آشنایی با خواص درمانی گرمک و تخم گرمک برای پوست و بارداری

0 4,555

خواص فراوان گرمک و تخمه گرمک برای سلامتی بدن، لاغری و پوست صورت و مو، فواید و مضرات گرمک برای زنان باردار و کودکان، خواص آب گرمک برای دیابت، طبیعت و مزاج گرمک در طب سنتی چیست؟

برطرف کننده ورم‌ها بخصوص ورم‌های زیر چشم، نرم کننده سینه، ضد سرفه، از بین برنده کرم روده و مفید برای سرماخوردگی می‌باشد.

گرمک چیست؟

گرمک که به نام کانتالوپ هم شناخته می شود، میوه ای شیرین و پر آب از خانواده ی صیفی جات است که دارای پوسته ای کرم رنگ و گوشتی زرد رنگ می باشد.

گرمک فواید زیادی برای بدن دارد و که در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص گرمک و تخمه گرمک را برای سلامتی، دوران بارداری، دیابت، لاغری و پوست و مو شرح داده ایم.

خواص گرمک
خواص گرمک

خواص گرمک برای پوست و مو

توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل ۲۰ دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

۱٫ آب رسانی و جوان سازی پوست صورت

ویتامین های K و E موجود در گرمک باعث آب رسانی پوست صورت می شود، همچنین مقادیر بالای ویتامین های A و C موجود در گرمک باعث افزایش کلاژن شده و با حفظ الاستیسیته باعث جوان سازی پوست صورت می شوند.

ماسک گرمک برای پوست صورت

چند تکه گرمک را در مخلوط کن بریزید تا به شکل پورده شود، سپس مقداری پودر جو دوسر و ماست به آن اضافه کنید. این خمیر را بر روی پوست صورت و گردن خود بمالید و در حرکات دایره ای ماساژ دهید، بگذارید ۵ دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید.

این ماسک را سه بار در هفته استفاده کنید.

۲٫ درمان اگزما و بیماری های پوستی

آب گرمک به عنوان یک لوسیون موثر برای درمان اگزما، سوختگی و ساییدگی پوست کشاله ران استفاده می شود.

۳٫ درمان ریزش مو

گرمک حاوی مقادیر بالای ویتامین های گروه B است که برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت و افزایش رشد مو موثر هستند.

۴٫ نرم کننده و مرطوب کننده موی سر

گرمک حاوی آب زیادی است و به عنوان یک نرم کننده و مرطوب کننده طبیعی موی سر عمل می کند.

ماسک زیبایی گرمک برای موی سر

یک فنجان گرمک را با چنگال له کنید و پس از شستشوی مو ها، این ماسک را بر روی موی سر بمالید و ماساژ دهید، بگذارید ۱۰ دقیقه بماند و سپس بشویید.

فواید دارویی و درمانی گرمک برای بدن

۵٫ خواص گرمک در دوران بارداری

مقادیر بالای فولات موجود در گرمک علاوه بر اینکه برای زنان باردار ضروری است، از نقص لوله عصبی جنین در دوران بارداری جلوگیری می کند.

مقادیر بالای ویتامین A موجود در گرمک برای رشد قلب، کلیه، ریه و ایتخوان های جنین و پیشگیری از اختلالات مادرزادی ضروری است.

مقادیر بالای آهن موجود در گرمک باعث افزایش تولید گلبول های قرمز خون شده و از ابتلا به کم خونی در زنان باردار پیشگیری می کند، همچنین افزایش جریان خون از طریق حفره رحم اکسیژن کافی را برای جنین فراهم می سازد.

فسفر موجود در گرمک برای انقباض بهتر رحم در زایمان ضروری است.

محتوای آب و فیبر موجود در گرمک خطر ابتلا به یبوست در دوران بارداری را کاهش می دهد.

تیامین یا ویتامین B1 موجود در گرمک در طول سه ماهه اول بارداری خطر ابتلا به افسردگی و بیماری صبحگاهی در زنان باردار را کاهش می دهد، همچنین این ویتامین برای بهبود کیفیت شیر مادر در مادران شیرده مهم است.

اضافه وزن در دوران بارداری می تواند خطر سقط جنین، زایمان زودرس و فشار خون بالا را افزایش دهد، گرمک یکی از میوه های مفید برای کاهش وزن می باشد و زنان باردار می توانند آن را جایگزین غذا های چرب کنند.

۶٫ تب و سرماخوردگی

مقادیر بالای ویتامین C، ویتامین A و بتا کاروتن موجود در گرمک باعث تقویت سیستم ایمنی بده شده و با افزایش تولید گلبول های سفید خون برای پیشگیری و درمان تب، سرماخوردگی، گلودرد و سرفه مفید می باشد.

همچنین مقادیر بالای ویتامین C و بتا کاروتن موجود در گرمک در کاهش خطر ابتلا به آسم بسیار مفید می باشند.

۷٫ دیابت و قند خون

تحقیقات اولیه نشان داده که گرمک با بهبود تولید انسولین از نوسانات قند خون در افراد دیابتی جلوگیری می کند. همچنین گرمک با کاهش استرس اکسیداتیو بر روی کلیه ها، خطر ابتلا به نارسایی کلیه در افراد دیابتی را کاهش می دهد.

زیاده روی در مصرف گرمک برای افراد مبتلا به دیابت مضر بوده، بایستی در مصرف این میوه جانب احتیاط را رعایت کنند.

۸٫ نوزادان و کودکان

مقادیر بالای فیبر موجود در گرمک برای پیشگیری و درمان یبوست در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

ویتامین A و کاروتنوئید های موجود در گرمک برای تقویت بینایی در نوزادان و کودکان مفید هستند.

ویتامین C موجود در گرمک برای تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان مفید بوده و خطر ابتلا به عفونت های ویروسی و باکتریایی را کاهش می دهد.

یکی از بهترین روش های برای اینکه گرمک را به رژیم غذایی نوزاد و کودک خود اضافه کنید این است که آن را به شکل پوره درآورید و به فرزندتان بدهید.

۹٫ لاغری و کاهش وزن

گرمک یکی از میوه های با کالری پایین است که مقادیر بالایی فیبر دارد، فیبر موجود در گرمک باعث کاهش اشتها شده و با پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

همچنین گرمک تعادل ویتامین ها و مواد معدنی بدن را بهبود بخشیده و باعث کاهش وزن می شود.

۱۰٫ معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در گرمک به بهبود هضم غذا کمک کرده و برای درمان نفخ معده و سلامت دستگاه گوارش مفید می باشد.

همچنین فیبر موجود در گرمک خطر ابتلا به سرطان کولورکتال و دیگر بیماری های گوارشی را کاهش می دهد.

۱۱٫ اسهال و یبوست

فیبر موجود در گرمک باعث افزایش مدفوع شده و با بهبود حرکات روده به درمان یبوست و اسهال کمک می کند.

۱۲٫ فشار خون

مقادیر بالای پتاسیم و کولین موجود در گرمک به کاهش فشار خون بالا کمک می کند و از ابتلا به بیماری قلبی و غروقی و سکته قلبی پیشگیری می کند.

۱۳٫ چشم

ویتامین C، زاکسانتین و کاروتنوئید های موجود در گرمک باعث بهبود بینایی شده و خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را کاهش می دهد.

۱۴٫ سرطان

گرمک منبع غنی از بتا کاروتن است که یک آنتی اکسیدان قوی بوده و خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش می دهد، همچنین فیتوکمیکال های موجود در میوه گرمک خواص ضد تومور دارد.

۱۵٫ بدنسازان و ورزشکاران

مقادیر بالای پتاسیم موجود در گرمک یکی از مواد مغذی مهم برای ورزشکاران و بدنسازان محسوب می شود. پتاسیم تنش عروق خونی را کاهش می دهد و با افزایش جریان خون گرفتگی عضلات پس از ورزش را کاهش داده و عضله سازی را بهبود می بخشد.

۱۶٫ درمان ریه سیگاری

گرمک یکی از مواد غذایی مفید برای سم زدایی از ریه ها بوده و با افزایش خروج نیکوتین از ریه ها به درمان ریه سیگاری کمک می کند.

همچنین مقادیر بالای ویتامین A موجود در گرمک خطر ابتلا به کمبود ویتامین A در افراد سیگاری را کاهش می دهد.

خواص تخمه گرمک چیست؟

  1. تخمه گرمک حاوی مقادیر بالای پروتئین است که برای تقویت و افزایش رسد مو و ناخن موثر می باشد
  2. مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین E موجود در تخمه گرمک برای پیشگیری از دژنراسیون ماکولا، بیماری های قلبی عروقی و حتی سرطان مفید هستند
  3. پتاسیم، منیزیم و فسفر موجود در تخمه گرمک باعث کاهش فشار خون بالا می شوند
  4. مطالعات اولیه نشان می دهد که داتخمه کدو می تواند برای از بین یردن کرم های انگلی در روده مفید باشند.
  5. تخمه گرمک حاوی مقادیر بالای فیبر است که باعث کاهش وزن و لاغری افراد می شود
  6. اعتقاد بر این است که اگر خمیر تخمه گرمک را بر روی پیشانی بمالید می تواند به کاهش استرس، اضطراب و سردرد کمک کند
  7. ویتامین E موجود در تخمه گرمک خواص آنتی اکسیدانی دارد و می تواند برای درمان مشکلات کلیوی مفید باشد

عوارض و مضرات گرمک

برخی افراد ممکن است واکنش های آلرژیک به گرمک داشته باشند.

افرادی که دارو ی بتا بلوکر برای بیماری های قلبی مصرف می کنند، نباید زیاد گرمک بخورند چون می تواند با دارو های آن ها تداخل داشته باشد و سطح پتاسیم خون را افزایش دهد.

مقادیر بالای پتاسیم موجود در گرمک ممکن است باعث تشدید بیماری های کلیوی شود.

طبیعت و مزاج گرمک

عکس گیاه و میوه گرمک
عکس گیاه و میوه گرمک

طبع گرمک گرم و تر می باشد. گرمک غنی از ویتامین A، بتا کاروتن، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B6، ویتامین B9، ویتامین C و ویتامین K و همچنین پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و روی می باشد.

گفته می شود که گرمک بومی آفریقا، ایران و یا هند بوده است. امروزه چین، ترکیه، ایران و مصر بزرگترین تولید کنندگان گرمک در جهان هستند.

گرمک را می توان برای تهیه انواع اسموتی، سالاد میوه، سس سالاد و ماست میوه ای برای کودکان استفاده کرد.

تفاوت طالبی و گرمک و سمسوری

طالبی دارای پوست صاف و مومی است که به رنگ های سفید، سبز، زرد و نارنجی دیده می شود، گرمک دارای پوست خشک و خال دار است که معمولا به رنگ قهوه ای روشن یا طلایی می باشد.

رنگ گوشت میوه طالبی سبز رنگ است در حالی که رنگ گوشت گرمک زرد می باشد.

طالبی حاوی قند بیشتری بوده و به همین دلیل شیرین تر می باشد.

تفاوت سمسوری و طالبی نیز در این است که گوشت درون طالبی سبز رنگ و گوشت درون سمسوری زرد رنگ می باشد.

فرق طالبی و گرمک و سمسوری
فرق طالبی و گرمک و سمسوری

۱٫ گرمک: زرد و بدون‌ خط
۲٫ سمسوری: زرد خط‌ دار
۳٫ طالبی: سبز خط‌ دار
۴٫ ملون: سبز بی‌ خط

ارزش غذایی گرمک (۱۰۰ گرم)

  • کالری : ۳۴
  • کربوهیدرات : ۸ گرم
  • پروتئین : ۰٫۸ گرم
  • فیبر : ۰٫۹ گرم
  • قند : ۸ گرم
  • چربی : ۰٫۲ گرم

طبیعت:

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن معتدل می‌باشد.

ترکیبات شیمیایی:

ترکیبات شیمیایی تخم گرمک با تخم خربزه تقریباً یکسان می‌باشد.

نحوه مصرف:

معمولاً نیم‌کوب شده آن را به صورت دم کرده یا جوشانده استفاده می‌کنند و در طب سنتی با دستور پزشک تجویز می‌شود.

خواص درمانی:

برطرف کننده ورم‌ها بخصوص ورم‌های زیر چشم، نرم کننده سینه، ضد سرفه، از بین برنده کرم روده و مفید برای سرماخوردگی می‌باشد.
منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (۱۳۹۵)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از ۴۰۰ نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود