خواص عود هندی

0 4,768

عود و گیاه درمانی همواره با هم همراه بوده‌اند. قدیمی‌ترین منابع مربوط به گیاه درمانی و عود به “وداهای” هندی باز می گردد. بودایی‌ها در طب “آیوراودا” از عود به عنوان وسیله‌ای معجزه‌گر استفاده می‌کنند.

نام علمی درخت:

Aquilaria agallocha Roxb.، نام فرانسه عود (چوب درخت) Bois d aloes، نام انگلیسی درخت Aquilaria و نام انگلیسی  Aloes wood می‌باشد. نام‌های دیگر آن به فارسی و در کتب طب سنتی، عود، عود هندی، عود قَماری، عود سومودری، عود سَمَندری و عود صندلی نامیده شده است.

تیره گیاه:

Thymelaeaceae

نوع گیاه:

درخت

مشخصات ظاهری:

درختی است تنومند با شاخه‌هایی درهم تنیده به رنگ روشن. در حالت سوزانده شدن بوی مطبوعی از خود متصاعد می‌کند.

طبیعت چوب درخت :

طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.

رویش جغرافیایی:

در اغلب مناطق مختلف چین، کامبوج، لائوس و هند می‌روید.

ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در عود هندی:

اسانس روغنی فرّار، ترپن الکل، پی‌متوکسی بنزیل استون، بنزیلاستون و عصاره‌ی تیره‌ی رزینی معطر در آن تشخیص داده شده است.

بخش مورد استفاده:

چوب و ماده رزینی داخل تنه‌ی درخت

نحوه مصرف:

طبق دستور پزشک

خواص درمانی:

محرک و تقویت کننده نیروی جنسی، ضد تب و کاهنده حرارت کبدی، بازکننده انسداد مجاری عروقی و تقویت کننده اعصاب، مقوی قلب و تقویت کننده کبد، تحلیل برنده بادها و گازهای پراکنده در بدن و مقوی کلیه و مثانه، برطرف کننده بوی بد دهان و مقوی رحم، تقویت کننده حافظه و قطع کننده ترشحات رحمی می‌باشد. در ضمن برای شب ادراری کودکان، نقرس، فلج و استفراغ نیز مفید است. عود هندی به صورت پودر شده با تغییراتی در آن، یکی از ادویه‌جات موجود در هند می‌باشد.

منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (۱۳۹۵)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از ۴۰۰ نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول. نویسنده: صمصام صانعی

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود