آشنایی با موارد مصرف لوفپرامین

0 248

مزایای درمانی لوفپرامین چیست؟

لوفپرامین (Lofepramine) متعلق به گروهی از داروها بنام داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای می‌باشد. علت دقیق افسردگی شناخته‌شده نیست. این بیماری بدون هیچ دلیل روشنی یا توسط یک رویداد در زندگی مانند مشکل در روابط، مرگ و یا بیماری خاص می‌تواند ایجاد شود.

افسردگی باعث می‌شود به‌طور مداوم شما خلق‌ و خوی بد داشته باشید و همچنین علائم دیگری در شما ایجاد می‌کند که باعث می‌شود با فعالیت‌های روزانه شما تداخل کند.

سلول‌های مغزی (عصبی) به نام نورون‌ها، مواد شیمیایی (به نام انتقال دهنده های عصبی) را ترشح می‌کنند که بر سایر نورون‌ها اثر تحریکی دارند. این روند منجر به ایجاد یک پالس الکتریکی می‌شود که بسیاری از عملکردهای مغز از آن طریق به انجام می‌رسد.

تصور می‌شود که لوفپرامین با مواد شیمیایی خاص مغز که ممکن است در ایجاد علائم افسردگی دخالت داشته باشند، تداخل می‌کند و این دارو می‌تواند برای افراد افسرده بسیار مفید باشد به خصوص اگر مشکلات خواب دارند.

اشکال دارویی: قرص ، شربت

نام تجاری: گامانیل

روش درست مصرف داروی لوفپرامین

قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامع دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.

دوز و مقدار داروی لوفپرامین از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که روانپزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید. معمولاً این دارو به صورت یک قرص ۷۰ میلی گرمی ، ۳-۲ بار در روز تجویز می‌شود.

پزشک به خاطر احساس خواب آلودگی که بعد از مصرف این دارو در شما ایجاد می‌شود، درمان را با دوز کمتر آغاز کرده و سپس بعد از چند هفته دوز داروی شما را افزایش می‌دهد.

لوفپرامین را به طور منظم و سر یک ساعت مشخص (قبل یا بعد از غذا) به همراه مقداری آب مصرف کنید.

شربت لوفپرامین را به اندازه‌ای پزشک برایتان تجویز کرده است (معمولاً ۵ میلی لیتر شربت ۷۰ میلی گرم/ ۵ میلی لیتر تجویز می‌شود) اندازه گیره کرده و بخورید.

اگر فراموش کردید که دوز روزانه لوفپرامین را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.

موارد منع مصرف لوفپرامین

  • به تاریخ انقضای داروی لوفپرامین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی لوفپرامین را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • تداخل دارویی لوفپرامین را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.

Lofepramine

مصرف لوفپرامین در دوران بارداری و شیردهی

در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. مصرف داروی لوفپرامین در دوران بارداری ممکن است برای جنین خطرناک باشد.

تاثیر مصرف داروی لوفپرامین بر رانندگی

لوفپرامین می‌تواند باعث سرگیجه و خواب آلودگی در شما شود، تازمانی که این علائم بر طرف نشدند، از رانندگی کردن بپرهیزید.

تداخلات دارویی لوفپرامین

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.

دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

لوفپرامین با مهارکننده‌های MAO تداخل دارویی جدی ایجاد می‌کنند، این تداخل ممکن است حتی منجر به مرگ شود، همراه با این دارو از مهارکننده‌های MAO (ایزوکاربوکسازید (isocarboxazid) ، لینزولید (linezolid)، متیلن بلو (methylene blue)، موکلوبماید (moclobemide)، فنلزین (phenelzine)، پروکاربازین (procarbazine)، رازاگیلین (rasagiline)، سلجیلین (selegiline) ، ترانیل سیپرومین (tranylcypromine)) استفاده نکنید.

اکثر مهارکننده‌های MAO حتی نباید تا ۲ هفته قبل و بعد از شروع استفاده از داروی لوفپرامین استفاده شوند.

اگر داروهایی مصرف می‌کنید که باعث خواب‌ آلودگی می‌شوند، به دکتر یا داروساز خود بگویید، از جمله: الکل، ماری جوانا، آنتی‌ هیستامین‌ها (از قبیل ستیریزین (cetirizine)، دیفن هیدرامین (diphenhydramine))، داروهای خواب و یا اضطراب (مانند آلپرازولام (alprazolam)، دیازپام (diazepam)، زولپیدم (zolpidem))، شل‌کننده‌های عضلانی و داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین).

برچسب بر روی تمام داروهای خود را (مانند داروهای آلرژی یا سرفه و سرماخوردگی) بررسی کنید چرا که برخی از آن‌ها از موادی تشکیل شده‌اند که باعث خواب‌ آلودگی می‌شوند. از داروساز خود در مورد استفاده از آن‌ها سؤال کنید تا با خیال راحت بتوانید از این داروها استفاده کنید.

هشدارها درباره مصرف لوفپرامین

بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی لوفپرامین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

  • در صورتی که باردار هستید و یا قصد بچه‌دار شدن دارید و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می‌دهید.
  • در صورتی که به اختلالات کبدی و یا کلیوی دچار هستید.
  • اگر به بیماری قلبی و عروقی خاصی مبتلا هستید.
  • در صورتی که مشکل پروستات یا دفع ادرار دارید.
  • در صورتی که پرکاری تیروئید دارید.
  • اگر مبتلا به بیماری دیابت هستید.
  • اگر دچار گلوکوم (آب سیاه-افزایش فشار درون چشم) هستید.
  • اگر دچار یبوست هستید.
  • اگر به نوعی به مشکلات روحی و روانی (به خصوص بیماری‌های دو قطبی) دچار هستید.
  • اگر بیماری ارثی خونی به نام پورفیری دارید.
  • در صورتی که تومور غده آدرنال به نام فئوکروموسیتوم دارید.
  • اگر در طی دو هفته گذشته از داروی ضدافسردگی مانند داروهای مهارکننده مونوآمین اکسیداز (MAOI) استفاده کرده‌اید.
  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.

اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

Lofepramine قرص

عوارض مصرف لوفپرامین

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در‌ صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود.

  • تاری دید، احساس خواب‌ آلودگی
  • خشکی دهان . یبوست
  • احساس بیماری . تهوع
  • احساس ضعف و سرگیجه

احساس اضطراب، مشکلات خواب، مشکلات ادراری، لرز، احساس سوزن سوزن شدن، حساسیت پستان، مشکلات در هنگام داشتن رابطه جنسی، تغییر در اشتها و وزن، خارش پوست، تغییر ضربان یا ریتم قلب

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی لوفپرامین می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف بیش از حد لوفپرامین

لوفپرامین را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

شرایط نگهداری از داروی لوفپرامین

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.

بیشتر بخوانید:

فواید داروی ضد افسردگی سرترالین

موارد مصرف و عوارض فلوکستین (داروی ضد افسردگی) در دراز مدت

همه چیز در مورد قرص ضد افسردگی سیتالوپرام (Citalopram)

separator line

 

منبع: دل.گرم

*** قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید.

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود