فواید دمنوش نعناع و موارد منع مصرف

0 3,767

گیاه نعناع از رده گیاهان دولپه‌ ای‌ های پیوسته گلبرگ که سر دسته تیره نعناعیان و از سبزی‌ های خوراکی است، می باشد. نعناع تمام اسانس‌ ها و خواص پونه را داراست با این تفاوت که برگ‌های نعناع کرک کم‌تری دارند و بریدگی‌های کنار برگ‌های آن بیشتر از پونه است و اسانس آن نیز ملایم‌ تر می باشد. ما در این مقاله از خواص دمنوش نعناع برای شما همراهان همیشگی نوشته ایم.

mentha یا نعناع، گیاهی علفی و پایا می باشد. ساقه‌های آن از دو نوع خزنده و زیر زمینی هستند. از میان ریشه‌ها، یک شاخه قائم و برگدار کوچک خارج می‌شود که برگ‌های آن متقابل، بیضوی، نوک تیز، دندانه دار و کمی پوشیده از کرک بوده و از تمامی قسمت‌های آن بوی معطر و مطبوعی به مشام می رسد. ساقه های نعناع چهار گوش و به رنگ قرمز مایل به بنفش یا مایل به ارغوانی هستند. گل‌های نعناع در مرداد و شهریور ماه ظاهر می‌گردند که رنگ گلی یا ارغوانی مایل به بنفش دارند و به تعداد زیاد در کنار یکدیگر تجمع می یابند. از نعناع در فرآورده های مختلف و در جهات متفاوت مصرف به عمل می آید که یکی از آنها دمنوش نعناع است و ما به شرح خواص دمنوش نعناع پرداخته ایم.

آشنایی با خواص دمنوش نعناع:

در خواص نعناع آمده است که طبیعت گیاه نعناع گرم و خشک می باشد و از خواص دمنوش نعناع می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • از مهمترین خواص دمنوش نعناع می توان به تسکین دردهای گوارشی همچون درد معده، روده، نفخ، دل پیچه، تهوع و اسهال اشاره نمود.
  • دمنوش نعناع اشتهاآور می باشد.
  • از فواید دمنوش نعناع می توان به خاصیت مسکن و آرامبخش بودن آن نیز اشاره کرد، این دمنوش ناراحتی های اعصاب و تشنج را رفع می کند.
  • جهت رفع بوی بد دهان می توان از این دمنوش استفاده کرد و همچنین این دمنوش از بروز بیماری های لثه پیشگیری می نماید.خواص بی نظیر دمنوش نعناع
  • از دمنوش نعناع برای برطرف کرذن سرفه و سینه درد نیز استفاده می شود.
  • این دمنوش انرژی زا می باشد و سبب کاهش حرارت اضافی بدن می گردد.
  • دمنوش نعناع سرماخوردگی و سرفه های فصلی را نیز درمان می کند.
  • برای بهبود دستگاه گوارش مفید است و باد معده را رفع می کند.طرز تهیه دمنوش نعناع

آشنایی با موارد منع مصرف دمنوش نعناع:

در موارد ذکر شده در زیر از دمنوش نعناع استفاده نکنید:

  • از این دمنوش در اوایل بارداری مصرف نکنید.
  • این دمنوش تاثیر شل کنندگی بر روی دریچه تحتانی مری می گذارد، لذا افرادی که از رفلاکس معده رنج می برند در مصرف این دمنوش موارد احتیاط را رعایت نمایند.
  • مصرف بیش از اندازه این دمنوش فشار خون را بالا می برد به همین سبب نوشیدن بیش از اندازه آن، در اشخاص سالمند توصیه نمی شود.دمنوش نعناع و اینهمه خاصیت!!!

طرز تهیه دمنوش نعناع:

دو قاشق بزرگ سوپ حوری نعناع تازه و یا خشک شده را درون قوری بریزید و بر روی آن یک لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد بریزید و اجازه دهید تا به مدت یک ربع ساعت دم بکشد و سپس این دمنوش را در صورت تمایل با عسل و یا نبات شیرین کنید و میل نمایید.

موارد منع مصرف دمنوش نعناع

برای اطلاع از خواص عرق نعناع به این مقاله در بخش سلامت-خواص مواد غذایی نشریه اینترنتی نصرینو رجوع کنید و از اطلاعات مفید درج شده در آن استفاده نمایید.

 

منبع: آرگــامــگ

 

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود