فواید ماهی کپور برای سلامتی (بخش اول)

0 3,890

در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا مهمترین خواص ماهی کپور برای سلامتی را بدانید. مماهی کپور یکی از ماهی های شناخته شده است و در ایران هم صید خوب و طرفداران بسیار زیادی دارد.

ماهی کپور یکی از ماهی های شناخته شده است و در ایران هم صید خوب و طرفداران بسیار زیادی دارد. شکل زیبا و قیمت مناسب آن به خوبی های این ماهی اضافه می‌کند و پرورش ماهی کپور، کار آسانی است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا ۲۰ مهمترین خواص ماهی کپور برای سلامتی را بدانید.

ماهی می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی به ویژه سرطان سینه جلوگیری کند.

مواد مغذی موجود در ماهی کپور

مواد اصلی موجود در ماهی کپور، پروتئین، چربی، مواد معدنی و ویتامین هستند که فهرست آنها را در زیر آورده‌ایم:
– پروتئین (۱۶ گرم)
– انرژی (۸۶ کیلوکالری)
– چربی (۲ گرم)
– کلسیم (۲۰ میلی‌گرم)
– فسفر (۱۲۰ میلی‌گرم)
– آهن (۲ میلی‌گرم)
– ویتامین B۱ (۰.۰۵ میلی‌گرم)

متاسفانه ما فقط می‌توانیم ۸۰٪ ماهی‌های کپور را مصرف کنیم. به هر حال، بسیاری از افراد هنوز نمی‌دانند که ماهی کپور که بومی چین است، فواید زیادی برای سلامتی دارد. خواص آن برای سلامتی را در این‌جا آورده‌ایم:

فواید ماهی کپور برای سلامتی

۱. کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی
یکی از مواد موجود در ماهی کپور که امگا۳ نام دارد برای عروق قلب که دستگاه قلبی عروقی را تشکیل می‌دهند، مهم است. امگا۳ ضربان قلب را به صورت طبیعی درآورده و عروق گرفته شده توسط چربی را باز می‌کند. مصرف دوبار در هفته ماهی کپور می‌تواند میزان مرگ و میر ناشی از نارسایی قلبی را نیز کاهش دهد.
۲. کاهش فشار خون بالا
یکی از دلایل ایجاد فشار خون بالا (پرفشاری خون) مصرف چربی‌های بد مانند چربی اشباع و ترانس است که به ایجاد کلسترول منجر می‌شود. چربی موجود در ماهی کپور، فقط ۲ گرم است. بنابراین، با مصرف ماهی کپور، جای هیچ‌گونه نگرانی در این مورد وجود ندارد. ماده دیگری که در کنترل کلسترول اهمیت دارد، روغن ماهی است. همان‌گونه که می‌دانیم، ماده اصلی روغن ماهی، امگا۳ است که از ورود چربی به بدن جلوگیری می‌کند.
۳٫ کنترل وزن
یکی دیگر از خواص ماهی کپور، کمک به کنترل وزن است. روغن موجود در آن به کاهش تجمع چربی‌های مضر کمک می‌کند. علاو بر این، ماهی کپور کالری پایینی دارد که برای رژیم غذایی مناسب است.
۴. رشد مغز
مکمل‌های ماهی بسیاری هستند که ادعا دارند کودکان شما را باهوش‌تر از قبل می‌کنند. آیا می‌دانید ماده موجود در این مکمل‌ها چیست؟ بله، روغن ماهی! ماده مغذی DHA یا دوکوزاهگزانوئیک اسید که زنجیره بلندی از امگا۳ در روغن ماهی دارد، برای رشد مغز کودکان بسیار مفید است و باعث باهوش شدن آنها می‌شد. DHA حافظه را افزایش داده و تمایل کودکان به یادگیری را بیشتر می‌کند. در برخی کشورهای پیشرفته مانند ایالات متحده، مصرف این ماده مغذی به ویژه برای کودکان، توصیه می‌شود.
۵٫ کمک به افزایش قد
یکی دیگر از فواید امگا۳ کمک به رشد بدن است. امگا۳ می‌تواند رشد سلول‌ها را سرعت بخشد.
۶. جلوگیری از بیماری
یکی از کشنده‌ترین بیماری‌ها که در زنان به وجود می‌آید، سرطان سینه است. با استناد به تحقیقات اخیر، ماهی می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی به ویژه سرطان سینه جلوگیری کند. سرطان‌های دیگری که می‌توان با مصرف ماهی از آنها جلوگیری کرد سرطان روده بزرگ و پروستات هستند.
۷. کاهش خطر ابتلا به آرتریت
یکی دیگر از خواص ماهی کپور – علاوه بر جلوگیری از سرطان -کاهش خطر ابتلا به آرتریت است. دلیل این خاصیت نیز میزان روغن ماهی است که می‌تواند به التهاب یا تورم واکنش نشان دهد. بنابراین آرتریت با روغن ماهی مهار می‌شود.
۸. سلامت چشم‌ها
یک جفت چشم سالم، چیزی است که همه می‌خواهند. غشاء برای رشد به چربی‌های غیر اشباع نیاز دارد. یکی از انواع چربی‌های غیر اشباع، DHA است. یکی دیگر از خواص روغن ماهی کپور مبارزه با تباهی لکه زرد، سندرم خشکی چشم و آب سیاه است.
۹. کمک به حفظ جوانی
همه مردم همان‌گونه که چشمان سالم می‌خواهند، خواهان جوان ماندن نیز هستند. یکی از خواص روغن ماهی به تعویق انداختن فرآیند پیری (چین و چروک) و جلوگیری از آن است. در برخی از کرم‌ها و ماسک‌های پوستی برای سنین بالای ۳۵ یا ۴۰ سال، از روغن ماهی استفاده می‌شود. علاوه بر این، برای سلامتی و جلوگیری از پیری زودرس، می‌توانید هر صبح ۴ لیوان آب بخورید.
۱۰. مفید برای سلامت ذهنی
مصرف متعادل روغن ماهی، استرس و افسردگی را کاهش می‌دهد. مواد موجود در آن می‌تواند فشار خون بالا را کنترل کرده، احساسات بد را سرکوب کند و حس مثبت را در فرد ایجاد کند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که ماهی نقش مهمی در سلامت ذهنی افراد ایفا می‌کند.
۱۱٫ کنترل کلسترول
چربی موجود در ماهی کپور می‌تواند به عنوان کنترل‌کننده کلسترول به کار رود. همچنین توانایی ایجاد کلسترول HDL یا کلسترول خوب را دارد. ما به عنوان نسلی که در میان فست فودها زندگی می‌کنیم باید از خطرات سطح بالای چربی اشباع و کلسترول آگاه باشیم.
۱۲. کاهش خطر انسداد عروق مغزی
DHA علاوه بر کمک به بهبود عملکرد مغز و افزایش هوش افراد، به کاهش خطر انسداد عروق مغزی نیز کمک می‌کند. DHA یکی از اسیدهای چرب غیر اشباع است که نقش فعالی را در مغز ایفا می‌کند. دلیل آن نیز این است که ۶۰٪ اسیدهای چرب موجود در مغز، DHA است.  ادامه دارد…
منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده- مژگان گوران
شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود