فواید خرمالو برای سلامتی (بخش سوم)

0 3,762

خرمالو میوه‌ی کم کالری که میزان فراوانی مواد معدنی مانند فسفر و کلسیم و ویتامین از جمله ویتامین A و C دارد، دارای مزایای فوق‌العاده است. در این مطلب به خواص خرمالو برای سلامتی و چگونه قرار دادن آن در برنامه‌ی غذایی‌ خود اشاره کرده ایم.

خرمالو ویژگی ملین چشمگیری دارد که یکی از موثرترین درمان‌های طبیعی مشکلات اجابت مزاج به شمار می‌رود.

فواید و خواص خرمالو

۱. به حفاظت از چشم و بهبود بینایی کمک می‌کند
خرمالو حاوی لوتئین زاکسانتین است که یک ایزومر است و رایج ترین الکل کارتنوئید موجود در طبیعت است. بسیاری از مطالعات و آزمایش‌های انجام شده به این نتیجه رسیده‌اند که ایزومر برای حفظ و بهبود بینایی بسیار موثر است. این ماده بر روی شبکیه چشم تاثیر می‌گذارد و جلوی بیماری‌های دژنراتیو مانند دژنراسیون ماکولار را می‌گیرد. همچنین شایع است که از بروز آب مروارید پیشگیری می‌کند.
۲. مفید برای سرماخوردگی و آنفولانزا
به خاطر ویتامین C موجود در آن، خرمالو در بهبود عملکرد مکانیسم دفاعی بسیار خوب عمل می‌کند و به کاهش علائم و نشانه‌های آنفولانزا و همچنین سرماخوردگی کمک می‌کند و همچنین تعدادی از مشکلات عفونی و التهابی دیگر را برطرف می‌کند.
۳. برای یبوست خوب است
به خاطر محتوای بسیار زیاد و همین طور آب، خرمالو ویژگی ملین چشمگیری دارد که یکی از موثرترین درمان‌های طبیعی مشکلات اجابت مزاج به شمار می‌رود.

چگونه خرمالو را به برنامه‌ی غذایی‌مان اضافه کنیم:

۱. خرمالوی شیرین را به ظرف سالادتان اضافه کنید.
خرمالوی شیرین، با گوشت سفت و ترد می‌تواند ماده‌ای فوق‌العاده برای یک سالا میوه‌ی خوشمزه باشد. شما می‌توانید مقداری خرمالو را برش بزنید و آن‌ها را با آجیل، پنیر چدار، و میوه‌های دیگر در یک کاسه مخلوط کنید، یا می‌توانید از این رسپی منحصر به فرد استفاده کنید:
– به مدت حدود ۱۵ دقیقه مقداری فندق را در یک تابه‌ تفت بدهید.
– فندق‌های بو داده را ریز خرد کنید.
– خرمالو را به ۴ قسمت تقسیم کنید و بعد آن‌ها را خرد کنید.
– خرمالوها و فندق را خوب با هم مخلوط کنید.
– مقداری پنیر پارمسان یا پنیر چدار را مطابق با ذائقه‌ی خودتان روی ترکیب فندق و خرمالو بپاشید و مقدار کمی سرکه سفید نیز به آن اضافه کنید. اندکی نمک نیز برای متعادل کردن طعم شیرین و ترش این سالاد لازم است.
۲. مربای خرمالو آماده کنید.
شما می‌توانید از خرمالو نیز مانند سایر میوه مربا تهیه کنید. برای رسیدن به بهترین نتایج ممکن، از خرمالوی سفت استفاده کنید و فراموش نکنید قبل از قرار دادن خرمالوها داخل قابلمه، آن‌ها را تک به تک مزه کنید، تا خیال‌تان راحت باشد که از خرمالو‌های تلخ استفاده نمی‌کنید.
– خرمالوها را زیر شیر آب خوب شستشو دهید.
– پوست آن‌ها را جدا کنید.
– در مرحله‌ی بعد همه‌ی خرمالو‌ها را ریز خرد کنید.
– ۴ فنجان از این میوه را داخل یک قابلمه بریزید و شعله را روشن کنید.
– کمی‌شکر اضافه کنید. شکر و خرمالو را خوب مخلوط کنید.
– مقداری دارچین، جوز هندی و / یا پوست پرتقال رنده شده نیز به مربا اضافه کنید. سپس صبر کن تا به جوش بیاید.
۳. خرمالو را به دسرهای‌تان اضافه کنید.
– گوشت خرمالو را پوره کنید و بعد آن را با پنیر خامه‌ای، آب پرتقال، عسل و نمک مخلوط کنید.
– پوره‌ی خرمالو را به کیک‌ها یا کوکی‌هایی که طبخ می‌کنید، بیفزایید.
۴. نان خرمالو
رسپی نان خرمالو یا کلوچه‌ی خرمالو را امتحان کنید. جوش شیرین طعم گس این میوه را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود که گوشت خرمالو حجیم شود. این ماده همچنین با خرمالو واکنش می‌دهد و سبب می‌شود که خمیر بسیار سبک شود. اگر دوست داشتید نان‌تان متراکم‌تر شود، نیمی از پودر جوش شیرین را کم کنید یا به طور کامل آن را از رسپی حذف کنید.
۵. سس سالسای خرمالوس شیرین
– خرمالو را ریز خرد کنید.
– مواد معمول سس سالسا مانند پیاز قرمز، فلفل، سیر و گشنیز را نیز خرد کنید.
– خرمالوها را با مواد دیگر در یک کاسه مخلوط کنید. با استفاده از چنگال تمام مواد را هم بزنید.
۶. روش تهیه‌ی آب خرمالو
دستور تهیه‌ی آسان و ساده‌ی آب خرمالو را در ادامه می‌بینید:
– ۲ تا ۳ خرمالوی بزرگ و تازه بردارید. آنها را زیر آب شیر خوب و تمیز بشوئید. با یک حوله یا دستمال کاغذی تمیز، خرمالوها را خوب خشک کنید.
– در صورتی که ساقه یا برگی متصل به خرمالو وجود دارد، آنها را به آرامی جدا کنید. سپس، خرمالوها را با کمک یک چاقوی تیز از وسط برش بدهید. سپس، با استفاده از یک قاشق کوچک داخل خرمالوها را خالی کنید. همچنین اگر دوست دارید می‌توانید خرمالو را قبل از برش دادن و تهیه‌ی آب میوه پوست بکنید.
– حالا تکه‌های خرمالو را در یک مخلوط کن بریزید. نصف فنجان آب به خرمالوها اضافه کنید. آنها را خوب مخلوط کنید تا به یک قوام متوسط و آب میوه‌ای لطیف برسید.
– اگر دوست دارید نوشیدنی‌تان غلیط‌تر باشد، خیلی راحت آب را حذف کنید و خرمالو‌های خام را تبدیل به خمیری نرم کنید. سپس آن را درون صافی بریزید و با یک قاشق یا انگشتان‌تان فشار دهید تا آب آن خارج شود و آن را داخل یک کاسه بریزید.
– آب خرمالوی تازه و مغذی شما آماده است.

در نهایت، آیا برای داشتن بدنی سالم‌تر آماده هستید؟ آب خرمالو واقعا هدیه‌ای از دل طبیعت است. آن را برای سالم، شاد و متناسب بودن استفاده کنید!

حقایق جالبی در مورد خرمالو

– فصل خرمالو در نیم‌کره‌ی شمالی در ماه سپتامبر و دسامبر است. این موضوع می‌تواند بسته به مکان متفاوت باشد.
– خرمالو را می‌توان خشک کرد و به عنوان میوه‌ی خشک مورد استفاده قرار داد .
– خرمالوی شیرین به مدت ۳۰ روز در دمای اتاق در شرایط خوبی باقی می‌ماند.
– با این حال، لطفا این میوه را به مقدار زیاد مصرف نکنید، زیرا حاوی فروکتوز است که ممکن است در صورت مصرف بیش از اندازه، برای سلامت شما مضر باشد.

ارزش غذایی درصد میزان توصیه شده‌ی روزانه

انرژی۲۰ کیلو کالری۱%
کربوهیدرات۵ گرم۲%
فیبر غذایی۱ گرم۴%
قند۴ گرم
پروتئین۰ گرم۰%
چربی کل۰ گرم۰%
کلسترول۰ گرم۰%
ویتامین‌ها :
ویتامین A۴۵۶ واحد جهانی۹%
ویتامین C۲.۱ میلی‌گرم۴%
ویتامین E۰.۲ میلی‌گرم۱%
ویتامین K۰.۷ میکروگرم۱%
تیامین۰.۰ میلی‌گرم۱%
ریبوفلاوین۰.۰ میلی‌گرم۱%
نیاسین۰.۳ میلی‌گرم۱%
ویتامین B۶۰.۰ میلی‌گرم۱%
ویتامین B۱۲۰.۰ میکروگرم۱%
فولات۲.۲ میکروگرم۰%
کولین۲.۱ میلی‌گرم۱%
مواد معدنی :
کلسیوم۲.۲ میلی‌گرم۰%
آهن۰.۰ میلی‌گرم۰%
منیزیوم۲.۵ میلی‌گرم۱%
فسفر۴.۸ میلی‌گرم۰%
پتاسیوم۴۵.۱ میلی‌گرم۱%
سدیم۰.۳ میلی‌گرم۰%
روی۰.۱ میلی‌گرم۰%
مس۰.۰ میلی‌گرم۲%
منگنز۰.۱ میلی‌گرم۵%
سلنیوم۰.۲ میلی‌گرم۰%

این مقدار خرمالو همچنین دارای ۱.۱ میلی‌گرم فیتواسترول است، ۲۲.۵۰ گرم آب و ۰.۱ خاکستر دارد.

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود