معرفی تخم گشنیز و خواص درمانی آن

0 3,901

کاهنده قند و چربی خون، آرام‌بخش و خواب‌آور، تقویت کننده قوای جنسی و برطرف کننده سوء هاضمه، نرم کننده سینه و ضد تب‌های نوبه، خارج کننده کرم‌های معده و اشتهاآور، هضم کننده غذا و کاهنده درد مفاصل،

مشخصات ظاهری تخم گشنیز:

مرکب از دو مریکارپ، مدور و قهوه‌ای مایل به زرد کم رنگ یا صورتی می‌باشد.

طبیعت:

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و خشک است.

ترکیبات شیمیایی:

مواد پروتئیک، مواد چرب مرکب از گلیسریدهای اسید اولئیک، مواد غیر ازته، آب، اسانس و خاکستر در آن تشخیص داده شده است.

نحوه مصرف:

معمولاً به صورت دم کرده، جوشانده و یا پودر استفاده می‌کنند.

خواص درمانی:

کاهنده قند و چربی خون، آرام‌بخش و خواب‌آور، تقویت کننده قوای جنسی و برطرف کننده سوء هاضمه، نرم کننده سینه و ضد تب‌های نوبه، خارج کننده کرم‌های معده و اشتهاآور، هضم کننده غذا و کاهنده درد مفاصل، ادرارآور و ضد تشنج، مسکن دردهای عمومی و بادشکن، شیرافزا و مقوی معده، ضد اسپاسم و قاعده‌آور، ضد باکتری و خلط‌آور می‌باشد. در ضمن برای حبس‌البول و لکنت زبان نیز مفید است.

تذکر:

زیاده‌روی در مصرف تخم گشنیز سبب سرگیجه، اختلال حواس، مستی، پیدایش خون در ادرار، دیدن خواب‌های پریشان و تضعیف نیروی جنسی می‌شود. 

منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (۱۳۹۵)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از ۴۰۰ نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود