طرز تهیه قیمه نثار خوشمزه و مجلسی به صورت مرحله به مرحله

0 4,086

برای قیمه نثار خوشمزه و مجلسی قزوین باید موادی ازجمله گوشت راسته گوسفندی یا گاوی، خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال و زرشک داشته باشید و این مواد به‌صورت تزئینی می‌تونین روی برنج هم بریزید و برنجتونو دیزاین کنید

قیمه نثار

قیمه نثار یکی از غذاهای مجلسی و بسیار خوشمزه ایرانی است که در دسته بندی غذاهای پلویی قرار می گیرد. اصالت این غذای خوشمزه و لذیذ مانند غذاهایی مثل شیرین پلو قزوینی و انار پلو قزوینی متعلق به شهر قزوین می باشد.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر قیمه نثار تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری قیمه نثار تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی و طرز تهیه قیمه نثار با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم قیمه نثار

  • برنج ۳ پیمانه
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • زرشک ۱۰۰ گرم
  • چوب دارچین ۳ عدد
  • پودر قند ۲ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته و بادام ۱۰۰ گرم
  • گوشت بدون استخوان ۵۰۰ گرم
  • زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه لازم

دستور پخت

طرز تهیه قیمه نثار

برای تهیه قیمه نثار مجلسی ابتدا گوشت را روی تخته خرد می کنیم و پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و کمی که داغ شد پیازها را در روغن می ریزیم

و تفت می دهیم تا نرم شوند و صبر می کنیم تا طلایی شوند. پس از طلایی شدن پیازها گوشت های خرد شده را اضافه می کنیم و کمی زردچوبه روی آن ها می پاشیم و صبر می کنیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.

در شیر داغ کن کمی روغن مایع می ریزیم و روی حرارت می گذاریم و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ روغن قرمز شود و رب گوجه فرنگی تغییر رنگ دهد و بوی خامی اش گرفته شود

و بعد رب گوجه فرنگی را به گوشت تفت داده شده اضافه می کنیم و چوب های دارجین و زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم و ۲ لیوان آب روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت ها خوب مغز پخت و طعم دار شوند.

ابتدا در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم تا زودتر آب به جوش بیاید.برنج را می شوییم و آب اضافه آن را بیرون می ریزیم و آب که در حال جوش زدن بود

برنج را داخل آب می ریزیم و یک هم می زنیم و دیگر به برنج دست نمی زنیم و اجازه می دهیم تا ۵ دقیقه بپزد.سپس کمی از برنج را بیرون می آوریم و زیر دندان تست می کنیم اگر اطرافش کاملا پخته بود و مغز آن کمی سفت بود برنج را باید آبکش کنیم.

برنج را در آبکش می ریزیم و آبکش را ۱ الی ۲ بار تکان می دهیم  تا برنج های داخل آن جابجا شوند و آب اضافه آن ها خارج شود سپس قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا داخل آن خشک شود و روغن کف قابلمه می ریزیم

و اگر تمایل داشتید ته دیگ نان یا سیب زمینی روی روغن می چینیم و برنج را با کفتگیر کم کم داخل قابلمه می ریزیم و اگر خواستید چند قاشق آب و روغن روی برنج می ریزید (می توانید این کار را انجام ندهید و در مرحله آخر پخت زمانی که تست کردید

دیدید نپخته برنج می توانید این کار را انجام دهید)درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم و قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا بخار داخل قابلمه بپیچد و بعد حرارت را کم می کنیم و یا یک شعله پخش کن زیر قابلمه می گذاریم

و می گذاریم تا برنج پخته شود. در تابه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و خلال بادام ،خلال پسته و زرشک را داخل روغن تفت می دهیم و کمی پودر قند به آن اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.

دقت کنید همین که کمی زرشک نرم شود کافی است از روی شعله تابه را بر می داریم چون ممکن است زرشک ها بسوزند. گوشت ها را جدا می کنیم و ریش ریش می کنیم و برنج که آماده شد کمی از آن را با زعفران دم کرده مخلوط می کنیم

و برنج سفید را در دیس می کشیم و روی آن را با برنج زعفرانی تزئین می کنیم و روی برنج زعفرانی را با گوشت های ریش شده و مخلوط زرشک ، بادام و پسته تزئین می کنیم و قیمه نثار را به همراه سالاد شیرازی سرو می کنیم.نوش جان

منبع:پارسی دی

شاید این موارد نیز مورد علاقه شما باشد
نظر بدهید

توجه داشته باشید که آدرس ایمیل نمایش داده نمی شود.

توجه داشته باشید پس از تایید نمایش داده می شود