راهکارهای موثر در کاهش قند خون (بخش دوم)
راهکارهای موثر در کاهش قند خون (بخش دوم)
خواب مناسب به حفظ کنترل قند خون و بهبود وزن بدن کمک میکند. خواب نامناسب میتواند در ترشح هورمونهای مهم متابولیک (سوخت و سازی) اختلال ایجاد کند. ما در این مطلب به راهکارهای طبیعی برای کاهش قند خون اشاره خواهیم کرد.
راهکارهای موثر در کاهش قند خون (بخش دوم)
راهکارهای طبیعی برای کاهش قند خون
۱٫ کنترل سطح استرس
برخی روشهای فعالیت بدنی و آرامسازی بدن نظیر یوگا و برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهنآگاهی نیز میتوانند مشکلات ترشح انسولین را در بیماران مبتلا به دیابت مزمن بر طرف کنند.
نکتهی اصلی :
۲٫ توجه دقیق به سطوح قند خون
همچنین، این کار در آگاهی از نحوهی واکنش بدنتان به غذاهای خاص نیز کمکتان میکند. سعی کنید هر روز سطح قند خونتان را اندازهگیری کنید و اعداد به دست آمده را در جایی یادداشت کنید.
نکتهی اصلی :
۳٫ داشتن خواب کافی و با کیفیت
کمبود خواب باعث کاهش ترشح هورمونهای رشد و افزایش سطح کورتیزول در بدن میشود. هر دوی این عوامل نقش مخربی در کنترل قند خون بازی میکنند.
به علاوه، خواب مناسب خوابی است که دارای کیفیت و کمیت مناسب باشد. بهترین حالت خواب، خواب شبانهای است که کامل و عمیق باشد.
نکتهی اصلی :
۴٫ مصرف مواد غذایی غنی از کروم و منیزیوم
دو مطالعه روی بیماران دیابتی نشان دادهاند، کروم میتواند در طولانی مدت برای کنترل قند خون مفید باشد. با وجود این، مطالعهای دیگر به چنین خاصیتی در کروم دست نیافت. برخی مواد غذایی غنی از کروم عبارت هستند از زردهی تخم مرغ، محصولات حاوی غلات کامل، غلات سبوسدار، قهوه، آجیل، لوبیا، سیب زمینی، کلم بروکلی، و گوشت قرمز.
منیزیوم نیز، طبق شواهد علمی، برای کنترل سطوح قند خون مفید است؛ و کمبود این ماده با افزایش خطر ابتلا به دیابت در ارتباط است. طی یک مطالعه، افرادی که مقدار زیادی منیزیوم مصرف کرده بودند، تا ۴۷ درصد نسبت به دیگران کمتر در معرض ابتلا به دیابت قرار گرفتند. با وجود این، اگر تاکنون مقدار زیادی از مواد غذایی غنی از منیزیوم مصرف کردهاید، شاید مصرف مکملهای این ماده فایدهی چندانی برایتان نداشته باشد. برخی مواد غذایی غنی از منیزیوم عبارت هستند از سبزیجات پهن برگ، غلات کامل، ماهی، شکلات تلخ، موز، آووکادو، و انواع لوبیاها.
نکتهی اصلی :
۵٫ مصرف سرکه سیب برای کاهش قند خون
جهت گنجاندن سرکه سیب در رژیم غذاییتان میتوانید آن را به سس سالاد اضافه کنید یا ۲ قاشق چای خوری از آن را به همراه حدود ۲۴۰ میلیلیتر آب بنوشید. با وجود این، چنانچه داروهای کاهندهی قند خون مصرف میکنید، ضروری است پیش از مصرف سرکه سیب با پزشک معالجتان در این مورد مشورت کنید.
نکتهی اصلی :
۶٫ مصرف عصارهی دارچین
مصرف دارچین سرعت تجزیهی کربوهیدراتها را در مجاری گوارشی کاهش میدهد؛ همین مسئله میزان افزایش قند خون را بعد از مصرف هر وعدهی غذایی متعادل میکند. همچنین، دارچین تقریبا مشابهی انسولین عمل میکند؛ البته با سرعتی بسیار کمتر. میزان مصرف موثر دارچین در هر روز حدودا ۱ الی ۶ گرم، یا حدود ۰.۵ الی ۲ قاشق چای خوری است. با وجود این، قطعا نباید در مصرف دارچین زیادهروی کنید؛ زیرا در این صورت دارچین میتواند برای بدن مضر باشد.
نکتهی اصلی :
۷٫ بربرین
با وجود این، بسیاری از ساز و کارها و نحوهی اثربخشی این ماده در بدن همچنان ناشناخته باقی مانده است. علاوه بر اینها، بربرین میتواند برخی عوارض جانبی نیز به همراه داشته باشد. اسهال، یبوست، نفخ شکم، و درد شکمی از جمله عوارضی هستند که به دلیل مصرف نامناسب این ماده گزارش شدهاند. میزان مصرف معمول و توصیه شده برای بربرین روزانه ۱،۵۰۰ میلی گرم است که باید در ۳ وعدهی ۵۰۰ میلی گرمی پیش از هر غذا مصرف شود.
نکتهی اصلی :
۸٫ مصرف دانهی شنبلیله
البته با اینکه مصرف دانهی شنبلیله آنچنان رایج نیست، این مادهی غذایی را میتوان به آسانی در آشپزی برای بیماران دیابتی استفاده کرد. همچنین، میتوانید از آرد شنبلیله استفاده کنید یا آن را به صورت دمنوش بنوشید. به علاوه، دانههای شنبلیله به عنوان یکی از بیخطرترین گیاهان دارویی برای بیماران دیابتی به شمار میروند. میزان مصرف توصیه شدهی دانهی شنبلیله روزانه بین ۲ الی ۵ گرم است.
نکتهی اصلی :
ادامه دارد…
منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده- امیر مصطفایی و کامروا ابراهیمی