دلایل ایجاد و درمان ناخنک چشم

0 4,218

ناخنک چشم رشد باله مانندی از عروقی گوشتی است که از ملتحمه سرچشمه گرفته و می تواند به لیمبوس قرنیه و فراتر از آن سرایت کند. بروز بیماری ناخنک چشم نسبتاً شایع بوده و باعث تغییرات ظاهری می شود.

برای درمان ناخنک چشم نیاز است در ابتدا با علل ایجاد این عارضه ی چشمی آشنا شوید و سپس روش های درمانی را بشناسید و به درمان آن بپردازید در این مقاله درمان خانگی ناحنک چشم آورده است.

درمان ناخنک چشم و پیشگیری از آن مستلزم دانستن علل ایجاد آن و روش های مختلف درمانی آن است. در این مطلب بیماری ناخنک چشم به طور کامل شرح داده شده و علل ایجاد آن و همچنین روش های درمانی آن به طور کامل بیان می شود. امیدواریم مطالب و توضیحات برایتان مفید واقع شوند.

درمان ناخنک چشم، بررسی علل ایجاد آن، روش های درمان خانگی آن

ناخنک یا پتریژیوم pterygium ، یک ضایعه گوشتی مثلثی شکل است که از سفیدی چشم (ملتحمه) روی سیاهی چشم (قرنیه)  کشیده می‌شود. معمولا در طرف بینی چشم است. این ضایعه ناشی از رشد خوش‌خیم بافت پیوندی و رگهای ملتحمه است. ناخنک معمولاً ابتدا به صورت یک سفیدی روی ملتحمه ایجاد می‌شود که به تدریج به سمت قرنیه رشد می‌کند. به علت وجود رگهای زیاد معمولاً رنگ ناخنک صورتی یا قرمز است. ناخنک گاهی ملتهب می‌شود و باعث سوزش و خارش و اشک ریزش می‌شود. گاهی اوقات ناخنک رشد زیادی می‌کند و تا وسط قرنیه می‌رسد و جلوی دید را می‌گیرد. به علاوه حتی ناخنک‌های کوچکتر هم می‌توانند با تغییر شکل قرنیه باعث ایجاد آستیگماتیسم شوند و دید افراد را تار کنند.

آشایی با ساختار چشم

علل ایجاد ناخنک چشم :

ناخنک در آب و هوای آفتابی و در گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال شایع تر است. دانشمندان علت واقعی ایجاد ناخنک را نمی دانند. بهر حال از آنجاییکه اکثر افرادی که ناخنک دارند، زمان زیادی از اوقات خود را در فضای بیرون می گذرانند، بسیاری از پزشکان معتقدند که اشعه ماوراء بنفش نور خورشید ممکن است در ایجاد آن دخیل باشد. لذا در مناطقی که نور آفتاب شدید است؛ استفاده از عینک محافظ، عینک آفتابی و یا کلاه لبه دار توصیه می شود. در بعضی از مطالعات نیز شیوع ناخنک در مردان بیشتر از زنان گزارش شده که ممکن است بدلیل تماس بیشتر مردان با اشعه ماواراء بنفش نور خورشید باشد.

درمان خانگی ناخنک چشم

روش های درمان ناخنک چشم :

درمان ناخنک چشم با چهار گروه درمانی ممکن است که ما در اینجا فقط به درمان خانگی آن میپردازیم:

  •  درمان خانگی
  • درمان با استفاده از روشهای شیمیایی و فیزیکی
  • درمان جراحی
  • درمانهای کمکی

ناخنک چشم و علل ایجاد آن

از آنجایی که علت این عارضه به خوبی مشخص نشده برای آن درمان قطعی و خاصی هم وجود ندارد اما در طب سنتی به برخی موارد اشاره و تاکید شده است:
۱٫ شستشوی چشم با عرق رازیانه
۲٫ روغن مالی ملاج سر با روغن سیاه دانه
۳٫ حجامت سر ( دو هفته بعد از حجامت سر میتوانید حجامت ناحیه گیج گاهی را شروع کنید) در برخی از موارد این حجامت ها باعث بهبودی شده اند.
۴٫ چکاندن یک قطره روغن بنفشه در چشم
۵٫ اگر فرد دچار یبوست است درمان یبوست وی کمک زیادی به رفع ناخنک چشم میکند.

عواض درمان خود سرانه ناخنک چشم :

طبق گفته متخصص بیمارهای چشمی درمان خودسرانه ناخنک چشم با هرنوع قطره و دارو امکان پذیر نیست. بلکه در بیشتر موارد این کار باعث تشدید این بیماری چشمی نیز می شود و باعث عوارض جبران ناپذیرچشمی نیز می شود

خود درمانی و استفاده از برخی داروها و قطره‌های چشمی موجب تشدید ناخنک شده و درمان این عارضه چشمی را با مشکل مواجه می‌کند.

پیشگیری و درمان ناخنک چشم

هشدار ها :

استفاده از عینک آفتابی استاندارد ضروری است . از قرار گرفتن در برابر گرد و غبار گرمای زیاد و هوای خشک نیز پرهیز کنید.

با درمان ناخنک چشم در خدمتتان بودیم امیدواریم مطالب فوق برایتان مفید واقع شوند برای خواندن مطالب بیشتر درمان های خانگی به بخش درمان خانگی و طب سنتی  مراجعه کنید.   منبع: آرگــامــگ

 

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود