن می شود و عوارضی همچون فراموشی، آسیب رسیدن به حافظه و سرگیجه را به وجود می آورد.

رژیم غذایی سالم

میوه و سبزی مصرف کنید. کاهو، بروکلی، اسفناج و به طور کلی سبزیجات پهن برگ برای پیشگیری از آلزایمر مفید هستند.

بهره مندی از مکمل فسفاتیدیل سرین Phosphatidylserine قادر به کنترل بیماری آلزایمر در مراحل ابتدایی می باشد. برای مصرف این مکمل از پزشک تان نظرخواهی کنید.

جلوگیری از آلزایمر با رژیم غذایی مناسب

دستگاه های موسیقی

مغز شما را به شکل فعال در می آورد. به طور کلی کار کردن با دستگاه های موسیقی باعث بهبود شرایط حافظه و پیشگیری از آلزایمر می گردد.

ارتباط اجتماعی

ارتباط خود را با دیگران به ویژه دوستان از دست ندهید. مغز شما برای جوان ماندن نیاز به ارتباط اجتماعی همیشگی دارد. پیشگیری از آلزایمر با مخلوط کارهای روانی، جسمی و جمعی انجام می شود.

ارتباط اجتماعی و جلوگیری از آلزایمر

ماهی

برای پیشگیری از آلزایمر بسیار با اهمیت بوده و این موضوع بر روی افراد مختلف به اثبات رسیده است. سلول های خاکستری مغز با مصرف ماهی به خوبی حفظ می گردند. برای بهره مندی از خواص ماهی باید آن را هر هفته یک بار مصرف نمایید.

منبع:آرگـــامــــگ

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود