ترفندهایی برای خواندن فکر دیگران

0 3,792

فارغ از آنچه به زبان آورده می‌شود، افراد همیشه نمی‌توانند کنترل پیامی را داشته باشند که بدن می‌رساند. آگاهی از اصول پایه‌ای زبان بدن می‌تواند به شما کمک کند پیش از آن‌که وقت و انرژی تان را پای کسی بگذارید، نشانه‌های هشدار را در او تشخیص دهید.

همشهری آنلاین: فارغ از آنچه به زبان می‌آوریم، ما همیشه نمی‌توانیم کنترل پیامی را داشته باشیم که بدنمان می‌رساند. آگاهی از اصول پایه‌ای زبان بدن می‌تواند به شما کمک کند پیش از آن‌که وقت و انرژی تان را پای کسی بگذارید، نشانه‌های هشدار را در او تشخیص دهید. مثلاً شما باید بتوانید هنگام خواندن زبان بدن دیگران، خجالتی بودن را از فریبکاری تشخیص دهید. با این روش می‌توانید متوجه شوید که آیا شخصی به همان خوبی است که به نظر می‌رسد. در ادامه از چند نشانه هشدار در زبان بدن و معنایی خواهیم گفت که در پس آنها وجود دارد.

۱- از تماس چشمی خودداری می‌کند یا نگاهش را از شما می‌دزدد تا مشکوک به نظر نرسد

جابه‌جایی نگاه همیشه نشانه دروغگویی فرد نیست. اما اگر متوجه شدید شخص مقابلتان دائماً نگاهش را از شما می‌دزدد (اغلب به طرف گوشه‌های بالا راست یا بالا چپ چشم) ممکن است مشغول دروغ‌بافی باشد. با این حال، نگاه به پایین را با نگاه به چپ یا راست اشتباه نگیرید. آدم‌ها معمولاً زمانی که سعی دارند چیزی را به یاد آورند به پایین نگاه می‌کنند. می‌توانید با پرسیدن سؤالاتی جزئی‌تر از شخص مقابل خود او را وادارید تا به شکلی دقیق‌تر موضوعی را شرح دهد و همینطور از او بخواهید داستان خود را به صورت معکوس تعریف کند تا متوجه شوید دروغ می‌گوید یا خیر.

بیشتر افراد با این روش آشنا هستند و سعی می‌کنند ازهمان ابتدا از تماس چشمی خودداری کنند. برای مثال، بیشتر پوکربازان مجرب هنگام اجرای یک ترفند، چشم‌های خود را می‌مالند تا حرکاتی طبیعی داشته باشند. در یک مکالمه، تماس چشمی طبیعی است که گهگاه به جهت دیگری کشیده می‌شود و با احساساتی همراه باشد که پاسخی به اطلاعات دریافتی هستند.

۲- همیشه خود را با تلفن همراهش مشغول می‌کند تا مواجهه‌ای نداشته باشد

اگر دیدید نگاه کسی از تلفن همراهش جدا نمی‌شود، این امر می‌تواند نشانه آن باشد که آن شخص ترس از مواجهه دارد یا نگران است پیام کسی هر لحظه بر روی صفحه تلفن همراهش ظاهر شود. اگر چنین عادتی را در شریک عاطفی یا دوست تان دیدید، این امر می‌تواند نگران‌کننده باشد. مثلاً اگر او نمی‌تواند هنگام خوردن غذا بحثی را ادامه دهد و تمام وقت به دنبال نوتفیکیشن‌های گوشی خود است، پس حواستان به کاری باشد که مشغول آن است و در صورت لزوم مانعش شوید.

۳- معمولاً حین مکالمه از شما فاصله می‌گیرد

آدم‌ها یا زوج‌ها در حین مکالمه اغلب از ناحیه بدن، پاها یا سر به یکدیگر نزدیک می‌شوند. اگر متوجه تغییری در حرکات بدنی شخص مقابلتان و نحوه پاسخگویی‌اش به سؤالات شدید، ممکن است نشانه پنهانکاری او باشد. این فاصله گرفتن می‌تواند به صورت مجازی هم باشد. مثل وقت‌هایی که مجبور می‌شوید ساعت‌ها منتظر جواب پیامتان باشید. آدم‌ها ممکن است از این ترفند برای دور کردن خود از شما استفاده کنند.

این امر می‌تواند به این معنا هم باشد که شخص مقابلتان به مکالمه‌ای که میانتان برقرار شده واقعاً علاقه‌مند نیست و ترجیح می‌دهد جای دیگری باشد. در این موقعیت سعی کنید از سخت کردن مکالمه به فرد خودداری کنید و بپذیرید که آن شخص ارزش وقت شما را ندارد.

۴- تند پلک زدن ممکن است نشانه معذب بودن باشد

پلک زدن امری طبیعی است. اما حواستان به پلک زدن غیر طبیعی باشد، یعنی حالتی که فرد خیلی زیاد یا خیلی کم پلک می‌زند. دیر به دیر پلک زدن نشان دهنده آن است که فرد سعی دارد به چیزی وانمود کند که نیست. چه علاقه‌ای ساختگی به مکالمه با شما و چه دروغ‌بافی باشد، هنگام صحبت با دیگران دنبال این نکته در رفتار دیگران باشید. مثلاً یک شعبده باز باتجربه آرام‌تر از معمول پلک می‌زند تا برای اجرای ترفندی که در سر دارد طبیعی رفتار کند.

۵- دست‌ها و پاهای خود را ضربدری می‌کند تا توجه را از آنها دور کند

۵۵ درصد مکالمات ما در حقیقت به شکل غیر کلامی رخ می‌دهند و دست‌ها و پاها از قضا نقش بزرگی در این مسأله دارند. دست به سینه شدن می‌تواند نشانه داشتن حالت تدافعی یا حفاظت از خود باشد. ضربدری کردن پاها می‌تواند نشانه راحت نبودن شخص مقابلتان با شما باشد. نشانه‌های ظریفی مثل باز کردن بیش از اندازه دست‌ها ممکن است نشان دهنده این باشد با کسی طرف هستید که دیگران را به بازی می‌گیرد و به آنها دستور می‌دهد.

آدم‌ها اغلب به شکل ناخودآگاه از زبان بدن شان برای دور کردن توجه دیگران از خود استفاده می‌کند. در ارتباط کلامی، آنها سعی می‌کنند از صحبت درباره ی خود پرهیز کنند و هر سؤالی را به طرف شما بازمی گردانند.

۶- دست‌های خود را زیاد از حد تکان می‌دهد

استفاده از حرکات دست هنگام صحبت با دیگران کار خوبی است، چون کمک می‌کند بر نکته کلیدی صحبت خود تأکید کنید. با این حال مانند هر چیز دیگری حرکات دست تا زمانی خوب است که استفاده از آنها به اندازه باشد. در حقیقت، پژوهشی در سال ۲۰۱۵ نشان داد کسانی که از حرکات هر دو دست خود استفاده می‌کنند احتمالاً در حال دروغ بافی هستند. استفاده ی بیش از اندازه از حرکات دست، فرد را غیر قابل اعتماد و آشفته نشان می‌دهد. این امر همچنین در مورد حالتی صدق می‌کند که حرکات دست‌ها با آنچه فرد به زبان می‌آورد تطابق ندارد و ممکن است این ذهنیت را ایجاد کند که فرد خود به چیزی که می‌گوید آگاه نیست.

طبیعی بودن حرکات دست را می‌توانید از روی محل قرارگیری دست‌ها تشخیص دهید. دست‌ها باید در ارتفاع کمر قرار گرفته باشند و در لحظات به خصوصی استفاده شوند. هنگامی که فرد از صحبت دست می‌کشد هم حرکات دست آهسته می‌شوند.

۷- هنگام صحبت با شما صدایشان می‌لرزد

هنگام مکالمه به تغییرات صدای شخص مقابل تان هم توجه داشته باشد. صدای افراد دروغگو اغلب میان صدای عادی و صدایی زیرتر از افراد راستگو در تغییر است. گرچه زیر شدن صدا یا لرزیدن آن لزوماً به معنای دروغگویی نیست، اما زیر شدن صدا به همراه دیگر نشانه‌های هشدار در زبان بدن می‌تواند به شما نشان دهد که شخص مقابلتان قابل اعتماد است یا خیر.

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود