درمان شپش با پودر لباسشویی

0 14,597

درمان شپش سر با پودر لباسشویی از توصیه‌های مادربزرگ‌هاست که می‌تواند مفید باشد. بدلیل شیوع این مشکل در مدارس و مهدکودک‌ها بهتر است در مورد این روش درمانی و دیگر نسخه‌های رهایی از شپش مانند استفاده از روغن نارگیل بیشتر بدانیم.

درمان شپش سر با پودر ماشین لباس شویی

شاید فکر کنید امروزه آنقدر بشر بهداشت را خوب رعایت می‌کند که احتمال ابتلا به شپش سر بسیار کم است. ولی برخلاف تصور شما این امر چندان ربطی به بهداشت ندارد! کافی است یک نفر سرش شپش داشته باشد و این یک نفر همکلاسی فرزندتان یا یک عضو خانواده‌تان باشد. آنگاه استفاده از لباس یا بالشت این شخص مساوی است با ابتلای شما. چه باید کرد؟ بیایید ابتدا ببینیم شپش چیست و چگونه منتقل می‌شود؛ بعد از آن راه‌های از بین بردنش را بررسی کنیم و ببینیم آیا درمان شپش سر با پودر لباسشویی امکان‌پذیر است؟

شپش چیست و چگونه منتقل می‌شود؟
شپش سر (Pediculus humanus capitis) نوعی حشره انگلی است که بر روی سر، مژه و ابرو‌ها یافت می‌شود. این انگل روزانه چندین بار از خون انسان استفاده کرده و نزدیک جمجمه انسان زندگی می‌کند. البته مشکلی خطرناک نیست، اما می‌تواند باعث خارش غیرقابل تحملی شود. برخلاف شپش بدن، شپش سر بعنوان عاملی برای انتقال بیماری‌ها از فردی به فردی دیگر، شناخته نشده است.
شپش بویژه در موی سر کودکانی که در سنین پنج تا ۱۲ سال یعنی در دوران مهدکودک تا راهنمایی به سر می‌برند دیده می‌شود. معمولا  شرایط زندگی کردن شپش‌ها در موی سر بزرگسالان سخت‌تر است، بنابراین آن‌ها کم‌تر به این مشکل دچار می‌شوند.
نحوه انتقال شپش به این صورت است که از تماس نزدیک فرد با فرد آلوده یا لباس و رختخواب آلوده به شپش به شخص سالم منتقل می‌شود. بنابراین باید بسیار دقت نمود که از رخت‌خواب، بالشت، کلاه، حوله، شانه، روسری و مقنعه هیچ کس دیگری استفاده نکنیم.

درمان شپش سر با پودر لباسشویی
در مورد درمان شپش سر با پودر لباسشویی مستندات علمی چندان معتبری یافت نمی‌شود و بنظر می‌رسد این یک راه حل خانگی و قدیمی باشد. ولی گویا تجربه سایرین خبر از موثر بودن این روش می‌دهد.
روش شستشوی مو با پودر لباسشویی آنزیم دار  به اینصورت است که پس از شستن مو با پودر، این کف ایجاد شده ۱ دقیقه روی مو‌ها بماند. پس از آبکشی نرم‌کننده مو استفاده شده و مو‌ها با استفاده از شانه مخصوص شپش (که شانه‌ای با دندانه‌های بسیار ریز بوده و در داروخانه‌ها موجود است) شانه شوند.

شانه زدن باید خیلی عمقی انجام شود تا هم خود شپش‌ها و هم تخم‌هایشان از مو‌ها جدا شوند. ضمنا این کار باید در هفته چند بار انجام شود که بنظر می‌رسد بخاطر قوی بودن پودر لباسشویی برای مو به ساقه مو‌ها هم آسیب بزند. شاید بهتر باشد قبلش مو‌ها را چرب کنید. چرب کردن مو‌ها با وازلین، روغن بادام تلخ یا سس مایونز می‌تواند باعث خفگی شپش‌ها شود و در عین حال از آسیب خیلی زیاد به مو‌ها هنگام شسته شدن با پودر لباسشویی جلوگیری کند. اگرچه ممکن است برای بعضی‌ها به خاطر حساسیت به پودر لباس شویی درمان شپش سر با پودر لباسشویی مشکلات بیشتری ایجاد کند.

سایر روش‌های درمانی
یک روش درمانی دیگر که برای درمان شپش وجود دارد استفاده از جوشانده اسپند و آویشن است که باید شخص سرش را کامل درون این محلول ببرد و مو‌ها در همان آب شانه شوند و سپس مو با سرکه آبکشی شود. برای این کار می‌توان از شانه چوبی استفاده کرد. یک ترفند شانه زدن موی شپش زده، فرو کردن پنبه لابه‌لای دانه‌های شانه است به اینصورت که یک ردیف کامل پر شود تا هنگام شانه کشیدن هر چه رشک و شپش است به پنبه بچسبد. خود دود کردن اسپند هم جهت دور کردن شپش نافع است. فقط توجه کنید که جوشانده اسپند سمی است و نباید خورده شود و بهتر است این نسخه توسط خانم‌های باردار استفاده نشود.
نسخه دیگری که برای درمان شپش وجود دارد شستشوی روزانه سر و بدن با آبزن حمام است. این آبزن باید شامل سدر، مورد، حنا، پودر حنظل (هندوانه ابوجهل) و شنبلیله باشد و با سرکه انگور خانگی و کمی روغن زیتون خمیر شده و استفاده شود.
در برخی منابع هم توصیه به استفاده از روغن نارگیل کرده‌اند. البته مداومت بر انجام این روش بر اثرگذاری آن می‌افزاید. برای انجام این روش سه قاشق غذاخوری روغن نارگیل را گرم و کمی کافور به آن اضافه کنید، سپس این مخلوط را روی تمام سرتان بمالید و پوست سر را با آن ماساژ بدهید حالا سرتان را با یک کلاه حمام بپوشانید و بگذارید تمام شب روی سرتان بماند. صبح روز بعد مو‌ها را با شامپو بشویید و وقتی خشک شد، با یک شانه‌ی ضدشپش شانه بزنید، این نسخه باید به مدت پنج روز، روزانه استفاده شود.
برای کودکان بالای ۷ سال می‌توانید نوره (واجبی یا پودر موبر سنتی) را بصورت خیلی رقیق با آب ولرم مخلوط کنید و موقع استحمام تمام نقاط سر کودک خصوصا پشت گوش‌ها را بشویید. این کار را تا رفع کامل شپش انجام دهید. (حداکثر یک هفته) بعد از رفع شپش باید مو‌ها را تقویت کنید که برای این کار روغن رزماری یا زیتون خالص مفید است.
و در آخر همراه با تمام شیوه‌های درمانی گفته شده فراموش نکنید که باید تمامی البسه و رخت‌خواب فرد آلوده را ضدعفونی کنید (با شستشو یا با جوشاندن) تا از ابتلای مجدد شخص و انتقال شپش به سایر افراد جلوگیری کرده باشید.

منبع:سایت ستاره

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود