دستور پخت چند نوع شامی
دستور پخت چند نوع شامی
شامی غذایی است که از ترکیب گوشت و مواد دیگر پخت میشود، اما طرز پخت صحیح آن بسیار مهم بوده تا نتیجه خوبی به عمل آید. چراکه کم یا زیاد بودن یک مواد باعث وا رفتن یا سفت شدن شامی ها می شود. با ما همراه باشید.
دستور پخت چند نوع شامی
مقدمه
وجود گوشت چرخ کرده در شامی تند و مزه فوق العاده به آن داده و مزه آن را به کباب تابه ای نزدیک می کند. این غذا علاوه بر انرژی زیادی که به همراه دارد، دارای مقدار زیادی پروتئین و چربی است که برای سن رشد کودکان و نوجوانان بسیار مفید بوده، ولی مصرف زیاد آن برای سنین بالا خطرساز نیز می شود. برویم تا با چند نوع طرز پخت شامی های مختلف آشنا شویم.
شامی پوک
مواد لازم 🙁 برای ۷ نفر)
– جوش شیرین ۲ قاشق چای خوری
– پیاز ۳ عدد
– زعفران ساییده شده یک قاشق چای خوری
– تخم مرغ ۶ عدد
– لپه ۵۰۰ گرم
– نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه :
این مایه را میتوان در ظرف پر از روغن که کاملاً داغ شده و یک دفعه سرخ کرد یا اینکه دانه دانه در روغن داغ سرخ کرده و آنها را به شکل گرد شامی کنید. اگر شامی در روغن وا رفت یک تخم مرغ اضافه می کنیم و یا اگر شامی خوب پف نکرد کمی جوش شیرین را که در آب سرد هست به مایع اضافه می کنیم. وجود زغفران به مفید ترشدن این شامی کمک بسیاری می کند، از فواید زعفران باید گفت که آن به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، درمان سرفه و سرماخوردگی و در از بین بردن نفخ و اسید معده بسیار موثر است و خشکی و خارش پوست را درمان می کند و مسکن درد های کلیه، دردهای قاعدگی و تصفیه کننده خون نیز می باشد. [۱]
شامی آرد نخودچی
مواد لازم :
– پیاز ۳ عدد
– گوشت چرخ کرده ۷۰۰ گرم
– جوش شیرین ۱ قاشق چای خوری
– نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه :
ترش شامی
مواد لازم :
– پیاز ۴ عدد
– شیر یک لیوان
– نان خشک نرم شده ۱ لیوان
– گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
– آبلیمو یک استکان
– جوششیرین ۲ قاشق چای خوری
– نمک و فلفل به مقدار لازم
– رب گوجه فرنگی ۳ قاشق
طرز تهیه :
این غذا را می توانید همراه با نان یا حتی با برنج بخورید بسیار خوشمزه و لذیذ است. پیامبر خدا (صلى الله علیه و آله) درباره فایده گوشت می فرمایند: «گوشت و شیر، گوشت مى رویانند و استخوان ها را استحکام مى بخشند. اللَّحمُ وَاللَّبَنُ یُنبِتانِ اللَّحمَ ویَشُدّانِ العِظامَ» [۳]
پی نوشت :
[۱] مصطفی خدادای، طب سنتی، جلد دو، قم: سپهر اندیشه، ۱۳۹۶، صفحه ۴۲٫
[۲] شمسی شعبانی، هنر آشپزی نمونه، تهران: حافظ نوین، ۱۳۹۲، صفحه ۱۵۷٫
[۳] دعائم الإسلام، جلد ۲، صفحه ۱۴۵٫