درمان خانگی رفلاکس معده با راهکارهای طبیعی و خانگی

0 235

رفلاکس معده معمولا با نشانه هایی همراه است که برای فرد بسیار آزار دهنده می باشد که این نشانه ها بیشتر با سوزش سر معده و نواحی اطراف آن به خصوص در زمان هایی که دراز کشیده اید بیشتر می شود، شما می توانید برای کاهش درد و کنترل این بیماری از روش های درمان خانگی رفلاکس معده کمک بگیرید.چگونگی اثر گذاری رفلاکس معده

بیماری رفلاکس معده زمانی اتفاق می افتد که اسید معده و ترکیبات صفراوی به مری باز می گردند، زمانی که این ترکیبات که حالت اسیدی به خود دارند وارد مری می شوند به دلیل اسیدی بودنش موجب باعث سوزش و التهاب مری می شود و در مواقع وخیم تر باعث به وجود آمدن زخم در مری می شود. با تکرار شدن این روند که معمولا دو بار در هفته رخ می دهد باعث نازک شدن دیواره های مری می شود.

رفلاکس معده می تواند با علائم دیگری هم همراه باشد مانند به وجود آمدن تلخی در دهان، سرفه های خشک، گلودرد، حالت تهوع که در صورت اقدام نکردن به درمان رفلاکس معده می تواند به سرطان معده تبدیل شود.

علت اصلی این بیماری به طور کامل شناخته نشده است اما عواملی مانند چاقی زیاد، عوامل ژنتیکی، غذاهای حاوی اسید، اختلالات معده و مصرف برخی از از دارو های خاص در به وجود آمدن این بیماری دخیل هستند.

درمان خانگی رفلاکس معده

سرکه سیب

یکی از بهترین راه های درمان خانگی رفلاکس معده استفاده از سرکه سیب است که با کمک اسیدی که دارد به هضم شدن غذا کمک فراوانی می کند و باعث برقراری تعادل اسید معده می شود. برای استفاده از سرکه سیب باید یک قاشق از آن را در یک لیوان آب حل کنید سپس نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی ان را مصرف کنید. برای نتیجه بخش بودن این روش خانگی را به مدت چند ماه ادامه دهید.

توصیه های مهم جهت درمان رفلاکس معده

زیره

مصرف زیره باعث می شود تا معده تحریک شود که این تحریک کمک فراوانی به هضم غذا خواهد کرد. زیره باعث می شود مشکلات گوارشی و و تولید اسید های آن کاهش یابد. برای اینکه از زیره استفاده کنید باید به اندازه یک قاشق چای خوری آن در آب جوش بریزید تا دم بکشد سپس آن را در ۲ وعده صبح و ظهر بعد از خوردن غذا میل کنید.

چند راه حل درمان خانگی رفلاکس

جوش شیرین

یکی از طبیعی ترین آنتی اسید هایی است که در جهت درمان خانگی رفلاکس معده استفاده می شود. مصرف جوش شیرین می تواند سوزش معده را که ناشی از این بیماری است کاهش دهد. برای استفاده از جوش شیرین باید به اندازه نصف قاشق چای خوری جوش شیرین را در یک فنجان آب مخلوط کنید و سپس بنوشید.

نکته: این روش درمان در طولانی مدت انجام ندهید. کسانی که دارای فشار خون بالایی هستند هم نباید از این روش استفاده کنند.

هکه چیز درباره بیماریرفلاکس معده

جویدن آدامس

یکی از ساده ترین راه های درمان خانگی رفلاکس معده جویدن آدامس است، زمانی که ما شروع به جویدن آدامس می کنید این کار باعث می شود تا بزاق بیشتری را تولید کنیم که این خود باعث می شود تا اسید معده کمتر ترشح شود و از سوزش معده هم بکاهد. توجه داشتید باشید که از آدامسی که حاوی نعناع است استفاده نکنید چرا که باعث بالا رفتن اسید معده می شود.

توصیه مهم برای کنترل رفلاکس معده

ریشه شیرین بیان

یکی دیگر از موثر ترین روش های درمان خانگی رفلاکس معده استفاده از ریشه شیرین بیان است، ریشه شیرین بیان برای معده بسیار مفید بوده و قابلیت این را دارد که از درد و التهابات معده کم کند همچنین مصرف آن باعث می شود تا لایه های مری و روده حفظ شود. برای استفاده از آن باید ریشه شیرین بیان را پودر کرده و به اندازه یک قاشق چای خوری از آن را در داخل آب ریخته و یک رب قبل از هر وعده آن را مصرف کنید. سعی کنید روزانه دوبار از آن استفاده کنید.

درمان خانگی رفلاکس معده با مواد طبیعی

آب آلوئه ورا

یکی از مهم ترین خواص آلوئه ورا قابلیت ضد التهاب بودن ان است که در جهت درمان التهابات مری و معده استفاده می شود، برای استفاده از این روش باید آب آلوئه ورا را نیم ساعت قبل از وعده غذایی استفاده کنیم. سعی کنید از این روش زیاد استفاده نکنید زیرا آب ملین به عنوان یک ملین کاربرد دارد.

درمان های خانگی و سنتی

رازیانه

رازیانه یکی از طبیعی ترین مواد و ضد اسپاسم معده جهت درمان خانگی رفلاکس معده شناخته می شود. برای استفاده از رازیانه باید بعد از صرف وعده غذایی به اندازه نصف چای خوری دانه های رازیانه را بجوید، شما می توانید از دمنوش رازیانه دوبار در روز هم استفاده کنید.

درمان خانگی رفلاکس معده

آبلیمو

یکی از سریع ترین راه های درمان خانگی رفلاکس معده استفاده از آبلیمو تازه همراه با آب گرم است. این نوشیدنی را باید صبح ها با معده خالی استفاده کرد. آب لیمو باعث تنظیم اسید معده می شود.

درمان های مفید خانگی

ریحان

استفاده منظم از برگ های ریحان همراه با غذا برای کسانی که دچار بیماری رفلاکس معده هستند می تواند بسیار سودمند باشد، پس باید سعی کنند آن را در برنامه غذایی خود جای دهند.

علائم رفلاکس معده

نکات مهم در جهت کاهش رفلاکس معده

  • برای کنترل کردن رفلاکس معده اگر دچار اضافه وزن هستید حتما سعی کنید وزن اضافه تان را از دست بدهید چرا که وزن بالا باعث فشار آوردن زیاد به معده خواهد شد.
  • بعد از مصرف هر وعده غذایی سعی کنید یک سیب میل کنید.
  • از خوردن غذاهای سنگین، پرچرب و پر ادویه خودداری کنید.
  • از خوردن ماست غافل نشوید، و آن را به عنوان یک درمان خانگی رفلاکس معده استفاده کنید.
  •  عواملی که باعث تشدید رفلاکس معده می شود را بشناسید و از آن ها دوری کنید.
  • سعی کنید وعده های کوچک و کم حجمی بخورید.
  • خوردن شام در دیر وقت باعث افزایش رفلاکس معده می شود.
  • بعد از خوردن هر وعده غذایی  به مدت ۲ ساعت از دراز کشیدم خودداری کنید.
  • از عواملی همچون نوشیدن الکل ، کشیدن سیگار، مصرف شکلات، و نوشیدنی های داری کربونات دار خود داری کنید.
  • از پوشیدن لباس های خیلی تنگ خود داری کنید.
  •  از خوردن غذاهای ترش و اسیدی خودداری کنید.
  • در زمان خواب سعی کنید بیشتر بر روی سمت چپ بدن بخوابید.
  • در بین خوردن غذا به هیچ عنوان آب ننوشید این کار باعث بدتر شدن وضعیت معده می شود.
  • از مصرف گوجه، پرتقال، قهوه، غذاهای پرادویه خودداری کنید.
  • زاویه بالای تختتان را تنظیم کنید. طوری که کمی حالت شیب به خود بگیرد.
  • از خوراکی هایی که باعث شل شدن دریچه معده می شود خودداری کنید.

منبع : نصرینو

منبع: آرگــامــگ

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود