بهترین ترکیب گوشت چرخ کرده در طب سنتی

0 14,040

در طب سنتی استفاده از گوشت چرخ کرده به دلیل هضم راحت‌تر نسبت به گوشت تکه‌ای بسیار توصیه شده است. از این نوع گوشت در پخت غذاهای بسیاری نظیر اسپاگتی با گوشت چرخ کرده، رولت گوشت چرخ کرده و یا پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده استفاده می‌شود.

ستاره: گوشت چرخ کرده به دلیل نرم بودن و انعطاف‌پذیری بالایی که دارد در آشپزی از محبوبیت بالایی برخوردار است و از آنجا که در مدت زمان کوتاهی پخته می‌شود، برای مواقعی که وقت کافی برای آشپزی ندارید، مناسب است. همچنین در طب سنتی استفاده از گوشت چرخ کرده به دلیل هضم راحت‌تر نسبت به گوشت تکه‌ای بسیار توصیه شده است. از این نوع گوشت در پخت غذاهای بسیاری نظیر اسپاگتی با گوشت چرخ کرده، رولت گوشت چرخ کرده و یا پلو مخلوط با گوشت چرخ کرده استفاده می‌شود. گوشت چرخ کرده را می‌توان با در نظر گرفتن نوع کاربرد آن، از قسمت‌های مختلف بدن دام و با نسبت‌های متنوعی از گوشت و چربی یا گوشت گوسفندی و گوساله تهیه کرد. از این‌رو ما در این مطلب بهترین ترکیب گوشت چرخ کرده را به شما معرفی خواهیم کرد.

بهترین ترکیب گوشت چرخ کرده با چربی
هرچه گوشت چرخ کرده، چربی کمتری داشته باشد رنگ قرمزتری دارد و همچنین زمان پخت آن نیز بیشتر است، در حالیکه گوشت چرخ کرده با چربی بیشتر، کمرنگ‌تر بوده و سریع‌تر می‌پزد؛ بنابراین انتخاب ترکیبی مناسب از گوشت و چربی برای چرخ کردن، بسیار مهم است و باید میزان گوشت و چربی به اندازه‌ای باشد که گوشت چرخ کرده نه زیاد چرب باشد و نه زیاد خشک. اما بهترین ترکیب گوشت چرخ کرده، نسبت ۲ به ۱ از گوشت و چربی است، یعنی هر ۱۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده، بهتر است ترکیبی از ۸۰۰ گرم گوشت و ۴۰۰ گرم چربی باشد.

ترکیب گوشت گوساله با چربی
هر چند گوشت گوساله دارای طبیعتی سرد بوده و باعث افزایش سودا در بدن می‌شود، اما بوی گوشت گوسفندی به مزاج برخی از افراد خوش نمی‌آید و ترجیح می‌دهند از گوشت گوساله استفاده کنند. به علاوه گوشت گوساله نسبت به گوشت گوسفندی ارزان‌تر بوده و چون بدون استخوان و چربی به فروش می‌رسد، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه‌تر است. با این حال به این دلیل که گوشت گوساله بسیار خشک بوده و بسیاری از افراد از ترکیب آن با چربی به نسبت ۲ به ۱ ترکیبی از گوشت چرخ کرده را درست می‌کنند که به دلیل داشتن چربی زیاد سرد نیست، ارزان قیمت تر است و بوی زیادی نمی‌دهد.

بهترین ترکیب گوشت چرخ کرده گوسفند و گوساله
گوشت گوساله معمولا برای چرخ کردن ایده‌آل است، البته به شرط اینکه با قسمت‌های چرب گوشت گوسفندی ترکیب شود تا چربی گوشت، تامین شده و بافت خشکی نداشته باشد. بهترین قسمت لاشه گوساله و گوسفند برای چرخ کردن، دم سینه و قلوه‌گاه (flank+plate+brisket) است که سفت‌ترین قطعه لاشه بوده و مخلوط چرخ کرده (گوساله با گوسفند) آن برای تهیه کباب کوبیده بکار می‌رود.
نکته: برای تهیه یک گوشت چرخ کرده مناسب و کم چربی، برای کباب کوبیده بهتر است که قلوه‌گاه و دم سینه گوسفند خیلی چرب را با گوشت گوساله دوبار چرخ کنید.

بهترین نسبت گوشت گوساله و گوسفند برای چرخ کردن
بهترین نسبت ترکیب این دو گوشت برای چرخ کردن، ۵۵ درصد (گوساله) به ۴۵ درصد (گوسفندی) است؛ یعنی بهتر است از هر ۱۰۰ کیلوگرم گوشت چرخ کرده، ۵۵ کیلوگرم گوشت قلوه‌گاه گوساله با ۴۵ کیلوگرم گوشت قلوه‌گاه گوسفندی مخلوط شود.

بهترین ترکیب گوشت چرخ کرده مرغ و چربی
از دیگر ترکیب‌های گوشت چرخ کرده که معمولا برای تهیه کوبیده مرغ با زعفران بکار می‌رود، ترکیب چربی گوسفندی و گوشت چرخ کرده سینه مرغ است که به نسبت ۲ به ۳ به کار می‌رود؛ یعنی برای تهیه ۵۰ کیلوگرم گوشت چرخ کرده از ۲۰ کیلوگرم چربی و ۳۰ کیلوگرم سینه مرغ بدون استخوان استفاده می‌شود. این ترکیب گوشت چرخ کرده نیز به دلیل قیمت مناسب مرغ و چربی، از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است.

سخن آخر
شاید انتخاب بهترین ترکیب برای گوشت چرخ کرده کمی مشکل باشد و خیلی از افراد ترجیح دهند آن را به فروشگاهی که از آن خرید می‌کنند بسپارند، اما برای افرادی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند، توجه به این معیار‌ها می‌تواند کمک کننده باشد. شما چه ترکیبی را برای گوشت چرخ کرده استفاده می‌کنید؟ لطفا تجربیات و نظرات خود را از طریق بخش ارسال نظر با دیگران به اشتراک بگذارید.

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود