علت پرش پلک چیست؟ و چگونه درمانش کنیم؟

0 97

پرش پلک که معمولا با تیک عصبی و در برخی موارد با زمینه های خرافاتی که پریدن پلک را علت وقوع چیزی می دانند بین عموم رایج است. علت پرش پلک از دلایل علمی برخوردار است که برای درمان آن هم راهکارهایی توصیه شده است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به مطالعه این مقاله تا پایان بپردازید.

بررسی علت پرش پلک و روش های درمان آن

پریدن پلک در همه اشخاص اعم از زن و مرد و در همه سنین مختلف اتفاق می افتد. اصولا مدت زمان وقوع آن کوتاه بوده و درمان خاصی ندارد چون مشکل حادی برای شخص به همراه نمی آورد. اما در مواردی پرش پلک با انقباضات شدید چشم و پلک همراه است یا گاها درد دارد و مدتی که شخص دچارش می شود بیشتر از چند روز یا یک هفته است. در این حالت شاید هر دو چشم یا هر دو پلک پایین و بالا درگیر این انقباض شوند و باز نگه داشتن چشم را برای فرد مشکل کنند.

آیا پرش پلک درمان دارد؟

علت پریدن پلک می تواند استرس, ضعف بدنی, بی خوابی, نداشتن خواب کافی و خستگی شدید باشد. تحریکات  عصبی و روانی و تحریک اعصاب عضلات چشم از دلایل پرش یا پریدن پلک چشم هستند. قرار گرفتن چشم در برابر نورهای شدید یا لامپ های سفید مهتابی می تواند علت پرش پلک باشد. گهگاهی فقر مواد مغذی همچون کلسیم و منیزیم باعث پریدن پلکها می شود, در این صورت به همراه پریدن پلکها دستها نیز دچار لرزش خفیفی می شوند یا اسپاسم های عضلانی و خواب رفتن دست و پا را به همراه دارد. کمبود ویتامین B6  در بدن می تواند علت پرش پلک باشد که این موضوع خشکی لبها و احساس گرفتگی شانه و گردن و گلو را دارا است. شکل جدی این بیماری چشمک زدن مداوم و دو بینی است. دلیل پرش پلک چشم می تواند التهاب پلک یا اصطلاحا بلفاریت, حساس بودن به نور, خشکی چشم و ناخنک چشم هم باشد. و نادرترین علل پرش پلک دیستونی, فلج بل, پارکینسون و تیک عصبی می باشد.

علت پرش پلک چیست؟

برای برطرف کردن پریدن پلک می توانید با کم کردن نور مهتابی یا اضافه کردن رنگ زرد در کنار لامپهای سفید استفاده کنید. دوری کردن از وسایلی که نور مستقیم با چشم را دارا است مثل تلویزیون, مانیتور و موبایل. کمپرس کردن ناحیه چشم. دوری از استرس و اضطراب. داشتن خواب به اندازه کافی. ترک مصارف مواد دخانی و الکلی. کمتر استفاده کردن از موادی که کافئین دارند مثل قهوه و چای، استفاده از غذاهای دارای ویتامین و پتاسیم مثل موز، نمالیدن چشمها. در صورتی که پرش و پریدن پلک بیشتر از یک هفته شود و با سرخی چشم, ورم پلک, ترشح مخاط چشمی باشد و عضلات چشم باقی اعصاب صورت را هم درگیر کند و پریدن پلک همراه با دیگر رفتارهای عصبی همراه باشد نیاز است که به پزشک مواجه شود.

راه های درمان پرش پلک

به طور کل علت های پرش پلک را می توان به سه دسته کلی تقسیم کرد. دسته اول پرش جزئی پلک است که علت پرش پلک می تواند ناشی از خستگی, استرس, کمبود خواب و استفاده فراوان از الکل, تنباکو و کافئین باشد که نه درد دارد و نه ضرری به همراه دارد و به خودی خود برطرف می شود . دسته دوم منقبض شدن خوش خیم پلک است که در بزرگسالان و در زنان دو برابر مردان اتفاق می افتد و علت پرش پلک بخاطر خستگی, استرس و اضطراب, عوامل تحریک کننده از جمله نور, باد و آلودگی هوا است که به تدریج بدتر می شود و باعث حساسیت به نور, تاری دید و  منقبض شدن عضلات صورت می شود برای درمان آن می توان از بوتاکس موقت استفاده کرد که تکرار آن ضروری است چون با از بین رفتن آن دوباره پریدن پلک تکرار می شود. دسته سوم اسپاسم عصبی نیمی از صورت است که کمتر پیش می آید اما در صورت وقوع عضلات اطراف دهان و یک طرف صورت را درگیر می کند و برای درمانش باید با پزشک اعصاب و روان مشورت کرد.

عواملی که باعث پریدن پلک می شود

داشتن اطلاعات کافی در هر زمینه ای برای هر شخص در حد نیاز ضروری است. امید است با مطالعه این مطلب درباره علت پرش پلک به اطلاعات کافی در این زمینه دست پیدا کرده باشید.

منبع : نصرینو

منبع: آرگــامــگ

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود