چند روش طبیعی برای افزایش تعداد اسپرم (بخش دوم)
چند روش طبیعی برای افزایش تعداد اسپرم (بخش دوم)
نازایی و یا عدم باروری یکی از مشکلات نسبتاً شایع دنیای کنونی ما محسوب می شود. گاهی اوقات ناباروری ناشی از کم بودن تعداد اسپرم های مرد است. در بخش اول این مقاله به برخی علل و راهکارهای افزایش تعداد اسپرم ها اشاره کردیم. در این بخش نیز نکات دیگری را برای شما خواننده عزیز سایت راسخون بیان می کنیم. با ما همراه باشید.
چند روش طبیعی برای افزایش تعداد اسپرم (بخش دوم)
۱٫ سالم بخورید
برعکس، خوردن چربی ها و غذاهای ناسالم ممکن است با کاهش تعداد اسپرم مرتبط باشد. پس مصرف غذاهای فراوری شده و غذاهای حاوی مواد نگهدارنده را محدود کنید. این نوع مواد غذایی فاقد مواد مغذی مورد نیاز بدن برای تولید اسپرم سالم و به تعداد کافی هستند.
۲٫ در طول روز بیشتر آب بنوشید
در حالیکه مشهور است نوشیدن ۸ لیوان آب در روز کافی است، برخی متخصصان میزان آب مورد نیاز برای یک مرد بالغ را حدود ۳٫۸ لیتر عنوان می کنند.
برای نوشیدن آب صبر نکنید تا تشنه شوید. بلکه حتی در حالیکه تشنه نیستید نیز در طول روز آب بنوشید.
۳٫ شنبلیله و جینسینگ هندی را امتحان کنید
دیگر داروهای گیاهی از جمله جینسنگ کره ای، جوز هندی، عصاره گینکو بیولوک، نخل اره ای و پودر شاخ گوزن نیز ممکن است حاوی ویژگی ها و خصوصیات طبیعی برای افزایش تعداد اسپرم ها باشند.
قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. گاهی اوقات ممکن است مکمل ها و گیاهان دارویی با داروهایی که مصرف می کنید تداخل داشته باشد و یا اینکه برای وضعیت کنونی شما مناسب نباشند. پس بهتر است به پزشک خود اعتماد نموده و از مصرف بی رویه و بدون مشورت این مکمل ها و داروهای گیاهی اجتناب کنید.
۴٫ مصرف مکمل های غیر گیاهی مانند فولیک اسید و روی را امتحان کنید
همیشه مکمل های با کیفیت تهیه کرده و قبل از شروع مصرف با پزشک خود مشورت کنید. لازم است عوارض جانبی و یا تداخلات دارویی را مد نظر قرار دهید.
۵٫ اگر پس از یک سال اقدام به بارداری، موفق نشدید، تعداد اسپرم های خود را چک کنید
در این آزمایش، نمونه ای از مایع منی شما تحویل آزمایشگاه می شود و سپس کیفیت و کمیت اسپرم در نمونه ارسال شده بررسی می شود. توجه نمایید که نمونه را می توان در منزل تهیه نمود و در مدت زمانی کوتاه تحویل آزمایشگاه داد.
ممکن است برای اطمینان از نتیجه آزمایش، تکنسین آزمایشگاه دستور تکرار آزمایش و آوردن نمونه جدید را توصیه نماید.
اگر کیفیت و کمیت اسپرم های شما نرمال بود، بهتر است همسرتان نیز بررسی ها و آزمایشات مربوطه را انجام دهد.
۶٫ از پزشک در مورد علل احتمالی کم بودن تعداد اسپرم های خود بپرسید
اگر داروی خاصی مصرف می کنید حتماً موضوع را به اطلاع پزشکتان برسانید، زیرا برخی داروها باعث کاهش تعداد اسپرم ها می شوند. پزشک می تواند داروهایتان را تغییر داده و یا دوز آن ها را کم و زیاد کند تا از عوارضشان کاسته شود.
ممکن است پزشک در مورد رژِم غذایی، سبک زندگی و فعالیت های جنسی تان، سؤالاتی از شما بپرسد که بهتر است با صداقت کامل به همه سؤالات او پاسخ دهید.
عوامل شایع پزشکی برای کاهش تعداد اسپرم عبارتند از: عدم توازن هورمونی، برخی بیماری های ژنتیکی، مشکلات ساختاری در بیضه ها و یا آلت تناسلی و برخی عفونت های تناسلی.
۷٫ اگر درمان های طبیعی کارساز نبود؛ درمان های پزشکی را مد نظر قرار دهید
– جراحی برای درمان گرفتگی ها و دیگر مشکلات ساختاری
– داروهای درمان کننده بیماری های زمینه ای از جمله عفونت ها و عدم توازن هورمونی.
– مداخلات تکنولوژیکی، مانند IVF، که در این روش اسپرم مرد و تخمک زن گرفته شده و در محیط آزمایشگاهی عمل لقاح انجام شده و پس از لقاح در رحم زن قرار داده می شود.
۸٫ اگر علائمی از مشکلات و بیماری های دیگر مشاهده کردید، حتماً به پزشک مراجعه کنید
– مشکل در انزال و یا نعوظ و یا تغییر در میل جنسی
– درد در ناحیه بیضه، کشاله ران و یا آلت تناسلی
– مشاهده تومور و یا تورم در بیضه ها و یا اندام های تناسلی
– سابقه مشکل پروستات و یا مشکلات مربوط به اندام های تناسلی
منبع: سایت ویکی هاو