تفاوت قرص دیابزید و متفورمین/اثر درمان ترکیبی گلی کلازید و متفورمین

0 20,988

گلی کلازید یک سولفونیل اوره نسل دوم است که اثر بخشی و ایمنی آن در درمان دیابت تایید شده است. دیامیکرون MR (قرص(۳۰ mg ترکیب جدیدی از گلی کلازید با رهایش تعدیل شده است که امکان استفاده روزانه فقط یک دوز را به بیمار می دهد. هدف این مطالعه بررسی اثر درمان ترکیبی دیامیکرون و متفورمین در درمان دیابت نوع ۲ می باشد.

گلی کلازید

روشها: در اين كارآزمايي باليني، 16 بيمار ديابتي نوع 2 (2 مرد و 14 زن) بالاي 35 سال تحت درمان تركيبي با متفورمين و گلي‌بنكلاميد و با كنترل ضعيف قند خون وارد مطالعه شدند. سپس دياميكرون جايگزين گلي‌بنكلاميد شد. در پايان، قند خون، HbA1c و پروفايل‌هاي ليپيد، آزمون‌هاي كبدي و كليوي با قبل از مطالعه مقايسه گرديد.
يافته‌ها: ميزان قند خون ناشتا، HbA1c و قند خون 2 ساعت پس از غذا نسبت به قبل از مطالعه تغييري نكرد. پروفايل‌هاي ليپيد نيز پس از پايان مطالعه با مقادير قبل از مطالعه تفاوت معني‌دار نداشت. تنها، ميزان تري گليسريد كاهش يافت كه اين كاهش از نظر آماري معني دار نبود. ميزان BUN ، كراتينين و آنزيم‌هاي كبدي درطي مطالعه تغييري نشان نداد. وزن بيماران نيز در طول مطالعه ثابت باقي ماند.
نتيجه‌گيري: علي رغم اثر بخشي خوب اين دارو در درمان بيماران ديابتي كه تا به حال دارو دريافت نكرده‌اند، اين دارو براي درمان بيماران با كنترل ضعيف قند خون علي‌رغم درمان تركيبي با دو دارو (گلي بنكلاميد و متفورمين) به عنوان جايگزين گلي‌بنكلاميد توصيه نمي‌شود.

گلی کلازید

مکانیسم اثر:

این دارو با تحریک سلول های بتا پانکراس منجر به ترشح انسولین می شود و همچنین حساسیت به انسولین را زیاد می کند.

مقدار مصرف:

مقدار مصرف هر دارو را پزشک معالج تعیین می کند ولی مقدار مصرف معمول این دارو به شرح زیر می باشد:

دوز روزانه این دارو بین ۴۰ تا ۳۲۰ میلی گرم در روز می باشد که با توجه به شرایط هر فرد مانند سن، جنس و … و پاسخ دهی به درمان دوز آن تنظیم می شود. به طور کلی با دوز ۴۰ تا ۸۰ میلی گرم در روز شروع می شود و در هر دوز نباید بیش از ۱۶۰ میلی گرم استفاده می شود. اگر دوزهای بالاتر نیاز باشد باید در دو دوز منقسم در روز و با توجه به وعده های اصلی غذا استفاده شوند.

عوارض جانبی:

در صورت  تشدید عوارض زیر یا طولانی شدن آن ها فورا به پزشک خود اطلاع دهید:

افت قند خون، مشکلات خونی مانند آنی یا خونریزی، مشکلات کبدی مانند یرقان، مشکلات پوستی مانند راش، خارش و حساسیت به نور، مشکلات گوارشی مانند درد شکم، اسهال، تهوع و سوء هاضمه، مشکلات چشمی، سردرد، تب و گلو درد

بارداری و شیردهی:

مصرف این دارو در بارداری و شیردهی توصیه نمی شود.

تداخلات دارویی:

در صورت مصرف داروهای مهار کننده مونوآمین اکسیداز مانند سلژیلین، ترانیل سیپرومین، ایزوکربوکسازید، رانیتیدین، فاموتیدین، کلاریترومایسین، سولفونامیدها، بتا بلاکرها مانند پروپرانولول، کاپتوپریل، انالاپریل، مایکونازول، فلوکونازول، ایبوپروفن، وارفارین، دانازول، کلرپرومازین و کورتیکواستروئید ها حتما پزشک خود را مطلع کنید.

احتیاط مصرف:

قبل از مصرف دارو پزشک خود را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید:

  • مصرف الکل و تنباکو
  • اسهال شدید
  • سابقه کمای دیابتی
  • استفراغ طولانی مدت
  • سوختگی های شدید
  • جراحی های مهم
  • تب یا عفونت
  • مشکل کبدی یا کلیوی

موارد منع مصرف:

  • سابقه حساسیت به گلی کلازید یا داروهای مشابه دسته سولفونیل اوره و سولفونامیدها، رنگ ها و مواد محافظ
  • دیابت نوع ۱
  • کتواسیدوز
  • نارسایی مزمن کلیه یا کبد

توصیه هایی برای مصرف کنندگان:

  1. توصیه های پزشک در رابطه با رژیم غذایی و درمان را جدی بگیرید و مطابق آن عمل کنید.
  2. علائم افت قند خون ممکن است به صورت سردرد، تهوع و استفراغ، احساس گرسنگی شدید، بی قراری، تمرکز پایین، گیجی، اشکال در تکلم و بینایی، لرزش دست، تعریق، تپش قلب و افزایش فشار خون بروز کند.
  3. در صورت بروز افت قند خون علائم با خوردن قند سریع برطرف می شوند. توجه داشته باشید که شیرین کننده های مصنوعی در این موارد اثری ندارند. بهتر است همیشه چند حبه قند همراه خود داشته باشید. در این موارد می توانید یک لیوان آب پرتغال نیز مصرف کنید.
  4. دو صورت مصرف گلی کلازید رژیم غذایی منظم، مصرف داروها به طور منظم و چک کردن منظم قند خون توصیه می شود.
  5. دارو را با یک لیوان آب و بلافاصله قبل از غذا مصرف کنید.

شرایط نگهداری:

در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتی گراد، دور از نور و رطوبت و دور از دسترس اطفال نگهداری شود.

متن کامل

*** قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید.

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود