باید و نباید های تغذیه در ماه رمضان
در این مقاله می خوانید: تغذیه در ماه رمضان ؛ چگونه بدن خود را برای ماه رمضان آماده کنیم؟ در طول ماه رمضان چه نکاتی را رعایت کنیم تا دچار مشکل نشویم؟
روزه گرفتن در روزهای گرم و بلند تابستان کمی با فصلهای دیگر فرق دارد. زود تشنه میشوید و اگر شاغل باشید در طول روز با کاهش میزان انرژی و فعالیتهای جسمی روبه رو می شوید. روزه عبادت و تمرینی برای تحمل سختیهاست و اگر نکات روزهداری را خوب به کار نبرید روزهای سختی را پشت سر خواهید گذاشت.
مقدمه
نخوردن سحری ممنوع
زیاده روی نکنید
متناسب با مزاج بخورید
افزایش رطوبت بدن
گیاهی برای تقویت بنیه
غذای مناسب برای ماه رمضان
غذایی برای رفع عطش
روزه را چطور باز کنیم ؟
کاهش عطش در ماه رمضان
برای تهیه این ماء الشعیر سنتی ۵۰ گرم جوی پوستکنده سالم (نه پرک و نه نیمکوب) را با چهار لیوان آب (یک لیتر)، با حرارت ملایم، آهسته بجوشانید تا وقتی که جوها به حالت شکفته و کاملا پخته برسند. این زمان بهطور متوسط ۴۰ تا ۵۰ دقیقه طول میکشد. پس از آن، تا این ترکیب سرد نشده، آن را صاف کنید و در جای خنک قرار دهید تا سرد شود. از این چهار لیوان، بیش از سه لیوان آبجو به دست میآید که حداکثر دو روز در یخچال قابل نگهداری است.
اگر از نوشیدن ماءالشعیر همراه با رسوب آن خوشتان نمیآید، فقط قسمت آبکی رقیق بالای آن را بنوشید و دُردی آن را دور بریزید، بدین ترتیب از کیفیت سردی و تریبخشی ماءالشعیر طبیعی بهرهمند میشوید ولی از ماده مغذی آن سودی نمیبرید. مصرف این فرآورده خانگی، به کسانیکه مزاج گرم و خشک دارند کمک میکند تا از خشکی و زردی رنگ پوست بدن، گود افتادگی چشمها، یبوست، غلظت خون، تحریکپذیری عصبی و آزردگیهای کلیوی احتمالی دور بمانند.
تدابیر سنتی را آویزه گوش کنید
تشنگی در ماه رمضان
پرخوری و شیرینی ممنوع
دور این غذاها خط بکشید
کی شام بخوریم ؟
باز کردن روزه و آغاز یکباره افطار با خوراکهای سنگین معمول، بهویژه در افراد گرممزاج و کسانی که معدههای گرمی دارند، به بدن آسیب میرساند. هر مزاجی که دارید برای باز کردن روزه، از یک استکان آب گرم و یک عدد خرما استفاده کنید و اگر خیلی احساس گرسنگی میکنید، دو تا سه لقمه غذا بخورید تا کمی گرسنگیتان رفع شود. شام را دستکم یک ساعت پس از افطار میل کنید.
منبع : سایت باشگاه خبرنگاران جوان