طرز پخت انواع مربای تابستانی (بخش سوم)
پخت انواع مربا ها می توانند به شما کمک کند تا صبحانه های تازه و لذیذی برای خانواده تهیه کنید و از طرفی تمام سال از میوه های خوشمزه ای داشته باشید که ممکن است در آن فصل پیدا نشود. با ما همراه باشید.
مقدمه
مربای گل سرخ
مواد لازم :
– شکر پنج لیوان
– رنگ صورتی خوراکی دو قطره
طرز تهیه :
مربای سیب گلاب
مواد لازم :
– شکر یک کیلو
– گلاب یک استکان
– خلال پسته یک استکلن
طرز تهیه :
ظرفی پر از آب و مقداری سرکه و آب لیمو تهیه نمایید، سیب هارا شسته و در مخلوط آب و سرکه بیاندازید و بهتر است در همان آب سیب هارا پوست بگیرید، چون در این صورت سیب ها سیاه نمیشوند. فقط توجه داشته باشید که هنگام گرفتن پوست دم آنها کنده نشود. ته سیب هارا به اندازه یک سکه بریده و داخل سیب را خالی کنید. هسته و قسمت سفت سیب را بیرون آورید. در مرحله بعد برای هر سه لیوان شکر دو لیوان آب در نظر بگیرید. آب و شکر را جوشانده، صاف نمائید. بعد از قوام آمدن شربت سیب هارا درون آن ریخته شعله گاز را کم کنید تا سیب ها بپزد و در پایان گلاب و خلال پسته را اضافه نموده، بعد از چند جوش آن را از روی حرارت بردارید. مربای شما آماده است.
امام صادق(علیه السلام) در باره خواص سیب چنین میفرمایند: «اگر مردم میدانستند در سیب چیست، بیماران شان را جز به آن درمان نمیکردند. بدانید که سیب، بویژه، سودمندترین چیز برای قلب و مایه شستوشوی آن است» [۲]
مربای هویج
مواد لازم:
– شکر یک کیلو
– خلال نارنج نصف لیوان
– خلال پسته و بادام نصف لیوان
– گلاب و هل به اندازه کافی
طرز تهیه:
مربای بهار نارنج
مواد لازم:
– شکر یک کیلو
– آب دو لیوان
– آب لیمو چند قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
یکی از معطر ترین و لطیف ترین مربا ها، مربای بهار نارنج است که باید با ظرافت و دقت خاصی آنرا طبخ کرد. باید توجه داشته باشید که بعد از چیدن بهار ها باید بلافاصله آنرا پخت. برای پخت این مربا به هر اندازه که بهار دارید به همان اندازه شکر نیاز است. در صورت تمایل می توانید بهار نارنج را دو یا سه ساعت در آب آهک بخوابانید. در این صورت ظرف مناسبی را با آب جوش پر کرده و آب آهک بهار ها را خالی نموده و بهار ها را شسته، در آب جوش انداخته.
بعد بهار ها را در آب شیرین به مدت ۲۴ساعت قرار دهیم و سه یا چهار بار آب آن را عوض کرده تا تلخی بهار گرفته شود. سپس آب و شکر را می جوشانیم و بهار را که تلخی آن گرفته شده است در شربت ریخته و روی حرارت می گذاریم تا شربت جوشیده و قوام آید. سپس آب لیمو را اضافه نموده، بعد از اینکه چند جوش زد از روی آتش بر می داریم و در ظرف های شیشه ای در یخچال نگهداری می کنیم.
بهار نارنج برای سیستم عصبی انسان تاثیر آرام بخشی می گذارد و به همین دلیل درمان فوق العادهای برای بی خوابی، بد خوابی و استرس و آرامش اعصاب میباشد. برای کاهش و توقف تشنج ها و حمله قلبی مصرف شربت بهار نارنج را توصیه می کنند. [۳]
پی نوشت :
[۱] شمسی شعبانی، هنر آشپزی نمونه، تهران:حافظ نوین، ۱۳۹۲،صفحه ۴۴۵٫
[۲] طبّ الأئمّه لابنی بسطام، صفحه ۱۳۵ عن محمّد بن مسلم وص ۵۳، الکافی، جلد ۶، صفحه ۳۵۷، حدیث ۱۰، المحاسن، جلد ۲، صفحه ۳۶۸، حدیث ۲۲۸۶
[۳] مصطفی خدادای، طب سنتی، جلد دو، قم: سپهر اندیشه، ۱۳۹۶ ، صفحه ۲۱٫