رژیم غذایی مناسب پس از ماه رمضان

0 3,796

رژیم غذایی بعد از ماه رمضان بسیار مهم است زیرا بعد از این ماه وعده های غذایی به سه وعده می رسد که افزایش ناگهانی حجم غذا می تواند مشکل ساز باشد.

دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه، رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این پرسش ها می گوید:اگر فرد در یک وضعیت طبیعی و عادی روزه گرفته و در تمام این مدت الگوهای کلی و صحیح تغذیه را رعایت کرده باشد، بعد از ماه رمضان هم می تواند همانند قبل از ماه مبارک، در فواصل زمانی مناسب و منظم، سه وعده اصلی و سه میان وعده را مصرف کند. به گونه ای که احساس سیری مطلوب را داشته باشند و کلیه املاح و ویتامین ها را نیز به اندازه کافی دریافت کند.

وی تأکید می کند:بازگشت یکباره مصرف غذا در وعده های غذایی هیچ اشکالی ندارد. البته به شرطی که افراد مراقب میزان دریافت چربی، نمک و شکر باشند و نباید هیچ یک از این مواد بخصوص شکر را بیش از اندازه مصرف کنند. استفاده از چهار گروه غذایی میوه ها و سبزی ها، نان و غلات، گوشت، حبوبات و مغزها و شیر و لبنیات حتما باید در برنامه روزانه افراد باشد.

مصرف مایعات را جدی بگیرید

همان گونه که می دانید۶۰ درصد وزن بدن را آب تشکیل می دهد. البته سن و جنس در تعیین میزان آب مورد نیاز بدن تاثیر دارد. آنچنان که میزان آب در بدن افراد مسن کمتر از نوزادان و در زنان کمتر از مردان است.

از آنجا که میزان مصرف آب در ایام روزه داری کاهش می یابد، یکی از توصیه های مورد تأکید دکتر وفا مصرف مایعات در فاصله زمانی مناسب است تا بدن دچار کم آبی نشود.

وی ادامه می دهد:آب، مهم ترین منبعی است که مصرف آن در فصل گرما، توصیه می شود.

رژیمتان را رعایت کنید

افرادی که مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند، بدون شک قبل از ماه رمضان رژیم غذایی متناسب با شرایط این ایام را دریافت کرده اند. حال این سوال مطرح است که با تمام شدن ماه رمضان این افراد باید چگونه عمل کنند، آیا مراجعه به پزشک تغذیه الزامی است؟

دکتر وفا می گوید:این افراد می توانند رژیم غذایی قبل از ماه رمضان خود را دوباره اجرا کنند. برای این افراد نیز منظم غذا خوردن، مصرف صیفی جات و میوه بسیار حائز اهمیت است، چرا که روزه داران در ماه رمضان اغلب با کمبود مصرف این مواد غذایی مواجه هستند، به همین دلیل با پایان ماه رمضان باید ۲ تا ۳ وعده سبزی و صیفی جات را به اندازه کافی در برنامه غذایی خودشان بگنجانند.

چگونه چاق نشویم؟

برخی روزه داری را علاوه بر فیوضات معنوی آن، فرصتی مناسب برای کاهش وزن و آب شدن چربی های اضافه می دانند. این افراد نگرانی نیز دارند و آن بازگشت وزن و تجمع مجدد چربی هاست.

این متخصص تغذیه درباره راه های پیشگیری از چاقی بعد از ماه رمضان می گوید:چاقی به زبان ساده، بهم خوردن تعادل بین مجموع کالری های دریافتی از طریق خوراکی ها و آشامیدنی هاست. در صورتی که بدن بیش از حد مورد نیاز کالری دریافت کند و میزان فعالیت های روزانه نیز کمتر از حجم کالری های دریافتی باشد، در این صورت فرد با تراکم کالری و در نتیجه اضافه وزن مواجه می شود.

وی ادامه می دهد:این تراکم کالری اغلب با میزان چربی مصرفی مرتبط است. افراد باید مصرف مواد غذایی که منابع اصلی چربی های آشکار و پنهان هستند را کنترل کنند و مصرف انواع روغن، کره، مارگارین، شیر پرچرب و گوشت چرخ کرده را در برنامه غذایی روزانه خود کم کنند. همچنین توصیه می شود میزان مصرف شربت و نوشیدنی های حاوی شکر نیز بشدت کاهش یابد.

به گفته این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، میزان مصرف چای و قهوه نیز بهتر است به اندازه سه استکان تازه دم و کمرنگ باشد.

رژیم غذایی

رژیم غذایی بعد از پایان ماه رمضان

رفلاکس معده ربطی به روزه داری ندارد

در مواقعی با افرادی مواجه هستیم که با وجود مشکلات گوارشی در ناحیه معده اما به دلیل تعلقات مذهبی، همچنان روزه می گیرند و بعد از پایان ماه رمضان با واکنش هایی همچون سوزش و رفلاکس معده مواجه می شوند و چون گمان می کنند این حالات ناشی از روزه داری است و بعد از این ایام رفع می شود، به پزشک مراجعه نمی کنند.

دکتر وفا می گوید:برخلاف تصور اشتباه برخی مردم که مشکلات گوارشی همچون رفلاکس معده یا یبوست را ساده تلقی می کنند، این مشکلات می تواند نشانه های اولیه و فوق العاده خطرناک انواع بیماری های گوارشی باشد. یبوست می تواند به سرطان کولون ورکتوم و رفلاکس معده به سرطان مری و معده منجر شود.

چقدر آب مصرف کنیم؟

مصرف روزانه شش تا هشت لیوان آب، یک الگوی ایده آل است. میزان مصرف آب توسط هر فرد با توجه به تماس های محیطی با آفتاب، تعریق و فعالیت های روزانه می تواند تغییر کند. مهم ترین نکته درباره مصرف آب، میزان خشکی آب دهان است. در صورت بروز کوچک ترین خشکی در مخاط دهان و لب، باید یک یا دو جرعه آب بنوشید. این گمان بسیار اشتباه است که بگوییم الان یکی دو تا لیوان آب می خورم و دیگر خیالم نسبت به میزان مصرف آب راحت است.

منبع: نـمـنــاک

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود