فواید دمنوش نعناع و موارد منع مصرف
گیاه نعناع از رده گیاهان دولپه ای های پیوسته گلبرگ که سر دسته تیره نعناعیان و از سبزی های خوراکی است، می باشد. نعناع تمام اسانس ها و خواص پونه را داراست با این تفاوت که برگهای نعناع کرک کمتری دارند و بریدگیهای کنار برگهای آن بیشتر از پونه است و اسانس آن نیز ملایم تر می باشد. ما در این مقاله از خواص دمنوش نعناع برای شما همراهان همیشگی نوشته ایم.
mentha یا نعناع، گیاهی علفی و پایا می باشد. ساقههای آن از دو نوع خزنده و زیر زمینی هستند. از میان ریشهها، یک شاخه قائم و برگدار کوچک خارج میشود که برگهای آن متقابل، بیضوی، نوک تیز، دندانه دار و کمی پوشیده از کرک بوده و از تمامی قسمتهای آن بوی معطر و مطبوعی به مشام می رسد. ساقه های نعناع چهار گوش و به رنگ قرمز مایل به بنفش یا مایل به ارغوانی هستند. گلهای نعناع در مرداد و شهریور ماه ظاهر میگردند که رنگ گلی یا ارغوانی مایل به بنفش دارند و به تعداد زیاد در کنار یکدیگر تجمع می یابند. از نعناع در فرآورده های مختلف و در جهات متفاوت مصرف به عمل می آید که یکی از آنها دمنوش نعناع است و ما به شرح خواص دمنوش نعناع پرداخته ایم.
آشنایی با خواص دمنوش نعناع:
در خواص نعناع آمده است که طبیعت گیاه نعناع گرم و خشک می باشد و از خواص دمنوش نعناع می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- از مهمترین خواص دمنوش نعناع می توان به تسکین دردهای گوارشی همچون درد معده، روده، نفخ، دل پیچه، تهوع و اسهال اشاره نمود.
- دمنوش نعناع اشتهاآور می باشد.
- از فواید دمنوش نعناع می توان به خاصیت مسکن و آرامبخش بودن آن نیز اشاره کرد، این دمنوش ناراحتی های اعصاب و تشنج را رفع می کند.
- جهت رفع بوی بد دهان می توان از این دمنوش استفاده کرد و همچنین این دمنوش از بروز بیماری های لثه پیشگیری می نماید.
- از دمنوش نعناع برای برطرف کرذن سرفه و سینه درد نیز استفاده می شود.
- این دمنوش انرژی زا می باشد و سبب کاهش حرارت اضافی بدن می گردد.
- دمنوش نعناع سرماخوردگی و سرفه های فصلی را نیز درمان می کند.
- برای بهبود دستگاه گوارش مفید است و باد معده را رفع می کند.
آشنایی با موارد منع مصرف دمنوش نعناع:
در موارد ذکر شده در زیر از دمنوش نعناع استفاده نکنید:
- از این دمنوش در اوایل بارداری مصرف نکنید.
- این دمنوش تاثیر شل کنندگی بر روی دریچه تحتانی مری می گذارد، لذا افرادی که از رفلاکس معده رنج می برند در مصرف این دمنوش موارد احتیاط را رعایت نمایند.
- مصرف بیش از اندازه این دمنوش فشار خون را بالا می برد به همین سبب نوشیدن بیش از اندازه آن، در اشخاص سالمند توصیه نمی شود.
طرز تهیه دمنوش نعناع:
دو قاشق بزرگ سوپ حوری نعناع تازه و یا خشک شده را درون قوری بریزید و بر روی آن یک لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد بریزید و اجازه دهید تا به مدت یک ربع ساعت دم بکشد و سپس این دمنوش را در صورت تمایل با عسل و یا نبات شیرین کنید و میل نمایید.
برای اطلاع از خواص عرق نعناع به این مقاله در بخش سلامت-خواص مواد غذایی نشریه اینترنتی نصرینو رجوع کنید و از اطلاعات مفید درج شده در آن استفاده نمایید.
منبع: آرگــامــگ