آشنایی با عوارض بوتاکس پیشانی
یکی از نقاط صورت که بیشتر در آن بوتاکس انجام می شود, پیشانی است. بوتاکس پیشانی به منظور از بین بردن خط اخم و سایر خطوط انجام می گیرد. گفتنی است همین عاملی شده است که عوارض بوتاکس پیشانی در چند سال اخیر بیشتر شود. در این مقاله به طور کامل به شرایط بوتاکس و مراقبتهای آن می پردازیم.
عوارض بوتاکس پیشانی چیست؟
بوتاکس وقتی خطر ساز می شود که توسط فرد غیر متخصص و در مکانهایی غیر از بیمارستان یا کلینک های معتبر انجام شود. همچنین تزریق دوز اشتباه یا تزریق بیش از اندازه و یا پخش کردن آن در تمام نواحی اطراف ممکن است سبب از کار افتادن عضلات صورت شود که معمولا با علائمی مانند افتادگی پلک و ابرو, سر درد, افتادگی بینی و تغییر شکل دهان رخ می دهد.
گاهی به علت عدم تقارن دو طرف صورت یا ابرو ممکن است تزریق و جذب نا برابر صورت بگیرد که نتیجه نهایی با اشکال مواجه شود. به طور کلی علاوه بر انتخاب متخصص و مکان مناسب جهت تزریق بوتاکس باید یکسری مراقبتها را هم لحاظ کرد. لازم است بدانید که بیشتر عوارض بوتاکس پیشانی بعد از چند ماه از بین می رود.
شایعترین عوارض بوتاکس در پیشانی
اگر فردی که پیشانی اش را بوتاکس کرده است, احساس سنگینی در آن ناحیه حس کرد و همچنین حالت چهره اش عبوس شد بدین معنی است که مقدار دوز زیادی به عضله های پیشانی تزریق شده است.
ممکن است پیشانی درد بگیرد و کبود شود و یا حالت سوزن سوزن شدن پیدا کند در این صورت احتمال می رود که داروی مصرفی بوتاکس فاسد بوده است.
همچنین بی حرکت شدن و یا سخت حرکت دادن عضله های صورت نشان دهنده خطا در استفاده از دوز صحیح بوده است.
از عوارض بوتاکس پیشانی می توان به تغییر شکل ابروها اشاره کرد. ممکن است ابروها به سمت بالا کشیده شده و چروکهای ریزی در اطراف آن شکل بگیرد.
یک سری عوارض های جسمی دیگر مانند مسمومیت غذایی همراه با حالت تهوع و استفراغ, تاری دید, دوبینی, سر درد شدید, درد صورت, تغییر صدا و حتی از دست رفتن صدا همراه باشد.
مراقبتهای ویژه بعد از تزریق بوتاکس پیشانی
همانطور که در ابتدا گفته شد عمده عوارض بوتاکس پیشانی به دلیل اشکال در مقدار دوز آن و نحوه تزریق آن است. اما در بعضی موارد عدم مراقب صحیح بویژه در ساعات و روزهای اولیه بعد از تزریق ممکن است سبب بروز عوارض یا اشکال در نتیجه آن شود. به همین منظور ما چند نکته مهم که عمل به آنها ضروری است را در این مطلب آوردیم.
برای اینکه عضله های صورت بهتر بتوانند بوتاکس را جذب کنند, بهتر است که آن نواحی دستکاری نشود و حرکتهای شدید عضلانی صورت نگیرد, در صورت لزوم می توان کیسه های کوچک یخ را چندین ساعت با احتیاط در محل تزریق قرار داد. همچنین بهتر است فرد تا ۵ ساعت دراز نکشد و فعالیتهای بدنی را کاهش دهد.
موارد منع بوتاکس
در کنار افزایش روند تزریق بوتاکس یک سری از افراد نباید از این روش استفاده کنند. از جمله کسانی که دچار بیماری ام اس هستند یا بیماری هایی که در نتیجه ضعف سیستم ایمنی بدن بوجود آمده اند. همچنین افرادی که مبتلا به فلج عضلانی هستند و معلولیتهای حرکتی دارند نمی توانند از بوتاکس استفاده کنند.
افرادی که سنشان زیر ۱۸ سال است و همچنین کسانی که بالای ۷۰ سال دارند نمی توانند از بوتاکس استفاده کنند.
تزریق بوتاکس در دوران بارداری ممنوع است زیرا احتمال بروز عوارض در دوران حاملگی بیشتر است و ممکن است عوارض ناشی از آن برای جنین خطراتی را به همراه داشته باشد.
بیماران قلبی عروقی و افرادی که اختلالات انعقادی دارند نیز نباید بوتاکس انجام دهند.
گفتنی است که مصرف بعضی داروها باعث می شود که عوارض بوتاکس تشدید شده و خطراتی را بوجود آورد. از جمله این داروها می توان به داروی ضد انعقاد خون اشاره کرد. همچنین اگر قصد دارید بوتاکس کنید و در یک ماه اخیر واکسیناسیون یا آمپول تزریق کرده اید, بهتر است بوتاکس را به تعویق بیندازید.
قبل از انجام این عمل حتما پزشک را در جریان بیماری ها یا داروهای مصرفیتان قرار دهید و از تخصص و مهارت پزشک مورد نظر اطمینان حاصل کنید. تحت هیچ شرایطی تزریق را در مکانهایی مانند آرایشگاه یا کلینیک های بدون مجوز انجام ندهید.
منبع: آرگــامــگ