ادویه و گیاهان دارویی برای کاهش وزن را بشناسید (بخش سوم)

0 13

ادویه و گیاهان دارویی برای کاهش وزن را بشناسید (بخش سوم)

زیره نیز یکی دیگر از چاشنی‌های محبوب است که تقریبا در تمام دستورالعمل‌های تهیه‌ی غذاهای هندی کاربرد دارد. زیره انرژی لازم را برای بدن تامین می‌کند و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است. همین خاصیت مفید زیره برای دستگاه گوارش، آن را به عامل موثری برای کاهش وزن تبدیل کرده است. با مطالعه این مطلب با ادویه و گیاه دارویی برای لاغری و کاهش وزن سریع که اثبات شده اند، بیشتر آشنا شوید.

ادویه و گیاهان دارویی برای کاهش وزن را بشناسید (بخش سوم)
ادویه و گیاهان دارویی برای کاهش وزن را بشناسید (بخش سوم)

تخم شنبلیله متابولیسم (سوخت و ساز) را افزایش می‌دهد، از چاقی مفرط ناشی از استرس و التهاب پیشگیری می‌کند.
 

بهترین ادویه و گیاه دارویی برای کاهش وزن

۱٫ زنجبیل
زنجبیل متابولیسم (سوخت و ساز) را تا ۲۰ درصد افزایش می‌دهد و از این طریق، سرعت فرایند کالری سوزی را بالا می‌برد. تکه‌ی کوچکی از این چاشنی را به غذاهای‌تان اضافه کنید و شاهد مبارزه‌ی آن با چاقی‌تان باشید. از زنجبیل، هم‌چنین، برای درمان گلو درد و شمار دیگری از وضعیت‌های مختلف استفاده می‌شود. زنجبیل دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی است که باعث آرامش روده‌ها می‌شوند. هم‌چنین، طبق شواهد علمی، زنجبیل دارای خاصیت فعال سرکوب کنندگی اشتها است؛ یعنی با مصرف این گیاه دارویی هرگز پرخوری نخواهید کرد.
 
نحوه‌ی خرید :
زنجبیل را می‌توانید از عطاری‌ها و برخی سبزی فروشی‌ها تهیه کنید.
 
میزان مصرف :
می‌توانید حدود یک و نیم سانتی‌متر ریشه‌ی زنجبیل را بجوید یا این‌که آن را به آب میوه، اسموتی، یا غذاهای مورد علاقه‌تان اضافه کنید.
 
نحوه‌ی تهیه‌ی دمنوش (چای) زنجبیل :
مواد مورد نیاز 
الف. یک و نیم سانتی‌متر ریشه‌ی زنجبیل
ب. یک قاشق چای خوری عسل
پ. یک فنجان آب
 
دستورالعمل :
الف. آب را بجوشانید.
ب. با استفاده از هاون، زنجبیل را بکوبید.
پ. زنجبیل کوبیده شده را به آب جوش اضافه کنید.
ت. اجازه دهید این مواد ۲ دقیقه‌ی دیگر نیز بجوشند.
ث. حرارت را خاموش کنید و عسل را به ترکیب بیفزایید.
ج. دمنوش (چای) زنجبیل را صاف کنید و قبل از مصرف، خوب به هم بزنید.
 
فواید استفاده از این گیاه دارویی برای لاغری :
زنجبیل به بهبود وضعیت روده، دفع سموم از روده‌ها، پیشگیری از عفونت گلو و چربی‌سوزی در بدن کمک می‌کند. عسل نیز با ملایم کردن طعم تند زنجبیل، به این نوشیدنی شیرینی می‌بخشد و باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن نیز می‌شود.
 
موارد احتیاط :
از زیاده‌روی در مصرف زنجبیل پرهیز کنید، زیرا این کار به بروز حالت تهوع، گاز معده، و ناراحتی معده منجر می‌شود.
 
۲٫ زیره
زیره نیز یکی دیگر از چاشنی‌های محبوب است که تقریبا در تمام دستورالعمل‌های تهیه‌ی غذاهای هندی کاربرد دارد. زیره انرژی لازم را برای بدن تامین می‌کند و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است. همین خاصیت مفید زیره برای دستگاه گوارش، آن را به عامل موثری برای کاهش وزن تبدیل کرده است.
 
نحوه‌ی خرید :
دانه‌های زیره را می‌توانید از عطاری‌ها یا فروشگاه‌های محلی تهیه کنید.
 
میزان مصرف :
۲ قاشق چای خوری دانه‌ی زیره را در آب بخیسانید یا یک قاشق چای خوری پودر زیره را در آب میوه یا غذا بریزید و میل کنید.
 
نحوه‌ی استفاده از زیره برای کاهش وزن :
مواد مورد نیاز 
الف. ۲ قاشق چای خوری دانه‌ی زیره
ب. یک فنجان آب
پ. نصف قاشق چای خوری پودر عسل
 
دستورالعمل :
الف. دانه‌های زیره را یک شب در آب بخیسانید.
ب. سپس، آب را حرارت دهید تا گرم شود.
پ. ترکیب آب و زیره را صاف کنید و عسل را به آن بیفزایید.
ت. قبل از مصرف، این نوشیدنی را خوب به هم بزنید.
 
فواید استفاده از این گیاه دارویی برای لاغری :
دانه‌های زیره برای حفظ سلامتی روده‌ها و دستگاه گوارش بسیار مفید هستند. هم‌چنین، زیره به بهبود کیفیت خواب، کاهش خطر ابتلا به اختلالات تنفسی، درمان سرماخوردگی معمولی، درمان کم خونی، و تسکین اختلالات پوستی کمک می‌کند. عسل نیز یک عامل ضد باکتری است و به دفع سموم از بدن کمک می‌کند. این نوشیدنی، در صورت مصرف مرتب، به عنوان یک معجون سحرآمیز عمل می‌کند.
 
موارد احتیاط :
مصرف بیش از اندازه‌ی زیره می‌تواند باعث نفخ معده، اسهال، و اسپاسم روده شود.
 
۳٫ زردچوبه
زردچوبه ریشه‌ا‌ی رنگدانه‌ای با رنگ زرد روشن است؛ گیاه زردچوبه جزء گیاهان بومی جنوب آسیا به شمار می‌رود. قرن‌ها است در هندوستان از زردچوبه به عنوان دارو استفاده می‌شود. کورکومین، ترکیبی که باعث زرد رنگ شدن زردچوبه است، می‌تواند به آب شدن چربی‌های بدن کمک کند. زردچوبه به کاهش سطح کلسترول بد و کاهش التهاب نیز کمک می‌کند.
 
نحوه‌ی خرید :
زردچوبه را می‌توانید تقریبا از تمام فروشگاه‌های مواد غذایی خریداری کنید.
 
میزان مصرف :
هر روز می‌توانید حدود یک و نیم سانتی‌متر از ریشه‌ی زردچوبه را بجوید یا نصف الی ۲ قاشق چای خوری پودر زردچوبه را به طرق مختلف میل کنید.
 
نحوه‌ی استفاده از زردچوبه برای کاهش وزن :
مواد مورد نیاز 
الف. یک نیم سانتی‌متر از ریشه‌ی زردچوبه
ب. یک فنجان آب گرم
پ. آب نصف لیمو
 
دستورالعمل :
الف. ابتدا با هاون، زردچوبه را بکوبید.
ب. آن را به آب گرم اضافه کنید.
پ. آب لیمو را نیز اضافه کنید.
ت. این نوشیدنی را خوب به هم بزنید و میل کنید.
 
فواید استفاده از این گیاه دارویی برای لاغری :
این نوشیدنی فرایند کاهش وزن را تسریع می‌کند؛ و باعث بهبود وضعیت سلامت روده‌ها و هم‌چنین پوست می‌شود. به علاوه، مصرف این معجون از بروز عفونت‌های میکروبی پیشگیری، و به التیام زخم‌ها و کاهش دردها نیز کمک می‌کند.
 
موارد احتیاط :
مصرف بیش از اندازه‌ی زردچوبه می‌تواند باعث بروز حالت تهوع، افزایش خونریزی در دوران قاعدگی، و کاهش فشار خون شود.
 
۴٫ رزماری
رزماری گیاهی چند ساله است که برگ‌هایی سبز رنگ و سوزنی شکل دارد. از رزماری معمولا در پخت غذا استفاده می‌شود؛ هم‌چنین، دمنوش (چای) رزماری نیز به کاهش وزن کمک می‌کند. رزماری منبعی غنی از آنزیمی به نام لیپاز است. لیپاز مسئول تجزیه‌ی مولکول‌های چربی است. هم‌چنین، رزماری حاوی فیبر است که می‌تواند از جذب چربی پیشگیری کند و مدت زمان بیش‌تری سیر نگه‌تان دارد.
 
نحوه‌ی خرید :
رزماری را می‌توانید از برخی فروشگاه‌های محلی یا عطاری‌ها تهیه کنید.
 
میزان مصرف :
روزی سه بار، ۴۰۰ میلی گرم قرص رزماری بخورید. هم‌چنین می‌توانید از رزماری خشک یا تازه در غذاهای‌تان استفاده کنید.
 
نحوه‌ی استفاده از رزماری برای کاهش وزن :
مواد مورد نیاز 
الف. یک قاشق چای خوری رزماری تازه
ب. یک فنجان آب
 
دستورالعمل :
الف. آب را بجوشانید.
ب. حرارت را خاموش کنید و رزماری را به آب بیفزایید.
پ. اجازه دهید رزماری ۵ الی ۷ دقیقه در آب جوش دم بکشد.
ت. این دمنوش را صاف کنید و بنوشید.
 
فواید استفاده از این گیاه دارویی برای لاغری :
رزماری گوارش را بهبود می‌بخشد و متابولیسم (سوخت و ساز) را بالا می‌برد. هم‌چنین، این گیاه دارویی به دفع سموم از روده‌ها و پیشگیری از نفخ معده کمک می‌کند.
 
موارد احتیاط :
از زیاده‌روی در مصرف رزماری خودداری کنید؛‌ زیرا این کار ممکن است به اسهال و حالت تهوع منجر شود. هم‌چنین از مصرف این گیاه دارویی در دوران بارداری خودداری کنید.
 
۵٫ تخم شنبلیله
شنبلیله جزء گیاهان بومی مناطق غرب آسیا، مدیترانه، و جنوب اروپا است. شنبلیله به طور گسترده برای درمان التهاب، یبوست، چاقی مفرط، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، و کمک به کاهش کلسترول استفاده می‌شود.
 
نحوه‌ی خرید :
تخم شنبلیله را می‌توانید از عطاری‌ها و برخی فروشگاه‌های مواد غذایی تهیه کنید.
 
میزان مصرف :
روزی یک بار، ۲ قاشق چای خوری تخم شنبلیله را به همراه یک فنجان آب میل کنید.
 
نحوه‌ی استفاده از تخم شنبلیله :
مواد مورد نیاز
الف. ۲ قاشق چای خوری تخم شنبلیله
ب. یک فنجان آب
 
دستورالعمل :
الف. ۲ قاشق چای خوری تخم شنبلیله را به مدت یک شب در آب بخیسانید.
ب. صبح فردا، ترکیب آب و شنبلیله را از صافی عبور دهید و به صورت ناشتا بنوشید.
 
فواید استفاده از این گیاه دارویی برای لاغری :
این نوشیدنی متابولیسم (سوخت و ساز) را افزایش می‌دهد، از چاقی مفرط ناشی از استرس و التهاب پیشگیری می‌کند، سموم را از روده‌ها دفع می‌کند، و خطر ابتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک را نیز کاهش می‌دهد.
 
موارد احتیاط :
از مصرف تخم شنبلیله در دوران بارداری خودداری کنید.

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده- امیر مصطفایی

-
شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود