آنچه باید درباره لوزه سوم و عمل جراحی آن بدانید

0 4,046

والدین باید در سرماخوردگی‌ها یا مواردی که باعث عفونت می‌شوند بسیار مراقب باشند، و بلافاصله بعد از مشاهده علائم لوزه سوم به پزشک مراجعه کرده و نسبت به درمان یا انجام عمل جراحی برای فرزند خود اقدام کنند.

لوزه ها از سیستم ایمنی بدن در برابر میکروب دفاع می کنند و همچنین تولید گلبول سفید را بر عهده دارند، لوزه ها میکروب های که می خواهند وارد بدن شوند را به خود جذب می کنند و همین امر ممکن است باعث عفونت و متورم شدن آن ها شود در ادامه این مطلب به لوزه سوم و عمل جراحی آن می پردازیم.

عمل لوزه

آنچه باید درباره لـوزه سـوم بدانید

حلق از سه قسمت تشکیل شده است ۱- حلق دهان یا اوروفارنکس ۲- حلق حنجره‌ای یا هیپوفارنکس ۳- حلق بینی یا نازوفارنکس، لـوزه ســوم در انتهای حلق قراردارد و نقش آن تامین ایمنی بدن است این لوزه در مسیر راه های تنفسی قراردارد و لوزه هایی هم که در ناحیه حلق دهانی قابل مشاهده اند در مسیر ورود غذا هستند. اگر این لوزه میکروب های که می خواهند وارد بدن شوند را جذب کند همیشه  متورم می شود که اگر عامل بیماری زا شدید باشد لوزه های دیگر نیز متورم می شوند، در سنین ۵-۴ سالگی هجوم عوامل بیماری زا می تواند تورم لوزه را در پی داشته باشد کودکان بیشتر در معرض بزرگی لوزه قرار می گیرند و زمانی بزرگی این لوزه ،بیماری تلقی می شود که علائم و اثرات نامطلوبی بر سلامت بگذارد به گونه ای که راه تنفسی را نیز مسدود کند، در همه افراد این لوزه وجود دارد ولی در بعضی از بچه‌ها این لوزه‌ بزرگ‌تر از حد معمول شده است و به‌ اصطلاح هیپرتروفی پیدا کرده باشد که البته در همه بچه‌ها این اتفاق نمی‌افتد. و اگر لوزه به موقع درمان نشود دچار سینوزیت مزمن، انسداد راه هوایی، عفونت گوش، بدشکل شدن صورت و رشد نامنظم دندان ها می شود.

لوزه سوم

 علائم بزرگی لوزه

بزرگ شدن لوزه ســوم کودکان و بزرگسالان با علائم زیر همراه است:

  • سینوزیت های مکرر
  • انسداد بینی
  • تکلم تو دماغی
  • مشکلات و ناراحتی‌های گوش
  • تورم غدد ناحیه گردن
  • سرفه شبانه
  • رشد ناهمگون فک و صورت
  • داشتن تب
  • بی حالی
  • عفونت گوش
  • گلودرد و مشکل در بلع غذا

برای درمان این بیماری چه روش هایی وجود دارد؟

در مرحله اول بزرگی لـوزه سـوم را از لحاظ میزان بزرگی درجه بندی می کنند، اگر در کودک علائم گفته شده تازه شروع شده باشد با دارو های درمانی شروع می کنند تا مانع از رشد بیشتر این لوزه شوند و اگر در کودکی علائم خیلی شدید باشد و از نظر درجه بندی اندازه بزرگی داشته باشد باید جراحی شود البته گروهی از بچه ها هستند که می توانند با درمان های جدیدی که نه دارویی هستند و نه جراحی درمان شوند در این کودکان ممکن است بتوانند حجم لوزه را بدون بیهوشی با استفاده از امواج رادیو فرکانس کم کنند این کار مزایای نیز دارد که مانند عمل جراحی خون ریزی ندارد و نیاز به بیهوشی نیست علاوه بر این بافت های طبیعی هم مشکلی برایشان پیش نمی آیند و حتی استرس کودک نیز از بیهوشی و عمل جراحی از بین خواهد رفت به این ترتیب می توان تعداد عمل جراحی را در مورد این لوزه را به حداقل رساند.

لوزه سوم

جراحی لوزه

برای همه بیمارانی که دچار بزرگی لـوزه ســوم شده اند عمل جراحی لازم نیست مگر این که پزشک تشخیص دهد که باید این لوزه برداشته شود که معمولا این عمل طی سنین ۵-۴ سالگی انجام می شود اما به طور کلی محدودیت سنی ندارد و در مورد خطرات ناشی از عمل جراحی نباید ترسید زیرا، از هر ۱۴ هزار بیمار جراحی لوزه تنها یک نفر دچار عوارض بیهوشی می‌شود. بعد از جراحی برداشتن لـوزه دیگر نباید نگران تورم آن باشید.

جراحی لوزه

نکاتی که بعد از عمل جراحی باید بدانید:

  1. ۴ تا ۶ ساعت بعد از عمل جراحی نباید به کودک چیزی خوراند یا نوشاند باید سرم تزریق کرد.
  2. بعد از جراحی نباید غذا های سفت، گرم، خیلی سرد و پرادویه به کودک بدهید.
  3. از روز ســوم بعد از عمل می‌توانید خوراندن سوپ و خوراکی‌های آبکی نرم را شروع کنید.
  4. کودک از هفته ســوم بعد از عمل می توانید رژیم غذایی عادیش را داشته باشد.
  5.  هفته دوم را با خوراندن غذاهای بسیار نرم و غیر جویدنی بگذرانید.

ضمن سپاس از همراهی شما، امیدواریم از مطالب گفته شده در مورد لـوزه ســوم اطلاعاتی به دست آورده باشید، جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه ها می توانید با مجله اینترنتی نصرینو همراه باشید.

منبع: آرگــامــگ

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود