فواید خرمالو برای سلامتی (بخش سوم)
خرمالو میوهی کم کالری که میزان فراوانی مواد معدنی مانند فسفر و کلسیم و ویتامین از جمله ویتامین A و C دارد، دارای مزایای فوقالعاده است. در این مطلب به خواص خرمالو برای سلامتی و چگونه قرار دادن آن در برنامهی غذایی خود اشاره کرده ایم.
فواید و خواص خرمالو
۱. به حفاظت از چشم و بهبود بینایی کمک میکند
۲. مفید برای سرماخوردگی و آنفولانزا
۳. برای یبوست خوب است
چگونه خرمالو را به برنامهی غذاییمان اضافه کنیم:
۱. خرمالوی شیرین را به ظرف سالادتان اضافه کنید.
– به مدت حدود ۱۵ دقیقه مقداری فندق را در یک تابه تفت بدهید.
– فندقهای بو داده را ریز خرد کنید.
– خرمالو را به ۴ قسمت تقسیم کنید و بعد آنها را خرد کنید.
– خرمالوها و فندق را خوب با هم مخلوط کنید.
– مقداری پنیر پارمسان یا پنیر چدار را مطابق با ذائقهی خودتان روی ترکیب فندق و خرمالو بپاشید و مقدار کمی سرکه سفید نیز به آن اضافه کنید. اندکی نمک نیز برای متعادل کردن طعم شیرین و ترش این سالاد لازم است.
۲. مربای خرمالو آماده کنید.
– خرمالوها را زیر شیر آب خوب شستشو دهید.
– پوست آنها را جدا کنید.
– در مرحلهی بعد همهی خرمالوها را ریز خرد کنید.
– ۴ فنجان از این میوه را داخل یک قابلمه بریزید و شعله را روشن کنید.
– کمیشکر اضافه کنید. شکر و خرمالو را خوب مخلوط کنید.
– مقداری دارچین، جوز هندی و / یا پوست پرتقال رنده شده نیز به مربا اضافه کنید. سپس صبر کن تا به جوش بیاید.
۳. خرمالو را به دسرهایتان اضافه کنید.
– پورهی خرمالو را به کیکها یا کوکیهایی که طبخ میکنید، بیفزایید.
۴. نان خرمالو
۵. سس سالسای خرمالوس شیرین
– مواد معمول سس سالسا مانند پیاز قرمز، فلفل، سیر و گشنیز را نیز خرد کنید.
– خرمالوها را با مواد دیگر در یک کاسه مخلوط کنید. با استفاده از چنگال تمام مواد را هم بزنید.
۶. روش تهیهی آب خرمالو
– ۲ تا ۳ خرمالوی بزرگ و تازه بردارید. آنها را زیر آب شیر خوب و تمیز بشوئید. با یک حوله یا دستمال کاغذی تمیز، خرمالوها را خوب خشک کنید.
– در صورتی که ساقه یا برگی متصل به خرمالو وجود دارد، آنها را به آرامی جدا کنید. سپس، خرمالوها را با کمک یک چاقوی تیز از وسط برش بدهید. سپس، با استفاده از یک قاشق کوچک داخل خرمالوها را خالی کنید. همچنین اگر دوست دارید میتوانید خرمالو را قبل از برش دادن و تهیهی آب میوه پوست بکنید.
– حالا تکههای خرمالو را در یک مخلوط کن بریزید. نصف فنجان آب به خرمالوها اضافه کنید. آنها را خوب مخلوط کنید تا به یک قوام متوسط و آب میوهای لطیف برسید.
– اگر دوست دارید نوشیدنیتان غلیطتر باشد، خیلی راحت آب را حذف کنید و خرمالوهای خام را تبدیل به خمیری نرم کنید. سپس آن را درون صافی بریزید و با یک قاشق یا انگشتانتان فشار دهید تا آب آن خارج شود و آن را داخل یک کاسه بریزید.
– آب خرمالوی تازه و مغذی شما آماده است.
در نهایت، آیا برای داشتن بدنی سالمتر آماده هستید؟ آب خرمالو واقعا هدیهای از دل طبیعت است. آن را برای سالم، شاد و متناسب بودن استفاده کنید!
حقایق جالبی در مورد خرمالو
– خرمالو را میتوان خشک کرد و به عنوان میوهی خشک مورد استفاده قرار داد .
– خرمالوی شیرین به مدت ۳۰ روز در دمای اتاق در شرایط خوبی باقی میماند.
– با این حال، لطفا این میوه را به مقدار زیاد مصرف نکنید، زیرا حاوی فروکتوز است که ممکن است در صورت مصرف بیش از اندازه، برای سلامت شما مضر باشد.
ارزش غذایی درصد میزان توصیه شدهی روزانه
کربوهیدرات۵ گرم۲%
فیبر غذایی۱ گرم۴%
قند۴ گرم
پروتئین۰ گرم۰%
چربی کل۰ گرم۰%
کلسترول۰ گرم۰%
ویتامینها :
ویتامین C۲.۱ میلیگرم۴%
ویتامین E۰.۲ میلیگرم۱%
ویتامین K۰.۷ میکروگرم۱%
تیامین۰.۰ میلیگرم۱%
ریبوفلاوین۰.۰ میلیگرم۱%
نیاسین۰.۳ میلیگرم۱%
ویتامین B۶۰.۰ میلیگرم۱%
ویتامین B۱۲۰.۰ میکروگرم۱%
فولات۲.۲ میکروگرم۰%
کولین۲.۱ میلیگرم۱%
مواد معدنی :
آهن۰.۰ میلیگرم۰%
منیزیوم۲.۵ میلیگرم۱%
فسفر۴.۸ میلیگرم۰%
پتاسیوم۴۵.۱ میلیگرم۱%
سدیم۰.۳ میلیگرم۰%
روی۰.۱ میلیگرم۰%
مس۰.۰ میلیگرم۲%
منگنز۰.۱ میلیگرم۵%
سلنیوم۰.۲ میلیگرم۰%
این مقدار خرمالو همچنین دارای ۱.۱ میلیگرم فیتواسترول است، ۲۲.۵۰ گرم آب و ۰.۱ خاکستر دارد.
منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی