نشانه ها و راههای درمان بیماری اوریون

0 4,197

بارزترین علامت اوریون (Mumps) تورم غدد بزاق است و باعث تورم ناحیه‌ی گلو و صورت می‌شود؛ به‌طوری‌که بیمار شبیه همستری با لُپ‌های بزرگ می‌شود!

اوریون یک بیماری ویروسی بیشتر در کودکان است که عمده علایم اوریون التهاب غده بنا گوش می باشد اما دیگر غدد بدن را نیز می تواند درگیر کند. با ما در ادامه این مقاله از عوارض و راه های درمان  نشانه های این بیماری مطلع شوید.

اوریون و علایم اوریون:

بیماری اوریون که به نام های گوشک و بناریشک هم شناخته می شود یک بیماری کاملا ویروسی می باشد. ویروس اوریون بیشتر به سراغ کودکان رفته و آنها را درگیر می کند و عمده ترین علایم آن التهاب و تورم غده بناگوش است اما می تواند غدد مغز، تخمدان، بیضه و لوزالمعده را نیز درگیر کند. اوریون یک بیماری واگیر دار است که علایمی همچون: سردرد، تب، تورم غدد لنفاوی و آبریزش چشم و بینی و کم اشهایی و بی اشتهایی را به همراه دارد. این بیماری بیشتر در کودکان بالای دو سال اتفاق می افتد. دوره کمون این بیماری ایجاد شده از ویروس ۱۴ تا ۲۱ روز می باشد.

هر آنچه لازم است از علایم تا درمان اوریون بدانید

به طور معمول یک تا دو روز قبل از پیدایش علایم اوریون کودک بد حالی عمومی را تجربه می کند. و بعد از آن غدد بزاقی در ناحیه بناگوش و زیر چانه شروع به تورم می کند. این علایم با تب همراه است و ممکن است در ابتدا یک طرف صورت و بعد طرف دیگر را درگیر کند و یا اینکه به طور همزمان و قرینه هر دو طرف صورت را دچار گرداند. تورم غدد بزاقی سبب درد در هنگام بلعیدن غذا و خشکی دهان می شود چون ترشح بزاق را کاهش می دهد. در این بیماری ویروسی تورم بیضه ها و تخمدان یک علامت بسیار نادر است که بعضا در برخی اشخاص اتفاق می افتد و در کل اوریون یک بیماری بی خطر است اما اگر در حین و یا قبل و بعد از این بیماری دچار سفتی گردن شدید می تواند از علائم مننژیت ناشی از اوریون باشد که خیلی خطرناک است.

اوریون چیست و چه نشانه هایی دارد؟

عوارض اوریون:

تورم مغز و پرده های مغز از شایع ترین عوارض بیماری اوریون می باشد که اگر کودک در طی این بیماری و یا بعد از بهبود آن دچار تب، استفراغ، سردرد و سفتی گردن شود نشانه حمله ویروس به مغز و یا پرده های مغز می باشد که کودک باید در بیمارستان بستری شود زیرا مننژیت یا آنسفالیت می تواند منجر به ناشنوایی دایمی شود.

راه های درمان اوریون

برخی از پسران در سن بلوغ دچار ورم بیضه می شوند که یک هفته پس از شروع اوریون صورت می گیرد. این عارضه در آقایان از سن ۱۴ تا ۳۵ سالگی رخ می دهد و قبل از آن معمولا بسیار نادر است. تورم بیضه ها موجب تب و لرز و درد در آن ناحیه می گردد و عقیم شدن مردان به این علت عارضه بسیار نادری می باشد که گاها رخ می دهد.

عوارض بیماری اوریون

راه های درمان اوریون:

هرچند این بیماری درمان اختصاصی ندارد اما در جهت بهبود وخامت مریض می توانید درجه بدن او را کنترل کنید و اگر تب داشت برای کاهش آن اقدام نمایید. از غذاهای آبکی مانند شیر، سوپ و مایعات برای بلعیدن راحت مریض بهره بگیرید. برای برطرف کردن خشکی دهان وی بسیار نوشیدنی به او بدهید و برای سهولت مریض از نی استفاده کنید. برای کاهش درد یک کیسه آب گرم را درون یک پارچه بپیچید و روی محل درد قرار دهید.

راه های پیشگیری از اوریون

هر چند چون درمان خاصی این بیماری ندارد و پزشک تنها با منع کودک از مدرسه و مهد رفتن و یا توصیه آشامیدن مایعات و یا برای تسکین درد استامینوفن تجویز کند اما اگر بعد از گذشت ده روز این بیماری رو به بهبود نرفت حتما به پزشک مراجعه نمایید.

علائم بیماری اوریون

توجه داشته باشید که فصل ابتلا به علایم اوریون بیشتر بهار و تابستان است و بهترین راه پیشگیری برای عدم ابتلا تزریق واکسن اوریون به همراه واکس سرخک و سرخجه می باشد که والدین باید آن را جدی بگیرند. برای درمان حتما به پزشک مراجعه کنید تا از عارضه های نادر همانند ورم تخمدان و بیضه و ناشنوایی جلوگیری کنید.

 

منبع: آرگــامــگ

 

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود